Julia 1kk

12.5.17

Ja kas niin on Julia tullut jo yhden kuukauden ikään. Hyvin pian hänkin muuttui rimppakinttuisesta vastasyntyneestä kohti vauvanpyöreää palluraista. On hän edelleen kovin pieni, mutta ainakin näin ensimmäisen kuukauden aikana tuntuu, että aamulla vierestä herää aina hitusen isompi vauva.

Perustietoja:
- Neuvola meillä on vasta ensi viikolla, mutta arviolta heittäisin että Julia on jotain päälle 4kg ja 54cm pitkä.
- Käyttää vaatekokoja 56 ja 62. Esimerkiksi näissä kuvissa on Newbien 56 body, joka jää pian pieneksi ja Newbien 62 housut.
- Liberon vaippakoko 2.
- Täysimetyksellä.

Nukkumisesta:
Mitään kovin selkeää rytmiä en ole Julialla vielä havainnut, paitsi sen että pidempi valvomisaika tuntuu ajoittuvan aina alkuiltaan - jotakuinkin samoihin aikoihin, milloin hänellä oli vatsassa ollessaan kovimmat jumpat. Yöunille hän käy useimmiten 21-22 välillä ja keskimäärin heräilee syömään kolmen tunnin välein. Joskus on öitä, milloin hän nukkuu alkuun 4h, seuraavaksi 3h ja sitten 2h. Mikäli Julia on sisarustensa kaltainen nukkuja, niin tässä kuluvan kuukauden aikana yöunien tulisi pitkittyä huomattavasti. Nähtäväksi jää, kuinka käy.

Julia onneksemme kuitenkin tosiaan nukkuu pitkälti yöt, ei siis syömisten välissä pahemmin herää valvomaan. Alkuaamusta tulee selkeästi sellainen vaikerointihetki nykyisin. Tuolloin Juliaa tuntuu närästävän ja usein hän sitten nukahtaa uudelleen minun käteni päälle, ikään kuin kainalooni, vähän yläasentoon. Tuota samaa närästysvaikerointia on myös iltaisin, mutta jostain syystä päivisin ei.

Aamu Julialla alkaa yleensä 08-09 välillä, hän on jokusen aikaa hereillä ja sitten taas tulee pidempi nukkumispätkä: hän taitaa enimmäkseen nukkua 10-16, mitä nyt käy siinä välissä aina paikoin tissillä ja lyhyitä pätkiä valvoo.

Syömisestä:
En ole kyllä yhtään laskenut, kuinka monesti Sofia syö vuorokauden aikana. Mutta sen olen huomannut, että hän on ruokailutavoiltaan täysin samanlainen kuin aikaisemmatkin vauvat: yksittäinen imetyshetki on lyhyt mutta tehokas. Useimmiten imetyksen kesto taitaa olla alta 10min, mutta kasvu kertoo riittävästä ravinnonsaannista. Iltaisin tissitellään tiheämmin.

Luonteesta:
Itse olen tässä vaiheessa vielä kokenut, että lapsen luonteesta on vaikeahko sanoa juuri mitään. Mutta nyt kun Julia on jo kolmas lapsi, niin on vertailupintaa aikaisempiin ja tätä miettiessäni tulee mieleen, että Julia vaikuttaa ainakin näin vauvana olevan hyvin samankaltainen. Rauhalliseksi ja melko tyyneksi häntä kutsuisin ja ulkopuoliset taitaa käyttää useimmiten sanaa "tyytyväinen". Julia on "vaativuustasoltaan" jotakuinkin Antonin ja Sofian keskivälissä, vaikka ei heidän vauvaaikojen välillään mitään isoja eroja ole ilmennyt. 

Taidoista:
Julia täytti keskiviikkona neljä viikkoa ja samana päivänä olin myös varma, että hän hymyilee vastavuoroisesti. Julia pyrkii satunnaisesti ottamaan kontaktia myös äänteillä, mutta ne ovat kovin lyhyitä ja hentoja mutta silti selkeästi sellaisia, että hän pyrkii tuottamaan niitä keskustelumielessä.


Suosikit ja inhokit:
Onhan tuo ihan selvää, että äidin kanssa on paras olla. Äidin lähellä pysytään selkeästi tyytyväisimpänä ja itku saattaa loppua ihan vaan jo siihen, että tulen lähelle. Se on todella hellyyttävää, kun noinkin pienestä osaa selkeästi aistia, kuinka hän nauttii minun läsnäolosta. 
Julia pitää myös vedestä, kunhan lämpöaste ei ole liian viileä. Itseasiassa ensimmäistä kertaa kun häntä kylvetettiin, niin hän nukkui :D Selkeä mieluisa juttu on lisäksi pyykinpesukoneen ja kuivausrummun hurinaäänet. Usein, kun peseydytään/saunotaan porukalla niin Julia odottelee sitterissä pesutiloissa ja hän on suunnattoman tyytyväinen, kun koneet on päällä. On sitten tullut laitettua ihan häntä varten likapyykkiä pyörimään ja tyttö on välillä nukahtanut niiden hurinaan. Musiikki ja Julian isän kitarasoitot ovat myös mieleen.

Ps. Julia onkin nyt ensimmäistä kertaa matkalla. Olemme parhaillaan Kuopiossa ja huomenna isoimmat lapset jäävät päiväksi tänne porukoilleni ja me käydään miehen ja Julian kanssa ystävän hääjuhlassa Oulussa.

You Might Also Like

0 kommenttia