Julia 8kk

12.12.17

On ollut pitkä tauko blogista ja yritän tässä joku hetki kirjoittaa jonkun tiivistetyn kuulumispläjäyksen, mutta nyt tästä meidän nuorukaisesta perinteinen kuukausipostaus. Julia täytti tänään 8 kuukautta. 

 Perustietoja:
- Pituutta arviolta 70cm ja painoa 7,5kg.
- Syö kiinteitä, saa rintamaitoa ja nyt harjoitellaan korvikkeen käyttöä nimittäin meillä loppuu olosuhteiden pakosta imetys tämän vuoden loppuun (syistä myöhemmin).
- Hän on saanut ensimmäisen hampaansa! Hih.

Nukkumisesta:
Päiväunia nukkuu yleensä kahdet, ensimmäiset alkaen 10-11 ja toiset 15-16. Päikkärit kestää vajaasta tunnista kahteen. Nukkuu päiväunensa rattaissa, yleensä yhdet sisällä ja toiset ulkona. 

Yöunille nukahtaa 22-23 ja heräilee vaihtelevasti. Nythän meillä on käynnistynyt yöimetyksen lopetus kerta imetys täytyy päättää ja neuvolassa oltiin sitä mieltä, että "yöpullolle" ei kannata enää siirtyä. Tämä on tietysti tehnyt normaalia hankalampia öitä, kun toinen vielä haluaisi tissille ja kömpii minun suuntaan. Pitäisi kai vaihtaa miehen kanssa patjojen paikat, että Julia ei haistaisi maitoista minua niin lähellä. Minulla on kuitenkin sellainen toive, että kun tästä pahimman yli päästään niin voi olla, että yöt jopa rauhoittuu enemmissä määrin. Muistaakseni nimittäin Sofia ja Anton eivät ole olleet kovinkaan paljon vanhempia, kun heiltä jäi yösyöminen pois.

Syömisestä:
Olemme siis muutosvaiheessa ja imetyksien määrää olen nyt tiputtanut noin kahteen per vuorokausi. Niistäkin pitäisi parin viikon kuluessa luopua. Julia tulee jatkamaan rintamaidolla, mitä löytyy pakkasesta mutta näiden lisäksi hän saa Arlan luomukorviketta, mikä nyt ainakin toistaiseksi on näyttänyt hänelle sopineen. Ihan uusi juttu muuten tämä korvikemaailma meille, kun aikaisemmin ei ole tarvinnut antaa kenellekään niitä.

Nesteiden lisäksi Julia syö 4-5 kiinteää ateriaa päivässä. Aamut ja illat mennään puurolla + hedelmäsoseella, lounaaksi vihanneksia, päivälliseksi vihanneksia + lihaa ja joskus välipalaksi hedelmäsosetta. Sormiruokailua olisi tarkoitus enemmän harrastaa, kunhan tämä meidän lähes hampaaton kaveri saa enemmän purupintaa ikeniin.

Julia tykkää eniten, yllätys yllätys, hedelmäsoseista. Liharuuat maistuu myös hyvin, mutta pelkät vihannekset takkuaa välillä. Syö kuitenkin minun tekemiä sörsseleitä, vaikka olen huomannut että kaupan sileämmät olisi aavistuksen enemmän mieleen.

Luonteesta:
Tykkää todella todella paljon muista lapsista. Aikuisillekin kyllä kujeilee ja hymyilee, mutta lapset lumoaa ja vetää puoleensa. Julia usein touhuaakin meidän isompien kanssa pitkiä aikoja. Vaikuttaisi enemmän arastelevan ympäristöjä kuin ihmisiä. Hakee siis selkeästi minusta turvaa, jos ollaan jossain tuntemattomassa paikassa. Mutta kotona puolestaan on laajentanut paljon reviiriään, vielä parisen kuukautta sitten hän oli lähes aina 2mx2m kokoisella alueella mutta nyt hakeutuu pitkin asuntoa ja erityisesti Antonia ja Sofiaa seuraa. Nytkin kun tätä näpyttelen, niin Julia on ollut lastenhuoneessa tutkimassa kaikkia leluja. Julia on siis varovaisen toimelias ja tarkkailevan sosiaalinen, näin kiteyttääkseni asian.

