Lintsipäivä

8.7.17Tuntuu jo vähän kaukaiselta palata alkuviikon reissuun, mutta palataan nyt silti. Manantaina lähdimme kotoa ajelemaan Espooseen päin varhain aamulla. Tuli muuten opittua ajomatkalla, että Sofialla on taipumus matkapahoinvointiin, mikäli ajetaan 120km/h motaria. Oli varsin muistiinpainuvaa, kun oma lapsi sanoo kurjan näköisenä "äitii" ja heti perään oksentaa nopeasti liikkuvassa autossa. Sentään oli niitä vaihtovaatteita kerta reissussa oltiin.

Aamupäivästä saavuttiin ystäväni luokse, jätettiin sinne tavaroita ja lähdettiin lounaan jälkeen suuntaamaan kohti Helsinkiä. Lapsista oli kiva leikkiä Stockmannin lelupuolella sellaisella temppuautolla; sitä piti käydä kokeilemassa ihan kahteen kertaan matkan aikana. Linnanmäelle mentiin Helsingin keskustasta jalan, jotta tuli samalla nähtyä paikkoja. Sopivasti lapsetkin ottivat päiväunet, kun oli ollut aikainen herätys takana.

Linnanmäellä käytiin oikeastaan vain niissä ilmaisissa laitteissa, mihin nämä meidän lapset pituutensa puolesta pääsivät mutta kyllä tuossakin hommassa sai tunteja kulumaan. Mieleen on jäänyt, kuinka Anton sanoo yhdessä laitteessa: "Oi, kun täällä on niin kivaa!" Sofia selvästi tykkäsi myös, mutta oli paikoin hämmentynyt. Enpä ihmettele, olihan tämä ensimmäinen kerta Sofialla huvipuistossa - vappuna kun hän sattui nukahtamaan juuri ennen tivoliin menoa. Julia puolestaan viihtyi yllättävän hyvin, vaikka oli aikalailla koko Linnanmäkivierailun ajan hereillä. Ehkä hänelle se äänimaailma oli sen verran mielenkiintoinen, että rattaissa viihdyttiin pitkään. Ja kun häntä alkoi kyllästyttää, otti mies Julian Tulaan. 

Anton pongaili ihmisillä hattaroita ja pyysi alkuun "pitkää jäätelöä". Huvipuistoiluun kuuluvana otettiin sitten yksi hattara ja voi sitä limaisuutta käsissä... Kunnon tahmakädet!

Lapset saivat myös valita pienet lelut Linnanmäen kaupasta ja molemmat päätyivät sellaisiin nestekuutioihin. Minä jo ehdin ihastella söpöjä pehmoleluja, mutta lapsista kaikki muut oli paljon mielenkiintoisempia. Antonin kuutio kylläkin unohtui heti ensimmäisenä päivänä linja-autoon ja voi että sitä itkua.

Näitä muutamia onnettomuuksia lukuunottamatta lintsipäivä oli kiva päivä.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mekin oltiin juuri viikko takaperin lintsillä! Oli kyllä hauskaa ja meidän lapsille molemmille ensimmäinen kerta huvipuistossa. :) Me käytiin myös parissa laitteessa, mihin aikuinen tarvitsi lipun, mutta tosiaan ilmaislaitteissakin oli tarpeeksi huvitusta mielestäni tämän ikäisille. Ensi kesänä mennään ehdottomasti uudelleen, sitten pääsee varmaan esikoinenkin jo useampiin laitteisiin. :)

  Ajateltiin ensin, että mennään tykkimäelle, mutta siellä olisi tarvinnut aikuinen sekä lapsi rannekkeet, joten kyllä nää lintsin ilmaislaitteet vei voiton!

  Kivoja kuvia jälleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä luinkin teidän reissusta :) Linnanmäki on tosiaan kiva, kun sinne alueellekin pääsee nykyisin ilmaiseksi. Aikaisemminhan sekin lysti maksoi. Mies on puhunut siitä yhdestä vuoristoradasta, mikä menee sisätiloissa (en nyt muista nimeä), mutta nuukuus sitten iski siitä 8e lipusta ja jätti käymättä :D Mulle Panoraama oli ihan riittävän hurja :D

   Kiitos!

   Poista
 2. Kivan oloinen lintsipäivä :) Muistan kyllä kun oma lapsikin eka kertaa pääsi härveleiden kyytiin, on se lystiä :D

  http://onnellina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Saas nähdä, ovatko jatkossakin innokkaina menossa laitteisiin vai tulevatko jossain vaiheessa äitiinsä ja kiertävät kaukaa :D

   Poista