Arjen asioita

23.5.17Nämä minuutit olisi varmaan parempi käyttää nukkumiseen, mutta pikaiset silmätristissikirjoitukset:

- Ihanaa kun tulee kesä!
- Energiaa on ollut ihan eri tavalla ja mieli on iloinen.
- Siitäkin huolimatta, vaikka sain tosiaan vahvistuksen sille epäilylle eli vatsassani oleva patti on kuin onkin haavatyrä. Aika jännä, että sairaalassa gynekologi väitti sitä kohduksi vaikka kuinka selitin, että ei minulla aikaisemmin sellaista ole ollut heti sektion jälkeen. Postissa tulee lähete leikkausarvioon, mutta mikään lähiaikojen homma tuo ei kuulema tule olemaan ellei tule kovat kivut.
- Patti vatsassa ei yhtään kyllä helpota myöskään tätä kehollista kriisiä, mikä aina paikoin tulee raskauden jälkeen. Vaikka kuinka tietää, että se iholöllö on lapsista pieni summa niin silti näin lämpimien ilmojen saapuessa ahdistaa, kun ei voikaan verhota itseään isoihin neuleisiin.  
- Lauantaina meillä juhlitaan Julian nimiäisiä ja Sofian 2v juhlia. Tämä viikko menee siis valmistellessa noita.
- Nyt tätä kirjoittaessani muistin, että oli tarkoitus paketoida Sofian synttärilahja. Hups. Meiltä hän tulee saamaan Pukyn potkupyörän.
- Julia on todella ihana ja jotenkin hänen kohdallaan on tullut entistä enemmän mietittyä sitä, miten ihanaa tämä vauva-aika on kaikista yöheräilyistä huolimatta. On myös huikeaa seurata sitä, miten Juliasta kehkeytyy koko ajan oma itsensä. Sitä ikään kuin kiintyy häneen koko ajan vain vahvemmin, vaikka jo hyvin varhain Julia sai oman paikkansa perheessämme.
- On ollut myös jokseenkin yllättävää huomata, miten mukana mies on tässä ja kuinka selkeästi Julia on sulattanut myös hänen sydämensä. Jotain kertonee se, että mies joka on vaihtanut jo monet monet vaipat elämänsä aikana, välillä haluaa vaihtaa Julian vaipan vaikka minäkin olisin ollut sen aikeissa tehdä.
- Ihania on nuo isoimmatkin lapset ja vaikka kuinka haluankin nauttia vauva-ajasta, niin mielessä käy myös se, että yhtälailla isompieni lasten aika on ohimenevää. Päivisin Julia nukkuukin aika paljon ja tavallaan sopivasti on enemmän hereillä illasta, kun Anton ja Sofia ovat käyneet jo yöunille.
- Nyt kun alkaa olemaan sekä valoa että lämpöä, niin lapsia on kivempi valokuvata myös ulkona. Makronkin voisi kaivaa taas esiin ja lähteä seikkailemaan hetkiksi lähimetsiin.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hei!

  Perheessämme minulla, kahden lapsen äidillä, on suuri kaipuu kolmannesta lapsesta. Se on ollut kolmisen vuotta, joka kuukausi. Tuntuu, että olisi suuri asia saada nähdä millainen kolmas vielä olisi, ja kokea vauvavuosi.

  Mies taas ei halua, voimavarasyistä.

  Kysynkin, onko Sinusta tärkeää, että mies on täysillä mukana myös kolmannessa, lähtisitkö koskaan odottamaan uutta lasta, jos hän jäisi ns. vain äidin hoidettavaksi? Saako mielestäsi miestä suostutella, tai sopia, että äiti hoitaa vauva-aikana pienimmän lapsen lähes kokonaan?

  Kuten kommentista ehkä kuuluu, kolmannen lapsen kaipuu on valtava. Mutta uskon, että pärjään vaikka kolmatta ei tulisikaan.