Useampi on sanonut Julian olevan kovin ilmeikäs ja kun rupesin itse kiinnittämään asiaan huomiota niin hän on kyllä. Toisaalta samaa on sanottu usein ainakin Antonista ja lukemani mukaan yhdessä asuvat kopioivat helposti toisiltaan kasvonilmeitä.
Vakio: Julia on rauhallinen, tyyni. Hänen tapansa osoittaa mieltään on lähinnä huvittavaa keinotekoista pakkoitkua, jota hädin tuskin voi edes itkuksi kutsua. Hän siis tietää kyllä, kuinka tunteitaan ja tarpeitaan ilmaista, mutta hän ei ole lainkaan sellainen nollasta sataan kiihtyjä vaan lähinnä harkitusti hän yrittää matkia itkua, jotta viesti menisi perille.

Taidoista:
Julia alkoi konttaamaan tuossa viikkopari sitten ja koko ajan enemmissä määrin liikkuu kontaten. Eilen myös nousi ensimmäistä kertaa niin, että jalat oli suorana ja kädet matalan tason päällä. Suunta on siis ylöspäin. Kovasti hän yrittää myös päästä konttausasennosta istuma-asentoon, mutta tuppaa usein vielä kellahtamaan. Istuminen on kuitenkin selkeästi tukeutunut, mutta ei pysy yksin vielä istumassa niin, että voisin jättää valvomatta.

Yleinen ymmärrys kommunikaatiossa on kasvanut meidän välillä. Muutenkin kuluneen kuukauden aikana Julia on muuttunut pikkuvauvasta enemmän kohti taaperuutta. En oikein osaa eritellä, mistä tuon huomaa mutta niin se vain on. Juliahan on kylläkin kooltaan ihana pikku tsirbula ja siksi menisi hyvin pienemmästäkin (kuten viimeksi häntä arveltiin puolivuotiaaksi), mutta pään sisäinen maailma selkeästi vastaa jo vanhempaa vauvaa.

Suosikit ja inhokit:
Johdot, mikähän ihme niissä vauvoja niin kovin kiinnostaa. Joulukuusi meillä on yllättäen saanut olla rauhassa, mutta ne valojohdot - sinne Julia suuntaa usein. Julia tykkää edelleen kovasti pesulla käymisestä, nykyisin hän tuleekin hengailemaan vessan lattialle nakupellenä ja pesen hänet lopuksi. Leluista suosikkeja tuntuu olevan kaikki muut kuin hänen omansa. Nyt kun Julialle on se yksi hammas tullut esiin, niin hampaiden - tai siis hampaan - pesusta hän pitää.

Inhokkien osalta Julia taitaa kuulua Sofian kanssa samaan kastiin: niitä on todella vaikea nimetä. Kaikki vauvaan liittyvät perustoimet sujuu vaivatta eikä Julia pelkää imuria tms. 


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hei, pitkästä aikaa!
  Teillä sujuu kivasti uusimman pikkuisenkanssa.
  Jäin miettimään, Oletko töihin menossa, kun imetystä lopettelet.
  Oma pienin on 1,5v ja kohta kahdeksan(!) kotiäitivuoden jälkeen on nyt edessä töiden haku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna olen kyllä töitä etsimässä, mutta voisihan sitä töissä käydessäkin imettää vaikka aamuisin ja illoin :) Minulla on edessä tammikuussa vähän isomman puoleinen leikkaus, minkä takia lääkäri koki että en kudoksien parantumisen takia saisi enää imettää 😔 Kerron tästä tarkemmin, kunhan saan aikaiseksi näpytellä asiasta.

   Tsemppiä työnhakuun! Toistaiseksi jatkan virallisesti kotihoidontuella, mutta suunnitelmissa olisi syksyn alusta ilmottautua työnhakijaksi.

   Poista
  2. Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen!

   Poista