Julia 4kk

12.8.17

Meidän perheen pienin on tänään neljä kuukautta vanha. Lapsien kasvaminen on aina niin kovin ristiriitaista; se on samassa todella haikeaa ja katoavaista, mutta toisaalla myös se tuleva ilahduttaa. Vaikka kolmas vauva onkin, niin edelleen ne kaikki kehitysvaiheet riemastuttaa.

Perustietoja:
- Arviolta 63cm ja 6,5-7kg.
- Täysimetyksellä.

Nukkumisesta:
Meillä taitaa olla 4kk-hulinat meneillään, koska yöt ovat olleet levottomia. Juuri sellaisia, missä Julia periaatteessa nukkuu, mutta häsvää ja hyörii hirmuisesti unissaan. Erityisesti nostelee jalkojaan ilmaan ja pamauttaa niitä patjaan. Se niistä koko yön kestävistä unista siis nyt toistaiseksi... Yöunille käy muutenkin nykyisin melko myöhään, klo 23 aikoihin ja herää kunnolla aamuun n. klo 8. Aika lyhyeksi siis jää nyt yöunet ja tuossa välillä herää kerran aamuyöstä ja loppu aamuyö onkin sitten sellaista puoliunen tapaista.

Nukkuu kuitenkin useampia päiväunia, tosin niissäkin on ollut havaittavissa lyhentymistä. Ensimmäiset päiväunet ottaa klo 10 jälkeen, seuraavat klo 12 jälkeen ja taas kolmannet ennen klo 18. Ja taitaa nukahtaa vielä illasta hetkeksi ennen yöunia. Eli aikalailla tällainen parin tunnin hereillä - unilla -sykli näin päivisin. 

Nukahtaa rattaisiin, Tulaan, sitteriin tai tissille. Ei juurikaan "käy itse vain nukkumaan". 

Syömisestä:
Rintamaitoa saanut ja saa edelleen. Kiinteiden aloitukseen ei ole mikään kiirus. Päivisin syötän keskimäärin muutaman tunnin välein. Yöimetyksistä en aina ole niin selvillä, koska aika herkästi laitan tissin suuhun, jos Julia minun vieressä nukkuu ja jotain häärää.

Luonteesta:
Nyt on ensimmäisiä selkeitä vierastamisen merkkejä ollut. On myös vierastamisen suhteen samanlainen kuin aikaisemmatkin vauvat eli vierastaa nimenomaan vanhempia ihmisiä. Minun ja miehen ikäluokan ja sitä nuoremmat ei juurikaan aiheuta itkua. Perheenjäsenille on hyvinkin seurallinen ja selkeästi tykkää isommista sisaruksistaan.

En juurikaan saa päähäni mitään erityistä mainittavaa, mikä puolestaan taas tuo mieleeni, että Julia on hyvin samankaltainen vauva kuin edellisetkin. Perusrauhallinen ja tyytyväinen. Näitä samoja asioita, mitä olen aikaisemminkin Juliasta kertonut. 

Taidoista:
Julia oppi kääntymään vatsalleen 3,5kk iässä. Ei tosin hirmuisesti ole sitä siltikään harrastanut. Muutenkin edelleen tuntuu enemmän sellaiselta tarkkaavaiselta kuin "tekijältä". Käsikoordinaatio on kuluneen kuukauden aikana kehittynyt huimasti ja on selkeästi harkittua toimintaa. Monet kerrat olen jo hihkunut miehelle: "Oi, katso kun niin hienosti rapisuttaa tuota lelua. Nyt se tarras tuohon rinkulaan!" Vähemmän kivaa on se, kun Julia usein tarttuu minun hiuksiin jos olen erehtynyt pitämään niitä auki. Punkee myös istuma-asentoon sylissä pidettäessä.

Suosikit ja inhokit:
Julia on aina tykännyt kylvyistä ja tykkää edelleen. Ei ole viihtynyt aikoihin sylissä niin, että olisi makuulla vaan pitää olla pystyssä - ellei sitten ole rinnalla syömässä. Leikkimaton leluista selkeästi kiinnostavin on sellainen hymyilevä aurinko, joka rapisee. Kaikkea tykätään laittaa suuhun eli selkeästi on alkanut se vaihe, kun maailmaan tutustutaan maistelemalla. Anton saa Julian kovasti nauramaan ja erityisesti iltaisin Julia seuraa katseellaan vahvasti äidin menoja eikä isin syli aina kelpaakaan.

Ei viihdy rattaissa ellei ole uniaika. Julia onkin meidän lapsista tähän mennessä huonoiten rattaissa viihtyvä. Hän on toisaalla myös ensimmäinen, joka on kulkenut kantorepussa niin olenkin miettinyt, josko hän sitten tajuaa ns. paremman päälle ja alkaa sen takia inisemään, että pitäisi sinne reppuun ottaa. Ei erityisemmin pidä myöskään D-vitamiinin laitosta ja kun se rota-rokoite suihkutetaan suuhun, niin se aiheuttaa aina hirmu itkut. You Might Also Like

0 kommenttia