Viimeiset pallokuvat

11.4.17Tässäpä se on: raskausmahani tältä kierrokselta viimeistä kertaa. Viikkoja koossa 38+5 ja huomenna se on poissa. Usein sitä tässä vaiheessa vielä ajattelee, että ei tule ikävä mutta enpä yllättyisi, jos sitä kuitenkin vielä haikailee pallomahan perään. Melko järjetöntähän se on, mutta eipä ihmistä kovin järkeväksi voi aina kutsuakaan. 

Raskaus kokonaisuudessaan meni hyvin ja suht helposti. Uskaltaisinkohan jopa sanoa, että tämä raskaus oli kaikista helpoin, vaikkakin muuten siihen sisältyi eniten sairastumisia. Kuten se pitkä flunssa vuoden lopussa ja siitä seurannut poskiontelotulehdus. Oman vaivansa teki nenäverenvuodot ja nuo eivät muuten ole vieläkään lakanneet, koska se maaliskuussa poistettu granulooma-pallukka uusiutui ja osakseen mietityttää, että se ei nyt alkaisi vuotamaan siinä leikkauspöydällä. Sairaanhoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että tässä vaiheessa tuon hoitaminen ei ole järkevää ja joillakin granuloomat poistuvat itsekseen, kun raskaus on päättynyt. En ole muistanut tuosta täällä puhua, mutta tosiaan minulle tuli ihan uutena, että noin 10-15% raskaana olevista saa vaivakseen noita granuloomia. Useimmiten ne esiintyy ikenissä, mutta minulle sellainen tuli sitten nenän limakalvoon. Kipeä se ei ole, mutta eihän tuo mukavalta tunnu, kun solupallo tukkii puolet sieraimen sisätilasta. Onko kenelläkään muulla kokemusta noista granuloomista ja ovatko hävinneet itsekseen raskauden päätyttyä? Kauanko siinä meni aikaa?

Mutta niin, kohta on tämä raskaus saavuttanut päätöksensä. En ole oikein varma, tajuanko tuota. Kaikki on kotona vauvaa varten valmiina, mutta sairaalakassi on vielä pakkaamatta. Vanhempani tulevat tänään alkuillasta meille katsomaan isompia lapsia minun sairaalaoloajaksi. Kolmen tunnin päästä saan syödä vain kevyesti ja klo 24 alkaen juominenkin on kiellettyä. Varhain huomenaamulla sitten ilmottautuminen sairaalalle ja siitä toimenpiteeseen. Blogi todennäköisesti hiljenee joksikin aikaa, mutta ensimmäiset vilaukset ja kuulumiset voi vilkuilla instagramin kautta laineilla_ nimimerkin takaa. Eiköhän ne kuvat päivity myös tuonne blogin sivussa olevaan instapalkkiin.

Minkäköhän näköinen tyyppi tuolla mahassa on oikein majaillut nämä viikot? Jännää.

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. 😍😍😍
  Voi miten jännittävää! Koittakaa nyt vielä kaikki rentoutua ja nauttia viimeisestä päivästä nelihenkisenä perheenä. ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole muuten kovin helppoa, koska Sofia on kipeänä :( Mutta kiitos kuitenkin!

   Poista
 2. Hei Maria. Näin kolmannesta haaveilevana on ollut todella mukava kuulla odotustunnelmiasi ja elämänpohdintoja.

  Pian saatte nauttia vastasyntyneen hellimisestä ja ihanuudesta. Näin juuri vklppuna 10 vrk:n ikäisen pikkuisen ja kyllä ihastutti ja herkisti. Tsemppiä ja hyvää vointia sinulle urotyöhön sekä nautinnollisia ensihetkiä pikkuisen kanssa! Toivottavasti tyttäresi paranee pian, ainakin teillä on tutut ja turvalliset hoitajat, kun isovanhemmat saatte lasten luokse, ja saat rauhallisin mielin keskittyä synnytykseen miehesi kanssa! ❤

  - Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria? Jos minuun viittaat, niin nimeni on Hanna :) Kiva kuulla, toivottavasti haaveistasi tulee vielä totta!

   Meilläkin kävi kylässä lasten serkkuvauva, joka oli todella pieni. Tuntui hassulta ajatella, että pian meillä on samanlainen. Kiitos, toivottavasti ensipäivämme ja päivät niiden jälkeenkin sujuisi hyvin!

   Varmasti vähän kyllä taustalla ajatuksissa mietityttää, miten tuo vanhempi tyttö kotona jakselee mutta ainakin näin iltaa kohden hän on ollut normaali virkeä itsensä.

   Poista
 3. Voimia viimeisiin hetkiin! Jännittävää ajatella, että huomenna teillä on jo pikkuinen sylissä <3 Uhkaa iskeä pieni vauvakateus :)

  Onnea sektioon, toivottavasti kaikki menee hyvin! Kiva muuten kuulla, että raskaus on ollut "helppo", vaikka omat vaivansa siihen aina kuuluukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä minä viikkaan vielä illasta puhdasta pyykkiä kaappeihin ja yritän sisäistää, mitä huomenna tapahtuu... :D Ei tunnu vieläkään jännitys vatsassa, mutta enpä ylläty jos yöllä pyörin sängyssäni.

   Kiitos! Jep, tietenkin vaivoja on paljonkin mutta niihin olen mielestäni osannut suhtautua aika tyynesti ja niin, että ne kuuluvat asiaan :)

   Poista
 4. Tsemppiä huomiseen! Perheenne saa uuden pienen jäsenen, ihanaa <3 Paljon onnea ja vauvantuoksua!

  t. Eräs Lindexin hyllyjen välistä ;)

  VastaaPoista
 5. Voi anteeksi hajamielisyyteni! Mahdoinkohan uppoutua johonkin haaveelliseen vauvakuplaan viestiä kirjoitellessani! ��

  Onnellisia hetkiä ja hyvää kevään jatkoa pienen vauvan kanssa perheellenne!

  - Anu

  VastaaPoista