Julia 3kk

12.7.17

Enää Julia ei tunnu kasvavan silmissä, vaikka kasvu on varmasti silti nopeaa. Tällainen on meidän kolmekuukautinen:

Perustietoja:
- Neuvola on huomenna, joten virallisia mittoja en tiedä, mutta arvelisin niiden osuvan aika tasalukuihin 6kg ja 60cm.
- Vaatekoko 62 on bodyissa juuri nyt täysin sopiva. Housuissa ollaan siirrytty jo enimmäkseen 68 kokoon, koska vaikka pituus riittää 62 koossa niin vatsalta alkaa olla turhan napakoita.
- Täysimetyksellä.

Nukkumisesta:
Vähän päälle 2kk siirsin Julian pinnasänkyyn alkuun yötä vasten nukkumaan, koska miestä häiritsi Julian potkut hänen patjaan. Vähän yllättäen Julia nukkuikin sitten paremmin pinnasängyssä, entiset 4h välein herätykset muuttuivat 7-9h yhtämittaisiksi uniksi. Valtaosan öistä olen nyt kuluneena kuukautena saanut siis itse nukkua ilman herätyksiä. Täytyy nyt nauttia, koska jos tässä samoin käy kuin Sofian kanssa, niin tätä herkkua kestää siihen asti kunnes vauva lähtee liikkumaan ja hampaita alkaa puhkeamaan...

Julia nukkuu keskimäärin neljät päiväunet, kahdet lyhyet ja kahdet vähän pidemmät. Pääosin hän nukkuu eniten aamu- ja iltapäivästä ja sitten iltaa kohti torkahtelee mutta on selkeästi eniten valveilla juuri ennen yöunia. Ihan kiva rytmitys siis, vaikka meillä mennään täysin vauvantahtisesti unienkin suhteen.

Julia nukahtaa parhaiten sitteriin, varmaan sen heijauksen takia. Yöunillekin on nyt usein käynyt sitterin kautta, kun herää aina sen iltaimetyksen jälkeen melkein heti, kun minä olen lähtenyt sängystä pois. Mutta koska minun pitää tosiaan päästä tekemään muitakin iltahommia, niin Julia on sitten päätynyt sitteriin ja siihen nukahtanut tosi nopeasti. Siitä olen hänet nostanut pinnasänkyyn. Jostain syystä kuitenkin päivisin jää nukkumaan minun sänkyyni imetyksen jälkeen; nyt parhaillaankin siellä koisaa.

Syömisestä:
Tissittely on tietysti vähentynyt sen takia kerta ei enää öisin syö. Päivisin syö 2-3h välein, iltaa kohti ehkä vähän tiuhemmin. Monet puhuvat aina näistä "tiheän imun kausista", mutta en muista juuri koskaan ponganneeni omilla vauvoillani sellaisia. 

Luonteesta:
Rauhallinen ja helposti tyytyväinen. Sanoisin, että on vauvana enemmän Antonin kaltainen kuin Sofian. Eli tarkkailee paljon ja jokeltelee runsaasti. Vastaavasti taas ei liiku kovin paljon; ihan vastikään on vähän ruvennut yrittämään kääntymistä. Nykyisin suostuu olemaan jo hetkisen mahallaan, kun aikaisemmin se asento on hermostuttanut. Sellainen rento vauva, jonka kanssa uskoo pärjäävänsä helposti kodin ulkopuolellakin.


Taidoista:
Vähän aikaa sitten alkoi tosiaan kääntymään kyljelleen, mutta mikään kiire hänellä ei tunnu olevan liikkeelle lähdössä. Julia nauroi myös tuossa pari päivää sitten ensimmäistä kertaa ääneen, ihana oli!
Hallitsee käsiään sillä tavalla hyvin, että vie ne helposti ja usein suuhun mutta ei ole pyrkinyt tarraamaan vielä mihinkään. 

Suosikit ja inhokit:
Julian lempipaikka on varmaankin sitteri heti sylin jälkeen. Viihtyy kyllä nykyisin ihan hyvin myös lattiallakin, kun hankittiin hänelle leikkimatto. Tuota ennen ei juuri paria minuuttia pidempään halunnut lattialla loikoilla. Haluaa selkeästi olla jo enemmän pystyasennossa sylissäkin. 

Vaikka tarkkaileekin leikkimaton leluja, niin silti pitää eniten ihan ihmiskasvoista ja usein seuraakin, missä ihmisiä kulkee. 

On aina tykännyt tosi paljon kylpemisestä ja selkeästi viihtyy myös hoitopöydällä ja vaatteiden vaihdossa. Kaippa hänestä on kiva noissa rutiineissa juuri se, kun kasvot on lähellä.

Ei tykkää yhtään kovista äkkinäisistä äänistä. Monesti on alkanut itkemään, kun mies aivastaa.

You Might Also Like

0 kommenttia