Kesäkuteet lapsille 2017

8.5.17

Tänä vuonna olen harvinaisen myöhään liikkeellä lasten kesävaatetuksen kanssa. Tosin eipä nuo ilmat paria päivää lukuunottamatta ole edes vihjailleet mitään kesän tulosta. Muistissa kuitenkin on, miten viime kesänä ne kesän kuumimmat päivät tuntuivat olevan jo siinä touko-kesäkuun vaihteessa. Eli ei tässä välttämättä kovin kauaa enää kestä niihin shortsikeleihin. 

Pari päivää sitten kaivoin lasten viimekesäiset vaatteet esiin ja selvitin, mitkä niistä vielä mahtuvat ja kenelle. Antonin kesävaatetilanne näytti suhteellisen hyvältä: melkein kaikki viime kesän shortsit menee vielä tänä kesänä ja hihattomia olen ostanut hänelle kuluneen puolen vuoden aikana sillä ajatuksella, että ne menisivät alustoppeina sekä "kesätoppeina". 

Sofian kesävaatetilanne taasen näytti sitäkin kurjemmalta: ei yhtään sopivan kokoista t-paitaa, toppia tai shortseja ellei sitten perusalustoppeja lasketa. Toisaalla Sofia alkaa olemaan jo hyvin lähellä Antonin kokoa eli jossain määrin Anton ja Sofia voivat käyttää samoja vaatteita. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että kahdella samankokoisella pitää kuitenkin olla runsaammin vaatetta kaapissa kuin yhdellä lapsella. Esimerkiksi Papun leggarit 98/104 on nyt molempien käytössä ja kun neljät pienemmät Paput siirtyivät pois Sofian käytöstä, ostin kahdet uudet heidän yhteiseen käyttöön. Nyt kun lapset ovat tosiaan jotakuinkin samaa kokoa, niin korostuu se, miten unisex-vaatteita saa selkeästi paremmin näiltä "merkkivaatteilta".

Vaikka mielelläni hankkisinkin lapsille kaikki kesävaatteet kotimaisilta merkeiltä, niin ei se taloudellisesti ole oikein mahdollista. Niinpä käännyin edulliseen, mutta silti silmiä miellyttävään Zaraan. Heidän nettikauppaa selatessa ja klikkaillessani tuotteita ostoskoriin totesin, että tässähän pääsee helpolla: melkein kaikki tarvittava samasta paikkaa kotiinkuljetuksella.

Sofialle yläosia poimin sekä Baby Girl että Girl puolilta, koska molemmista löytyy kokoa 104. Edelleen Zaran kanssa on vähän arpapeliä, minkä kokoinen vaate sieltä loppupeleissä saapuu ja siksi pelasin varman päälle ja otin enemmin isompaan kuin pieneen suuntaan. Ottaen huomioon, että Sofia käyttää nyt 92/98 yläosia ja uusi vaate aina kutistuu hiukan pesun yhteydessä.

Kivoja mekkoja tuntuu löytyvän tytöille aika runsaasti, mutta mitään hirmuista mekkokavalkaadia en ole hankkimassa. Muutama mekko Sofian vaatekaapista jo löytyy, mutta ne ovat enempi selkeämmin juhlamekkoja. Ainoa poikkeus on Gugguun spagetti frillamekko, jonka alkukeväästä alennuksista meille kotiutin. Se menenee sekä juhlassa että arjessa. Kuten mielestäni menee myös tuo Zaran kukkaperhosmekko. Meillä usein juhlakausi painottuukin juuri kesälle, joten siihen aikaan juhlavaatteille tulee eniten käyttöä.

Vielä viime kesänä en Sofialla tosiaan erityisemmin käyttänyt tuollaisia kesäisiä jumpsuitteja, koska vaippaa piti yksivuotiaalla vaihtaa suht tiuhaan ja harvemmassa sen kokoluokan haalarissa oli kuitenkaan neppareita haaroissa. Tälle kesälle otin sitten yhden tuollaisen vaaleanpunaisen.

Koska Sofia käyttänee kesällä mekkoja, niin ei shortseja hänelle tarvita samassa määrin kuin Antonille. Tosin tähän liittyen kiinnostaisi tietää: mitä te olette pitäneet mekkojen alla sellaisella lapsella, joka käyttää kuitenkin vielä vaippaa? Tuntuu, että jotain sinne pitäisi laittaa ainakin silloin, jos lapsi on hiekkalaatikolla. Mikähän on paras: alushousut, shortsit, 3/4 leggarit? Zaralta otin Sofialle nuo kahdet vasemmanpuoleiset shortsit ja Antonille oikean puoleiset.

