Kesää ja kenkiä

10.6.17

Kyllä on varsinaista herkkua ulkoilu, kun mittari näyttää +20. Se ei ilahduta ainoastaan konkreettisen lämmön takia, vaan myös siksi, että ulos voi lähteä tyyliin heittämällä hatun päähän ja sujauttamalla kengät jalkaan. Näillä keleillä joitain ulos lähtemisiä voi pitää ihan spontaaneina tekoina, koska valmistelut eivät kestä sitä lähemmäksi puolta tuntia.

Näissä kuvissa näkyykin lapsille hankitut kesäkengät. Melkoinen pähkäily niissä taas oli, koska meillä on ollut vähän huonoja valintoja lapsien kesäkenkien suhteen. Nyt toivottavasti meni oikein ja hyvin. Antonille ostin Kavatin nahkaiset Rullsand-sandaalit (viimeinen taaperokoko, mutta reilu sellainen), joissa näyttää olevan hyvin kasvuvaraa ilman, että ne lonksuisivat. Sofialla kävi kokeilussa myös Kavatin nahkaballerinat, mutta kun hän sanoi niiden sattuvan pikkuvarpaaseen, niin ne lähtivät palautukseen. Käytiin sitten ihan konkreettisessa myymälässä sovittamassa Sofialle sopivat ja päädyttiin Cientan kangasballerinoihin, vaikka en niin siitä Cientan hajusteesta pidä. Näihin ei kylläkään voinut jättää erityisemmin sitä kasvuvaraa, että nähtäväksi jää, joudutaanko loppukesästä ostamaan vielä toiset.

Juliakin tulee muuten saamaan ensimmäiset omat "kenkänsä". Meillä kun ollaan nyt pitkälti kuljetettu Juliaa Tulan kantorepussa silloin, kun koko porukalla ollaan liikenteessä niin siinä jalat on tietty eri tavoin ulkoilmalle alttiina. Ihan lämpimillä keleillä ei toki mitään tarvitse, mutta niille vähän viileämmille ilmoille laitoin tilaukseen For Minis and Mommies nahkatossut. Onhan ne aika tyyriit vauvan tossuiksi, mutta kotimaisesta käsityöstä maksan mielellään enemmän. Luulisi, että niille löytyy myös joku toinen vauvakäyttäjä aikanaan.

Ai niin, tänä kesänä jopa äitikin panosti kenkiinsä sen sijaan, että ostaisi joka kesä uudet H&M-ballerinat. Satuin joitain viikkoja sitten kokeilemaan Prismassa Crocsin Swiftwater sandaaleja, ne näyttivät mukavan simppeleiltä ja tuntuivat jalassakin hyviltä. Kengät jäivät harkintaan ja kun sopiva alennus tuli vastaan, niin laitoin ne tilaukseen. Tänään kävin niissä ensimmäistä kertaa ulkona eikä onneksi mikään kohta hangannut, yksistä Crocsin ballerinoista kun on huonot kokemukset tuolta saralta. Mutta enhän minä niistä kuvaa sitten tajunnut ottaa.

Millaisiin kesäkenkiin te päädyitte?

You Might Also Like

0 kommenttia