  Kiitos että tänne sai purkaa ajatuksiaan.

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kysymyksesi on aika osuva, nimittäin olin vielä vuosi sitten jossain määrin samassa tilanteessa. Mies ei varsinaisesti kokenut tarpeelliseksi kolmatta, mitään konkreettista halua hänellä ei ollut ja hän asettikin minulle ehdon, että voimme kolmatta yrittää mikäli minä olen valmis kantamaan pääasiallisen vauvahoitovastuun. Hänen sanojensa mukaan hän siis voisi kyllä vauvaa katsoa vaikka silloin, jos minulla on jotain menoja tms. mutta muuten vaipanvaihdot ja yöheräilyt jää minun kontolle.

   Minua tuo ei vaivannut, koska ajattelin sen menevän vähän automaattisestikin niin, että minä olen enemmän vauvan kanssa ja tehtävät tasapainottuu sillä, että mies vastaavasti on isompien kanssa esim. silloin kun minä imetän jne. Siitä myös keskustelin miehen kanssa, onko millään tavalla mahdollista, että hän ei kiintyisi sitten lapseen yhtä voimakkaasti kuin kahteen vanhempaan. Tämän hän kielsi ja sanoi kyllä varmasti rakastavansa kolmatta siinä missä muitakin. Tähän osasin luottaa ja sen takia tavallaan myös luotin, että ei se loppupeleissä ole vain mikään "minun projektini". Raskaus tosin oli sellainen, missä mies ei ollut enää niin vahvasti mukana mutta tuo lienee yleinen ilmiö muutenkin.

   Vastauksena siis kysymyksiisi: Kyllä, minusta näistä asioista saa neuvotella. Voi tehdä sellaisen sopimuksen, että vauvahoito on vaikka suurimmaksi osaksi äidin vastuulla. Mutta sitten kuitenkin siellä taustalla on mielestäni oltava sellainen luottamus siihen toiseen, että yhtä ei jätetä pulaan vaikka jotain olisi sopinutkin. Eli jos vaikka äiti väsyy vauvan hoitamisesta liiaksi, niin isä tukee. Ja toisaalla se on itse sitten arvioitava, kuinka vastahakoinen mies todellisuudessa on. Minä en siis kokenut, että mies ei haluaisi vauvaa vaan enemmänkin hänen suhtautumisensa oli sellainen neutraali. Loppupeleissä tässä kävi sitten niin, että mies on ihan selkeästi todella kiintynyt vauvaan ja hänen katseestaan kyllä näkee sen rakkauden ja se heijastuu myös miehen toimintaan. On vaikuttanut myös vähän jopa siltä, että mies haluaisi joskus tulevaisuudessa kokea vielä tämän kaiken. En siis koe olevani yksin vastuussa vauvanhoidosta, vaikka aikoinaan sen tapaista sovittiin.

   En tiedä, oliko tästä vastauksestani nyt yhtään apua. Kukaan muu tuskin osaa arvioida tilannettanne paremmin kuin sinä itse, mutta minulle se ratkaisevin asia oli siinä ajatuksessa, millaiseksi uskoisin lapsen ja isän suhteen muodostuvan. Uskotko, että kolmannella lapsella ja miehelläsi tulisi olemaan hyvä ja samanarvoinen suhde kuin aikaisempiin lapsiin? Vaikka miehesi ei vaihtaisikaan välttämättä vaippoja, niin ottaisiko hän vauvan syliin ja katsoisi häntä rakastavin silmin?

   Vaikka minulla onkin melkein uunituore vauva, niin silti nyt terveydentilani takia olen paljon joutunut miettimään, jääkö lapsilukumme tähän ja se on ollut yllättävän rankkaa - ajatus siitä, että kaikki on nyt lopullisesti ohimenevää. Voin siis kyllä kuvitella, miten kova tuo lapsen kaipuu saattaa olla. Toivottavasti löydät varmuuden päätökseesi.

   Poista