Meillä ei talvisin kovinkaan paljon käytetä Antonilla t-paitoja. Tuo tulee pitkälti omasta mieltymyksestäni: en tykkää pitää lyhythihaisia paitoja pitkähihaisen alla, kun ne lyhyetkin hihat tuntuu menevän aina rullalle. Antonillekin tulee siis laitettua usein hihaton pitkähihaisen alle. Kesällä t-paitoja on kuitenkin hyvä olla, koska hihaton on selvästi viileämpi ja siinä on aina se olkapäiden palamisvaara.

Valtaosa poikien t-paidoista näyttää olevan printillisiä ja erityisesti tekstiprintein koristeltuja. Siis juuri sellaisia, minkä kohdalla itse lähinnä jään miettimään, miksi tuollainen teksti on lapsen paidassa. Harvat kuvatkaan on kovin mieleeni. Poikkeuksen näihin printillisiin paitoihin tekee sen, jos tiedän Antonin pitävän jostain. Meiltä esimerkiksi löytyy yksi Darth Vader -printillinen paita ja sen ostin, koska tiesin Antonin tykkäävän. Mutta noin muuten nytkin valikoin Antonin kesään tuollaisia yksinkertaisia paitoja. Vaaleansininen pikeepaita meiltä löytyy jo kaapista, mutta laitoin sen kollaasiin kuitenkin. Pikeepaidat menee sitten myös kesän juhlissa.

Tänä kesänä meillä onkin kahden lapsen sijasta kolme vaatetettavaa. Julian osalta hankintoja ei kuitenkaan tarvitse tehdä kovinkaan paljon. Jokusen kesävaatteen olen ostanut alkuvuoden alennuksista ja muutama vaate löytyi Sofian jäljiltä. Shortseja tai mekkoja en erityisemmin noin pienellä käytä, paitsi muutamat mekot kesän juhlia ajatellen olen Julialle jo hankkinut. Aikalailla ainoat tarvittavat on lyhythihaiset/hihattomat bodyt ja noita voi onneksi hyödyntää kesän jälkeenkin vaikka neuletakkien kanssa, mikäli koonsa puolesta mahtuvat vielä. Tuo Lindexin keltainen ja ylärivin KappAhlin kukallinen body meiltä jo löytyy. Mitä tuossa nettiä selailin Julia mielessä, niin nuo KappAhlin Newbie-bodyt on mielestäni näteimpiä ja Lindexin persikka(?)haalari on melko suloinen.

Mutta täytyy sanoa, että noin yleisesti tänä vuonna kesävaatteiden tarjonta ei erityisen kovaa iske. Joskus kun on niin, että tuntuu löytyvän lapsille vaikka mitä ihanan näköistä ja on vaikea valita ja hillitä, mutta nyt oli enempikin niin, että tosi kivan näköisiä ei ole riittävästi tarpeeseen nähden. Siksi ostoslistalle päätyi sellaisia "ihan kivoja perusvaatteita".

Sokerina pohjalle: sekä Anton että Sofia saivat nämä Gugguun collegehupparit ja ne meneekin varmasti hyvin kesällä käytössä. Molemmilla on koko 104 ja hyvältä se koko vaikuttikin käännettävien resorien ansiosta. Värit ovat kyllä arat, mutta ei meillä tahroja pelätä. Molemmilta sattuu löytymään samoissa väreissä myös unisex topit ja nekin ovat tuota 104 kokoa - lapset voivat siis vaihtaa värejä keskenään, jos haluavat.

Näin alkuun ainakin vaikuttaisi siltä, että kummempia ei tarvita enää. Kesävaatteiden osalta päästiin melko edullisesti, kun Zaran vaatteista valtaosa on 4-5e kappale. Sofian osalta joudun miettimään vielä lisätäydennystä, hän kun selkeästi enemmän sotkee vaatteitaan kuin Anton. Mutta taidan odotella sitä alkukesää ja katsoa, tykkääkö Sofia käyttää enempi mekkoja vai shortseja ja tehdä lisähankinnat tuon myötä.

Vielä olisi ne vaikeimmat hankinnat edessä, nimittäin lasten kesäkengät. Mutta noista pohdintaa joku toinen kerta.

Mites teillä: joko on kesävaatetukset hankittu vai vielä mietinnän alla?

You Might Also Like

0 kommenttia