Puolivuotias Julia!

12.10.17

Tässä sitä ollaan, Julia on jo puolivuotias. 


Perustietoja: 
- Nyt onkin ihan uunituoreet mitat, kun käytiin tänään neuvolassa. Paino 7190g, pituus 66cm ja py 42,1cm. Sirohko tyttönen.
- Rintaruokinnalla, satunnaisia kertoja on teelusikallisia maistanut kiinteitä.
- Yhtään hammasta ei vielä eikä näytä olevan tuloillaankaan. Jännä.

Nukkumisesta:
Öisin heräilee satunnaisesti, kai. Julia nukkuu sivuvaunussa pinniksessä, niin minun on usein vaikea hahmottaa, miten hän öitään nukkuu, koska itse en oikein paljon ehdi siinä heräilemään, kun törkkään tissin Julian suuhun ja jatkan uniani. Mutta siis öisin tulee imetettyä, sen verran olen asiasta kartalla. Julia on melkoinen iltakukkuja; ilmeisesti hän on sen verran vahvasti symbioosissa minun kanssa että nukahtaa myöhään koska minä edelleen valvon. Yöunet alkaa siinä 23.00 kunnolla, vaikkakin Julia torkahtelee iltaisin myös.

Päiväunia on kahdet pidemmät. Ensimmäiset on useimmiten klo 11 ja toiset klo 16 tuntumassa. Tuolloin nukkuu 1-3h. Aika iso hajonta siis, mutta pääsääntöisesti yhdet unet saattaa olla vaikka 3h ja sitten toiset 1h. Tai sitten on vaikka kahdet 2h unet. Noiden lisäksi torkahtaa illasta, mikä puolestaan selittää tuota iltakukkumista myös. 

Julian aamut alkaa 08-09.

Syömisestä:
On siis pääsääntöisesti ollut rintamaidolla. Satunnaisesti on saanut maistella bataattia, kesäkurpitsaa, päärynää ja mangoa. Mutta nyt olisi tarkoitus sitten aloitella systemaattisemmin kiinteitä ja nimenomaan ihan ravitsemusmielessä. Yritetään, josko Juliakin suostuisi syömään itsetehtyjä soseita.

Luonteesta:
Neuvolassa jälleen sanottiin, miten hirmu tyytyväisen ja iloisen oloinen Julia on. No näistä kuvistakin näkee jo melko hyvin, millainen vauva meillä asustaa: tuollainen hassu ilopilleri, jonka katsominen alkaa ainakin minua hymyilyttämään. Paikoin sitä miettii, saako Julia riittävästi huomiota kun toinen saattaa pitkiäkin aikoja yksinään pyöriskellä lattialla. Mutta ehkä hän sitten kuitenkin kokee, että olemme läsnä koska lähellä tapahtuu niin paljon, mitä hän voi seurailla ja kuunnella.

Julia on sellainen letkeän rento tyyppi, joka tykkää näytellä kieltään. On hänelläkin toki huonoja aikoja myös, mutta Julian itkukin on melko sellainen maltillinen.

Taidoista:
Liikkuu jo paljon, vaikka ei ryömikään. Menee nopeasti napansa ympäri, peruuttaa ja kierii. Olisi kuulema valmiudet istua, siis vaikkapa syöttötuolissa, mutta se tuntuu minusta vielä sen verran hataralta että taidetaan hetki kuitenkin odotella ennen syöttikseen laittamista. Nostaa paljon ylävartaloaan käsien varaan ja paikoin vuorostaan punkee pyllyä ylös.

Joitain viikkoja sitten löysi kunnolla varpaansa ja vähän sen jälkeen löytyi kieli, mitä nyt sitten paljon esitellään. Käsittelee sujuvasti erilaisia leluja sekä käden ja suun yhteistyö luonnistuu hyvin.

Ääntelee paljon ja tuohon on selkeästi alkanut tulemaan äänteitä. "Ätä" on yleisin.

Suosikit ja inhokit:
Julia tykkää kovasti erilaisista tekstiileistä. Oi että kun meidän olkkarin maton hapsut onkin kiinnostavat! Jos jotain lasten sukkia tai vaatteita on erehtynyt lattialle pyörimään, niin ne on pian Julian suussa. Ehkä tästä syystä Julia tykkää kovasti myös hänen yksisarvispehmolelustaan, jolla on sellainen karvaharja ja häntä. Hedelmäsoseiden maistelu oli selkeästi mieleen; kun otin häneltä sen sosetutin pois, niin se oli ensimmäinen kerta milloin näin Julian suuttuvan. Telkkari kiinnostaisi tosi paljon, välillä naurattaa kun hän yrittää niin kiemuralle laittaa itseään, jotta näkisi television suuntaan. Kylpy on edelleen mieluisa juttu.

Rattaissa viihtyy hyvin, mutta sitteri ei ole enää ihan niin kiva paikka. Selkeästi kun kyvyt liikkua itse kasvaa, niin sitten sitä ei ehkä viihdykään niin paikoillaan. Tulassa menee myös mukisematta, jos ei hirmu kauan siinä joudu olemaan.

Ihana tyttö hän on ja mielenkiinnolla jään seuraamaan, millaiseksi hän jatkaa kasvamista!

You Might Also Like

0 kommenttia