Julia 10kk

12.2.18

Nyt onkin postauksessa vähän poikkeukselliset kuvat, koska leikkauksen jäljiltä en saa Juliaa nostella enkä kovin ketterästi pysty edes liikkumaan. Niinpä kuvat on napsaistu lähinnä Julian arkisessa ympäristössä. Mutta ei se mitään, tärkeintä että saan laitettua ylös, millainen on meidän 10kk tyyppi:

Perustietoja:
- Neuvola on torstaina, mutta mitat arviolta 72cm ja 8,2kg. 
- Hänelle on nyt puhjennut viides hammas.
- Käyttää pääosin kokoa 74, paikoin 80. On siro tyttönen.

Nukkumisesta:
Koska isi hoitaa nyt Julian perusjuttuja, on hänen rytmityksensäkin vähän erilainen. Siinä missä minä laitoin Julian kaksille päikkäreille, miehen rytmillä Julia nukkuu yhdet päikkärit. En tiedä, johtuuko tuo nyt miehen tyylistä varsinaisesti vai onko Julia siirtymässä yhden päikkäreiden systeemiin. Toisaalta Julia taitaa nukkua yöllä sitten vähän enemmän, kun nukkuu yhdet päiväunet.

Tällä hetkellä unirytmi on siis jotakuinkin seuraava: klo 8 herää, päikkärit klo 13 kestäen tunnista kahteen ja yöunille klo 20. 

Mies on myöskin palauttanut Julian meidän viereen. Alkuunhan minä hänet pinnasänkyyn opetin juuri sen takia, koska murehdin miten se minun toipumisen kannalta menee, jos Julia samassa sängyssä mutta hyvin hän tuntuu meidän päätasolla pysyvän. Nyt tietty joudun aikanaan uudelleen totuttamaan sinne pinnasänkyyn, jos meidän vieressä nukkuminen alkaa tuntua ongelmallisesta. Päikkäreille mies laittaa Julian kanssa nukkumaan, mutta välillä siirtää siitä pinnasänkyyn.

Syömisestä:

Miehellä on myöskin erilainen tapa ruokkia Julia. Rytmitys ja määrät on aika samat, mutta siinä missä minä annoin vaikkapa liharuuan yhtenä ja hedelmäsoseen vaikka välipalana, niin mies antaa kaikkia kerralla. Hiljalleen olen kyllä ottanut takaisin Julian ruokintatehtäviä, miehen täytyy vain nostaa hänet syöttötuoliin.

Julialle en ole havainnut erityisemmin lemppareita eikä hän tunnu olevan mitenkään kovin kiinnostunut syömisestä. Maitoa tykkää juoda ja sen perään on paikoin kärsimätön. Sormiruokailu on lähinnä tutkiskelua sormin ja aika vähän vie suuhunsa noita.

Julialla on muuten hassu  tapa: aina kun hän saa lusikallisen hedelmäsosetta, vie hän sen jälkeen vasemman kätensä etusormen suuhun hetkeksi. 


Luonteesta:
Ihana! Toistan taas itseäni, kun sanon että rauhallinen ja melko sopeutuvainen. Sosiaalinen myös, nauttii selkeästi kun saa touhuta isompien lasten kanssa. Eipä paljoa itkeskele. Vaikuttaa onnelliselta ja se tekee puolestaan minut onnelliseksi.

Taidoista:
Kuluneen kuukauden sisällä on oppinut nousemaan seisomaan tukea vasten. Onkin jo paljon pystyssä erityisesti sohvaamme vasten. Tonkii usein myös Duplolaatikkoa pystyasennossa. Ei ota vielä askelia, mutta yrittää nostaa jalkaa siihen malliin, että pääsisi kiipeämään sohvalle. Konttaa nopeasti ja paikoilla ollessaan istuu.

Julian kasvoista huomaa, että hän tarkkailee nykyisin todella mielenkiintoisena puhetta. Ihan kuin pähkäilisi, kuinka sitä oikein voisi tuottaa samanlaisia ääniä. Samoja rytmityksiä osaa tehdä hyräilemällä ja monia muita äänteitä matkii. 

Suosikit ja inhokit:
Näissä kuvissa näkyykin tuo yksi ehdoton suosikki eli verhojen narut. Yleensä pyrin nostelemaan ikkunalaudalle nuo, mutta parvekeoven naruja ei oikein saa ylös. Tuosta syystä Julia varmaan usein hengaileekin parvekeoven edessä. Leluista Julia leikkii eniten duploilla, erityisesti niiden irrottaminen toisistaan on kiinnostavaa. Yrittää hän selkeästi kiinnittää niitä takaisinkin, mutta se on vaikeampi homma. Julia tykkää nukkua niin, että hänen päänsä on painautunut aikuiseen kiinni. Usein hän painaa päänsä minun olkapäälleni, kun makoillaan. On sopeutunut perheen muutokseen jo siinä määrin, että jos haluaa syliin niin menee isänsä perässä. Minulle lähinnä nostaa käteään ikään kuin moikatakseen. Tulee tosin minun syliin, jos menen lattiatasolle että hän voi itse kiivetä. Tykkää kovasti musiikista ja käy itse pimputtelemassa miehen pianoa. Monesti kuulemme myös, kun Julia näppäilee kitaroita.

Inhoaa nykyisin olla ulkovaatteissa sisällä ellei tosiaan jossain kaupassa rattaat liiku samalla, hermostuu siis nopeasti jos ulos pääseminen kestää. Imurin käynnistyessä Julia on nyt alkanut itkemään ja hetken päästä rauhoittuu. 


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Suloinen hymytyttö :)! Ihan sisarusten kanssa saman näköinen :)!
  Onpa siitä kauan, kun meillä on ollut näin pieni talossa. Just pieniä vaatteita naputtelin tänään myyntiin muutamia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harvemmin kuulen, että lapset olisivat samannäköisiä. Jotkut ovat jopa ihmetelleet, miten lapset ovat keskenään niin eri näköisiä :D Tiedä sitten, miten kukin oikein näkee. Välillä mietin muuten, tulikohan tehtyä lapset liian tiheään - sitten kun se pienuusaika menee nopeammin ohitse hyvässä että pahassa.

   Poista