Julia 5kk

12.9.17

Julia tänään tasan viisi kuukautta <3

Perustietoja:
- Arviolta 65cm ja hitusen alta 7kg.
- Täysimetyksellä.

Nukkumisesta:
Onneksi 4kk hulinat rauhottui ja meillä nukuttiin taas yöt välillä putkeen ja välillä yhdellä aamuyön herätyksellä. Nyt Julia on ollut pari päivää flunssassa ja ihan kevyessä kuumeessakin, niin se on tietysti vaikuttanut öihin myös. Julia nukkuu nykyisin pinnasängyssä, joka on laitettu sivuvaunuksi.

Päiväunia on yleensä 2-3. Ei vielä mitään selkeää päiväunirytmiä, mutta on erilaisia muotoja noista. Joko hän torkahtaa lyhyesti aamupäivällä, nukkuu pitkäääät päiväunet iltapäivällä ja taas torkku-unet alkuillasta. Tai sitten hän nukkuu noin tunnin, vähän päälle aamupäivästä ja toiset samanlaiset klo 15 ja mahdollisesti torkahtaa hetkeksi vielä alkuillasta. On ollut myös päiviä, jolloin hän nukahtaa päiväunille vasta 12 jälkeen, nukkuu 2-3h ja sitten nukkuu taas alkuillasta. Aika paljon näitä unirytmityksiä säätelee myös se, miten me ollaan liikekannalla.

Syömisestä:
On ollut vielä toistaiseksi täysin rintamaidolla. Julia kuitenkin on jonkun aikaa näyttänyt mielenkiintoa ruokaa kohtaan ja vähän alkaa omaa suutaan maiskuttamaan, kun joku muu syö niin harkinnassa on, josko nyt sitten tässä viikon sisällä antaisi hänelle maistiaisia. Mitään hoppua varsinaisesti kiinteillä ruokkimisella meillä ei ole. Ja sinänsä on kuitenkin kiva aloitella niitä kiinteitä todella rauhallisesti sen sijaan, että ikävaihe tulee siinä jo vastaan, että pitäisi nopeammalla temmolla kiinteitä aloittaa.

Rinnalla Julia käy melko tiheään päivisin, keskimäärin 2h välein. Tuntuu, että usein se tahti säilyy pikkuvauvasta aika pitkään samana näillä meidän vauvoilla.

Luonteesta:
Hmm. Eipä juuri kummempia uusia juttuja tällä saralla ole ilmennyt. Sellainen perusrauhallinen ja tyytyväinen. Julialla on hauska tapa nauraa usein aina ennen imetystä; hän kai on niin innoissaan siitä tissistä. Tarkkaileva Julia selkeästi on, mutta alkaa tulla jo myös sellaista levottomuutta, että kaipaa muitakin kuin visuaalisia virikkeitä.

Paikoin tuntuu, että ei juurikaan osaa määritellä sitä vauvan luonnetta kerta nämä meidän vauvat ovat olleet pääosin hyvin samankaltaisia. Jos siis olisi enemmän jotain eroavaisuuksia, niin ehkä osaisi tuoda muita mainittavia piirteitä esiin.

Taidoista:
Jollain tavalla hän kyllä onnistuu liikkumaan, mutta se on jotain epämääräistä mönkimistä. Ei varsinaisesti vielä ryömi siis enkä ole tainnut varsinaisesti nähdä hänen kääntyvän mahalta selälleen, mutta kaippa hän niinkin joskus pääsee kerta on selältään välillä löytynyt vaikka hetki sitten oli mahallaan.

Nousee jo melkoisen korkealle käsien varaan ja punkee paljon istuma-asentoon sylissä ollessaan. Selkeästi myös jutustelee vastavuoroisesti. Leikkii leluilla niin, että pyörittelee niitä käsissä ja vie suuhun.

Suosikit ja inhokit:
Suosikkeihin kuuluu edelleen ne samat asiat kuin ennen: kylpy, rapisevat lelut ja äiti. Jostain syystä alkaa aina itkemään, jos mies on käynyt suihkussa ja tulee Julian lähelle. Liekkö mies on sitten niin eri näköinen märillä hiuksilla vai onko se tuoksusta johtuvaa. Todennäköisesti Julia ei vaan tunnista isäkseen.

Julia jatkaa meidän muiden lapsien linjalla ja tuntuu kovasti tykkäävän Pentikin pupustaan. Julia näyttää kiinnostuvan myös telkkarista, koska joskus lapsien katsoessa piirrettyjä, Julia yrittää ihan niska kiemuralla katsoa telkkariin päin. Julia viihtyy hyvin yleisestikin Antonin ja Sofian seurassa.


Julia on ihana nauravainen viisikuukautinen <3 

You Might Also Like

0 kommenttia