Hänen nimensä on

16.4.17


Meillä on ollut jokaiselle lapselle tiedossa etunimi jo suht hyvissä ajoin. Toki on varauduttu sillä ajatuksella, että nimi mahdollisesti vielä muuttuu ennen syntymää, mutta eipä kenenkään kohdalla niin ole kuitenkaan sitten käynyt. Sairaalassa nimi on lyöty viimeistään "virallisesti" lukkoon ja ensimmäisestä päivästä vauvaa on pyritty kutsumaan hänen etunimellään. Toki paikoin ensiviikkoina vauva on vielä "vauva", "se", "tuo" mutta hiljalleen hänestä tulee yhtä nimensä kanssa.

Kun sain aikoinaan tietää olevani kolmatta kertaa raskaana, alkoi aika pian nimien metsästys. Pojalle nimi oli hyvin äkkiä päätetty ja käytiinkin keskustelua siitä, että jos vauva olisi tyttö niin nimen päättäminen olisi vaikeaa. Ei se kuitenkaan loppujen lopuksi sitä ollut, koska kun se oikea nimi tuli kohdalleen niin se oli siinä. Minä sanoin vauvan tulevan nimen miehelleni ääneen vähän puoliehdotuksena, mies sitten tykästyi siihen ja pian huomasin itsekin tykkääväni kovasti. 

Nimen etsinnässä meillä oli kriteereinä lähinnä se, että nimi menisi hyvin yhteen jo olemassaolevien lasten nimien kanssa - Anton ja Sofia - ja että nimi olisi kansainvälinen olematta kuitenkaan liian vaikea suomalaiseen suuhun. 

Vauvan nimen kanssa kävi lopulta aika hauska yhteensattuma, kohtalo ehkä joku sanoisi, nimittäin hänelle kaavaillun nimen nimipäivä on juuri samana päivänä kuin hän syntyikin: 12. huhtikuuta. Vauvamme saa siis nimekseen nimen:

Julia

Julia-nimi on latinankielisen Julius-nimen sisarnimi, feminiini versio. Nimi ei ole mitenkään hirmuisen suosittu, mutta tuskin kovin vieraskaan. Me emme tunne ketään Juliaa ja tämä onkin ollut myös yksi periaatteistamme, että lapsi saa nimen, jota emme suoranaisesti yhdistä kehenkään tuttuun. Ainoa Julia, johonka muistan elämässäni törmänneeni oli esikoulussa ja hän on jäänyt mieleen juuri sen takia, että pidin hänen nimeään erityisen kauniina. Vähän pähkäilin nimen suhteen, yhdistävätkö tyyliin kaikki sen Shakespearen Romeo & Julia -näytelmään, mutta toistaiseksi yllättävän harva on tajunnut edes yhteyttä. Niin ja me tosiaan äännämme Julia-nimen ihan kirjoitusasun mukaan "Julia". 

Varsinaiset nimiäiset meillä vietetään 27.5. ja samassa yhteydessä on Sofian kaksivuotissynttärit. Tämä oli nyt hyvin harkittu päätös pitää nuo juhlat yhdessä, koska viimeksi Sofian nimiäisiin saapui kyllä ihmisiä mutta pari viikkoa juhlien jälkeen Antonin synttäreille ei ollut kovinkaan tulijoita. Ja ymmärtäähän tuon, kun useimmilla on meihin välimatkaa. Me emme muutenkaan lataa nimiäisjuhlaan sitä nimen paljastus jännitystä, koska haluamme kutsua vauvaa vapaasti jo alusta alkaen hänen nimellään. Julian tulevan koko nimen jätän kylläkin vielä julkisesti pimentoon, koska meidänkin lähipiirissä on ihmisiä, jotka osittain toivovat, että kuulevat koko nimen sitten juhlatilaisuudessa. Sanottakoon kuitenkin, että koko nimen keksiminen ei ollut yhtä helppoa kuin etunimen ja vieläkin pähkäilen kokonaisuuden suhteen. 

Mutta Juliasta olen hyvinkin varma. Julia - kaunis nimi kauniille vauvalle.

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Tosi kaunis nimi! :) Itse tunnen yhden Julian, mutten ole törmännyt muihin.
  Ihana tuo hörselöhamekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hame on aikoinaan Sofialle ostettu ja tarkoitettu isommalle, mutta meni se noinkin :D

   Poista
 2. Voi miten suloinen pieni ja kaunis nimi! Paljon onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Suloisuus röyhelömekossa ja kaunis nimi, ei harvinaisuus muttei kovin yleinenkään,sopii hyvin sisarusten jatkoksi :) Meidän poika nyt kolme viikkoa ja nimi edelleen hakusessa, top 3 on kyllä keksitty, mutta vielä makustellaan mikä olisi pienenmiehen nimi. Että voikin olla haastavaa nimen keksiminen. Tytölle olisi kasapäin nimi vaihtoehtoja. Esikoiselle oli nimi heti valmiina, hän olikin tyttö :)
  Ihania vauvantuoksuisia hetkiä koko perheelle!
  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minulla tuo makusteluvaihe vielä tosiaan menossa sen koko nimen suhteen, etunimien päättäminen on aina ollut meille suht helppoa. Eiköhän teillekin se oikea vielä löydy.

   Minusta taas olisi ollut helpompaa keksiä pojalle nimiä. Jännä miten se meneekään aina noin meillä, että sille vastakkaiselle sukupuolelle olisi useita vaihtoehtoja mutta sitten sille syntyvälle ei tule kovin montaa mieleen... Mikä toisaalta kyllä tekee sen päättämisen osaltaan helpoksi.

   Kiitos! Vauvatuoksuja myös sinne!

   Poista
 4. Paljon onnea ihanan pienen vauvan vanhemmille! :)
  Todella suloinen tyttö ja kauniin nimen olette valinneet hänelle. Minunkin mielestäni Julia sopii hyvin Antonin ja Sofian jatkoksi :).
  Oli myös kiva lukea, että kaikki meni sektiossa ok ja toipuminen sekä kotiutuminen lähtenyt hyvin käyntiin.

  Ihanaa vauva-arkea teidän perheelle <3. Mukavaa, kun jaksat päivitellä tänne blogiinkin kuulumisia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on kyllä jaksanut hyvin kirjoitella; osansa varmasti tekee se, kun en vielä kovin pääse kodin ulkopuolelle irtautumaan ja sitten kuitenkin haluaa purkaa energiaa ja ajatuksia jonnekin... Niin ja kun vauvakin nukkuu vielä paljon, niin sen osalta onnistuu bloggaaminenkin.

   Poista
 5. Hauskasti syntynyt omana nimipäivänänään, me mietittiin kans vuosi sitten ennen kun meidän Julia syntyi että osuiskohan siihen mutta tulikin 19.pv :D Lausutteko Julian muuten yhdellä vai kahdella u:lla? :) Meidän piti yhdellä mutta jotenkin muotoutunut kahdeksi :D

  https://anniinajalkanen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lausutaan yhdellä, ainakin siis toistaiseksi :D Tyttö kohta 2v sanoo "Juli" :D

   Poista