Julia 9kk

12.1.18

Perustietoja:
- Pituutta arviolta 71cm ja painoa 8kg.
- Kaksi hammasta alhaalla.
- käyttää pääosin vaatekokoa 74, välillä käy 80 koon vaatteet vaikka reiluhkoja onkin.

Nukkumisesta:
On iltavirkku edelleen. Jokusen kerran olen saanut yöunille aikaisemmin illasta ja ne yöt ovat olleet unien osalta aika huonoja, niin mennään tällä mikä on todettu hyväksi eli: yöunille n. 22:00 ja aamulla herää 08-9.30. Yöllä herää joskus, mutta yleensä vain kerran.

Päiväunia nukkuu kahdet ja keskimäärin 3h yhteensä. 

Yöunille saan Julian jo aika helposti: lasken hänet pinnasänkyyn, laitan kännykästä Lullaby baby -soittolistan soimaan ja jään itse omalle sängylleni selaamaan kännykkää. Siihen hän nukahtaa usein 5min sisään. Päiväunille nukutan rattaisiin, vaikka voisi kyllä varmaan kokeilla tuota samaa keinoa millä menee yöunille.


Syömisestä:
Syö muuten hyvin paitsi puurot ei ole nyt hetkeen maistunut oikein millään. Puuro on sitten korvattu toistaiseksi talkmuruilla, mitkä popsii itse ja saa hedelmäsosetta sen seurana. On kova maitojuomari; usein kun näkee pullon, niin aloittaa kärsimättömän ininän niin pitkäksi aikaa, kunnes saa pullon käsiinsä ja pääsee juomaan.

Syö pääosin minun tekemiä ruokia, matkoilla valmiita. Korvikkeista juo Arlan luomua.

Luonteesta:
Ihana iloinen touhupeppu! Menee ja temmeltää kotona luontevasti, muissa ympäristöissä tarkkailee enemmän. On valikoiva ihmisten suhteen, kenelle on heti iloinen itsensä ja kenelle ujompi. Julia taitaa kuitenkin hymyillä keskimääräistä enemmän, koska todella usein saamme palautetta miten hyvätuulinen ja iloinen hän on. Toisaalla kyllä minustakin usein tuntuu, että saan Juliasta hyvää energiaa ja tulee hyvälle tuulelle hänen seurastaan.

Ei edelleenkään ole kovin temperamenttinen, vaikkakin paikoin kyllä kärsimätön. Olen viime aikoina huomannut myös merkkejä mustasukkaisuudesta. Jos halaan miestä, niin Julia tulee tietyllä tapaa valittamaan jalkojen ääreen. Otin kerran samanikäisen serkkutytön syliin ja Julia alkoi itkemään. Ei tunnu reagoivan noin kuitenkaan siihen, jos joku meidän isoimmista lapsista käy minun sylissä. Temperamentista tuli myös mieleen, että jonkin aikaa Julialla on ollut sitä, että jos otan jonkun asian hänen kädestään pois niin alkaa loukkaantunut itku. Joskus myös, kun kiellän häntä tekemästä jotain, niin hän heittäytyy dramaattisesti mahalleen, painaa naamansa lattiaan ja "parkuitkee". 

Taidoista:
Konttaa ja oppi tuossa päälle viikko sitten menemään kunnolla itse istumaan ja siitä pois. On siis paikoillaan jo pääosin istumalla. Nousee matalien tasojen päällä niin, että jalatkin menee suoraksi. Muuten pääosin nousee polvilleen.

Puheessa on selkeästi tapahtumassa harppauksia. On sanonut "äiti" ja "Anton". Handlaa pinsettiotteen. 

Suosikit ja inhokit:
Tykkää tosi usein mennä isoon vessaan. En tiedä, mikä siinä huoneessa oikein viehättää, mutta jos ovi on auki niin sinne hän suuntaa. Seuraa paljon meidän isoimpia lapsia ja viihtyy heidän kanssaan todella hyvin ja kuten mainitsin, niin yleisestikin pitää paljon lapsista. Leluista valikoi mieluiten käteensä kaikki pitkulaiset, leikkiveitset ja vastaavat. Aina jos Julian otan sängyssä viereeni, niin hän kiipeää minun rintakehälle. Jos yritän laittaa vain viereen makaamaan, niin hän valittaa niin kauan kunnes pääsee kiipeämään niin, että hänen pää on minun rintakehällä. Mies on paras kutittaja päätellen Julian naurusta.

Viime aikoina on alkanut näyttää siltä, että Julia ei tykkää vaatteiden vaihdosta. Eikä kyllä äitikään, kun toinen rimpuilee ja pitäisi vaikkapa yöpuku napittaa... 

Ihanan ihana Julia <3 

You Might Also Like

0 kommenttia