Julia 7kk

12.11.17

Neiti Julia tänään jo seitsemän kuukautta!

Perustietoja:
- Paino arviolta 7,5kg ja pituus 68cm.
- Syö kiinteitä ja saa rintamaitoa.
- Ei edelleenkään näy hampaita.

Nukkumisesta:
Käy yöunille 22-23 välillä eli myöhään, mutta herää 08-09 eli myös suhteellisen myöhään. Päiväunissa on jo selkeä rytmi; niitä hän nukkuu kahdet. Ensimmäiset klo 11-12 ja toiset 16-17. Päikkäreiden pituus vaihtelee 1-3h, mutta keskimäärin nukkuu päivällä 4h.

Nukkuu yönsä pinnasängyssä sivuvaunussa ja päivisin on nukkunut useimmiten rattaissa, koska aamupäivällä ulkoillaan Julian ensimmäisten päiväunien aikaan ja aika usein olen käynyt asioilla toisten päikkäreiden aikaan. Tai ihan nukuttanut kotosallakin rattaisiin, koska tuolla pinnasängyssä joutuu jo murehtimaan, että toinen ei tipu jos herää niin, että en kuule.


Syömisestä:
Tietoisesti olemme nyt aika nopealla tahdilla ottaneet kiinteitä mukaan. En ole oikein jaksanut täällä avautua aiheesta, mutta minun täytyy lopettaa Julian imettäminen vuoden vaihteessa ja siksi nyt on neuvottu siihen, että saadaan Julialle se viisi ateriakertaa kiinteitä vuorokauteen. Mutta ei tuosta nyt enempää, koska tarkoitus on kertoa Juliasta.

Alkuun kiinteiden kanssa oli aika kankeaa ja tosissaan jo harkitsin sormiruokailua, jos sillä tavalla saisi ruokaa uppoamaan. Mutta sitten ne soseet alkoikin maistumaan ja hyvin on onneksi vatsakin kestänyt.

Tällä hetkellä Julia syö ainakin sen 4 ateriaa päivässä. Aamupuuro hedelmäsoseella, lounas (kasviksia), päivällinen (kasviksia + lihaa) ja iltapuuro hedelmäsoseella. Määrät eivät ole mitään hirmuisia, mutta hiljaa ne kasvaa. 

Kiinteiden lisäksi Julia käy noin 5 kertaa rinnalla päivässä ja yöllä syö 2-3 kertaa.

Luonteesta:
Rauhallinen, viihtyy useimmiten ihan tunteja lattialla yksinään touhuamassa. Jotenkin sellainen rento tyyppi, jolla toki on paikoin ei niin rentoja kausia. Esimerkiksi tuossa vähän aikaa sitten aloitti usein kitinän, jos äidin havaitsi jossain. Pääosin Julia on kuitenkin niin hyväntuulinen, että se tarttuu. On mukavaa vain katsella häntä ja huomaa itsekin hymyilevän. 

Julialla on tosin ollut erikoinen tapa jo todella pitkään. Kun hänet ottaa syliin, niin hän tarraa käsillään syliinottajasta, painaa naamansa sylittelijään kiinni ja karjahtaa. Todella erikoinen tapa, mikä huvittaa mutta myös saa olla tarkkana siitä, mihin Julia tarraa kiinni koska ne kynnet oikein uppoaa kiinni.

Taidoista:
Ryömii, tai no enemmänkin vetää itseään eteenpäin. Nousee konttausasentoon ja viime päivinä on selkeästi yrittänyt päästä siitä istuma-asentoon. Parisen viikkoa sitten aloitti naksuttamaan kieltään ja matkii sitä, jos hänelle naksuttaa.

Niin ja rytmi on veressä, nimittäin Julia tanssii! Sopivan musiikin, tai vaikka poppareiden paukkuessa, Julia aloittaa heilumaan ylävartalollaan edestakaisin. Ihana!

Suosikit ja inhokit:
Paperit ja erilaiset narut/hapsut, ne on selkeät lempparit. Lasten leluista usein suuhun eksyy myös kaikki pitkulaiset jutut, kuten leikkilusikat, liikennemerkit ja pyssyjen piiput. Duplotkin kiinnostaa ja oikeastaan juuri kaikki sellaiset, mitkä EIVÄT ole Julian leluja. Vaikuttaa siltä, että Julia tykkää myös siitä, kun mennään ulos. Useimmiten hän vetää kyllä sikeitä, mutta jo se että hänet laitetaan rattaisiin tai aletaan pukemaan vaikuttaa hänestä kivalta. Bodyn riisuminen pään yli aiheuttaa usein kikatusta.

Julian inhokkeihin voitanee laskea silmälasit. Eilen kävi jopa niinkin hassusti, että hän alkoi itkemään kun näki minut silmälasit päässä. Muutenkin silmälasit on sellainen, mikä helposti aiheuttaa Juliassa vierastamista. 

Vauvan kasvaminen tuntuu aina niin ristiriitaiselta; surullista, kun oma vauva "katoaa" mutta samassa hirmu ihanaa, kun hänestä tulee koko ajan enemmän persoonallisempi.

You Might Also Like

0 kommenttia