Välikausi 2017

21.3.17

Olin jo ehtinyt ajattelemaan, että jätän tällä kertaa välikausivaatepostauksen pois mutta kun sitä toivottiin, niin tässä katsaus meidän lasten välikausitarpeisiin:

Haalarit

Kovin paljoa lapset eivät mielestäni loppupeleissä tarvitse; meiltäkin löytyy sellaista, millä ilman voisi varmasti pärjätä. Tärkein vaate meidän kokemuksen mukaan on haalari ja molemmille lapsille haalarit löytyivät valmiina kaapista.

Antonille ostin jo jokunen aika sitten Reiman 98-haalarin, joka vasta tänä keväänä pääsee tositoimiin. Haalarin kanssa tulenee eniten käytettyä Kavatin goreja ja vedenpitäviä Reiman Askare-hanskoja, jotka ovat viime vuoden kovasta käytöstään huolimatta edelleen siistin näköiset. Gugguun puuvillainen pipo on viime vuoden keväällä ostettu; sitä ei viime vuonna tullutkaan käytettyä kovin paljon, kun se  tipahteli vielä vähän silmille. Eli tästä setistä ainoastaan kengät ovat tänä vuonna ostettu.

Sofialle ostin myös viime vuoden aleista Reiman 92 Kotilo-softshell haalarin. Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun meiltä löytyy softshelliä haalarista. Softshell on ollut ainakin todella näppärä tässä ihan alkukeväässä, mutta mietityttää kuinka se mahdollisesti hiottaa sitten kesäisinä päivinä - ehkä sitä sitten pärjää takilla. Yllätyksekseni tämä on kuitenkin Reiman haalareihin nähden selkeästi pienempää mitoitusta ja minusta se tuntuu haaroista jo aika napakalta. En yhtään yllättyisi, jos jo kesäkuussa totean haalarin Sofialle liian pieneksi... Tämän takia päädyin ostamaan Sofialle talteen isomman haalarin, että ei käy nyt sitten niin että keskellä kesää sateisina päivinä ollaan isomman haalarin tarpeessa eikä sellaista tahdo löytyä. Syksylläkin kun kuulemani mukaan välikausihaalarin löytäminen voi olla haasteellista.

Koska Sofia tosiaan ottaa kovaa vauhtia Antonia pituudessa kiinni, niin Antoniltakaan ei varmasti tuo 98 haalari ehdi pois käytöstä ennen Sofian tarvetta. Tämä meinaa myös sitä, että piakkoin en ehkä voi kierrättää ulkovaatteita lapselta toiselle, paitsi kun sitten aikanaan kolmannelle. Osittain tästä syystä en halunnut laittaa kovin suuria summia Sofian haalariin ja muutenkin kun näitä Name it:n softshell-haalareita on kovasti kehuttu niin kokeillaan nyt vuorostaan jotain Reiman ulkopuolelta, Name it:n haalari kun oli vielä -20% alennuksessa. Tämä tummansininen yksilö vaaleanpunaisine kukkineen tuntui hyvältä parilta Sofian asusteisiin:

Niin ja kevään Sofia tosiaan tallustelee pääosin Kavatin vaaleanpunaisissa nahkakengissä, päässään Gugguun samansävyinen puuvillapipo ja Reiman välikausihanskat.

Molemmilta lapsilta löytyy talven jäljiltä sopivat villahaalarit, mitkä laitetaan haalareiden alle jos mittari näyttää vielä liian pieniä plussa-asteita. Syksyllä pitänee ostaa Antonille isompi villahaalari, jotta saan hänen nykyisen Sofialle käyttöön.

Takkikeleille

Monet puhuvat aina "kauppatakeista". