Spaceman

4.8.17Anton on tänään ehtinyt olla neljävuotias jo viikon ajan. Synttärit hänelle pidettiin viime lauantaina hänen toivomallaan avaruusteemalla. Teema näkyi lähinnä vain muutamassa tähti/kuu-koristeessa, mutta Anton vaikutti tyytyväiseltä. Äidin tekemä kakkukin oli vähän niin ja näin, kun ensimmäistä kertaa päällystin kakun tuollaisella massalla. Jälleen kerran tuntui siltä, että Antonin synttärit ei syystä tai toisesta mahdu ihmisten kalentereihin. Tuntuu, että vuosi toisensa jälkeen Antonin synttäreille tulee paikalle vain ripaus ihmisiä. Mikä tänä vuonna harmitti entistä enemmän, koska Anton alkaa olemaan siinä iässä, että oikeasti ymmärtää synttäreiden merkitystä ja odottaa niitä. Päälle viikon ajan meillä kyseltiin joka aamu, onko tänään synttärit... No mutta itse synttärisankari oli kuitenkin päiväänsä tyytyväinen. 

Lahjaksi Anton sai meiltä kaksi sellaista puuhakirjaa, josta voi tussin pyyhkiä pois. Paketeista tuli myös samaa sarjaa olevat tehtäväkortit, Mauri Kunnaksen Avaruuskirja (joka on muuten ollut mielenkiintoinen luettava!), palapeli ja Star Wars -aiheisia juttuja. Lisäksi hän saa itse valita lelun tietyllä budjetilla tässä myöhemmin.

Antonin päälahjatoive oli selkeästi niinkin vaatimaton asia kuin oma tietokone. Hänen onnekseen tässä kävi niin, että pikkuveljeni osti itselleen uuden tietokoneen ja kuultuaan Antonin toiveesta meiltä vanhemmilta kysyttiin, saako Antonille antaa sitä vanhaa konetta. Kelpo kone sekin vielä on. Miehen kanssa tuumattiin, että toki sen saa antaa mutta en tiedä, onko meillä vielä toistaiseksi paikkaa sille. Niin ja Anton varmasti virheellisesti kuvittelee, että omalla tietokoneella hän saisi pelata ja olla ihan vapaasti... mikä ei tietenkään pidä paikkaansa.

Tältä vuodelta meidän perheen synttärit onkin sitten juhlittu. Mies tuskin mitään juhlia synttäreinään tänäkään vuonna haluaa. 

- - 

Muuten kuluneeseen viikkoon kuuluu kääntymisiä. Julia siis oppi kierrähtämään mahalleen. Se lienee syynä myös levottomiin öihin, kun perinteisesti meillä vauvat ovat nukkuneet levottomasti uuden opitun taidon myötä. 

Nyt tulevaksi viikonlopuksi saamme vanhempani ja vanhemman pikkuveljeni kylään. Hiukan erilainen viikonloppu siis luvassa.

You Might Also Like

0 kommenttia