Joulu 2017

28.12.17

Niin se joulu tuli ja joulu meni. Tämänvuotinen joulu oli minulle siitä erikoinen, että se oli ensimmäinen joulu, minkä vietin erikseen vanhempieni seurasta. Meillä oli siis kotona ihan oma joulu. Tuo päätös oltiin tehty jo viime vuonna eli siihen osasi ajatuksen tasolla varautua pitkään. Meidän jouluun tosin osallistui myös siskoni miehensä kanssa.

Tänä jouluna alkoi myös ymmärtää kunnolla sen käsitteen "joulun rakentaminen". Huh, olihan tuossa hommaa: siivota, tehdä ruokia, laittaa kotia vähän jouluisaksi jne. Tavallaan sitä kokikin yhä enemmissä määrin tekevänsä joulua muille eli lapsille. Mikä sinänsä ei haittaa, mutta niin se joulu muuttuu.

Lapset saivat tänä jouluna vähän turhankin paljon lahjoja. Se on hyvä muistaa ensi jouluna. Nyt kun tosiaan paketoin muutamat sellaiset tarpeelliset jututkin, mitkä oltaisiin lapsille hommattu ilman jouluakin.  Muuten jokainen lapsi sai meiltä yhdet lelulahjat. Anton sai meiltä ja muilta mm. pari lautapeliä, kypärän luisteluun, Batman-naamarin, Dart Vader -paidan ja pikkulegoja. Sofian paketeista löytyi Pipsa Possu -pehmolelu, yläosia, keppihevonen, Elsa-barbi ja taikahiekkaa. Sofian lelulahjaksi annettiin Daniel Tiikeri -lelu, mitä metsästinkin ympäri netin maailmaa ja lopulta se saapui Italiasta. Melkein vuoden Sofia on katsonut tuota Daniel Tiikeriä, mutta nyt näyttää siltä, että Pipsa Possu syrjäyttää sitä. Julia puolestaan sai Ezpz-ruokailualustan, kylpypyyhkeen, Plantoysin helistimen ja JULIA-nimipalikat. Minä sain muutaman Marimekon astian, Ponon merinopipon ja täytyy myöntää, että nyt tuli myös ensimmäinen muumimuki mitä ihan oikeasti halusin. Liekkö tämäkin joku vanhentumisen merkki, kun meille alkaa tulla muumimukeja...

Vaikka me olimmekin nyt täällä kotosalla, oli meidän jouluaatto loppupeleissä hyvin samanlainen kuin mitä se olisi ollut Kuopiossa: päivä koostui pitkälti syömisestä, saunomisesta ja loppuilta pelattiin. Nyt vuorossa oli Cards against humanity -korttipeli, ihan hauska seurapeli joka sopii erityisesti mustan huumorin ystäville. 

Kohta onkin sitten jo uusi vuosi. Yritän vielä palailla tämän viikon aikana ajatuksiin siitä, mitä vuosi 2018 on meille näillä näkymin tuomassa. 

Mitenkäs teidän joulu sujui? :)

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Olipas kiva lukea teidän joulusta! :) Minulla on ollut ihan ikävä blogiasi ja kirjoittelujasi. Useasti tulee käytyä kurkkaamassa, josko olisit tänne jotain päivittänyt.

  Me vietimme myös joulua ihan vain oman perheen kesken, tämä taisi meillä tosin olla jo kolmas tai neljäs tällainen joulu. Mukava joulu ja lasten iloa ihana seurata :). Vaikkakin pienten lasten kanssa tuntuu, että hyvin samanlainen päivä se joulu on kuin muutkin päivät.. päiväunet ja muut arjen rutiinit kuitenkin rytmittävät päivää.

  Kävikö teillä joulupukki? Meillä kävi ja se toi tietysti oman jännityksensä päivään :).

  Toivottavasti vielä päivittelet blogiin kuulumisia silloin tällöin, niitä kyllä innolla odotetaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! Joo, blogi ei ole nyt kyllä loppuvuodesta ottanut yhtään tuulta alleen :/ Julian ikäpostaukset olen käynyt vähän puoliväkisin kirjoittamassa, koska ne haluan talteen. On se myös harmittanut, että ei huvita tänne kirjoittaa mutta jospa se tästä.

   Teillä on jo sit aika pitkä perinne ottaen huomioon lasten iät :) Meillä isoimmat lapset kukkuivat aattona melko pitkään, että sinänsä vaikutti päivän uniin kuitenkin. Mutta toisaalta Sofia tavallaan tyypillisesti simahti kesken päivän (hän kun ei suostu päiväunille laitettuna mutta joskus alkaa nukkumaan omatoimisesti).

   Ei käynyt meillä joulupukkia. Ei pahemmin kuulu meidän jouluun :) Anton tajuaa idean, että joulupukki tuo lahjoja mutta käsittääkseni pitää pukkia eräänlaisena satuhahmona. Prismassa kerran kysyi joulupukista: "Miksi tuo on pukeutunut noin?!" :D

   Kiitos, täytyy yrittää :) Hiukan tuntuu siltä, että olisi niin paljon kerrottavaa että ei oikein sitten jaksa aloittaa mistään. Ja toisaalla olen kai myös jokseenkin suojelevampi meidän perheen suhteen; ei osaa päättää varmaksi, mitä jättää blogista pois ja mitä tuoda julki.

   Poista