Valtakuntamme uusin jäsen tunnetaan nimeltä...

27.5.17

Jo varhain paljastin, että meidän kolmas lapsemme saa etunimekseen nimen Julia. Tuohon nimeen päätymisestä kerroin aikaisemmin täällä jo omassa postauksessaan. Nyt nimijuhlien jälkeen voin paljastaa, että Julia sai kokonimekseen Julia Elle Isabel. 

Niin kuin aikaisemmin mainitsin, kokonimen päättäminen ei ollut mikään ihan iisi juttu. Halusimme, tai ainakin minä halusin, käyttää nimeä Isabel, koska se on kaunis nimi ja siinä oli pieni juju Sofian kokonimen kanssa. Sofiahan on Sofia Aada Elisabet. Isabel ja Elisabet kuuluvat molemmat samaan alkuperään ja molempien nimisiä kuningattaria löytyy Euroopan historiasta. Minusta tämä oli kaunis ajatus, että molemmat tyttäreni ovat kuningattaria - ei prinsessoja, vaan nimenomaan kuningattaria. Tokihan usein kuningattaret ovat aikaisemmin prinsessoja, mutta silti kuningattariksi haluan tyttöni ajatella. Kuningattarella on vastuuta, päätäntä ja -vaikutusvaltaa eikä heihin liitetä samanlaisia alisteisia mielikuvia kuten prinsessoihin. Tavallaan nuo nimet ilmentävät sitä, miten toivon tytöistäni kasvavan vahvoja naisia, jotka ovat kuitenkin empaattisia ja viisaita (ei sillä, että kuningattaret tällaisia aina olisivat).

Julia Isabel kuulostaa itsessään jo ihan hyvältä, mutta tässäkin tuli vähän sellainen fiilis, että kun Sofialla on kolme nimeä niin Juliallakin saisi olla. Pitkään meillä oli eräs toinen nimi tässä nimikokonaisuuden keskellä, mutta jokin siinä minua kuitenkin tökki, vaikka läheiseni pitivät sitä hyvänä. Mies ei niin hirmuisesti lataa painoarvoa toisille nimille, joten hän antoi minulle valtuuden päättää kokonaisuudesta. Niin sitten päädyin Elleen, joka muuten tarkoittaa ranskankielessä naispuolista pronominia "hän".

Näin sai siis valtakuntamme uusin jäsen nimekseen Julia Elle Isabel. 


You Might Also Like

0 kommenttia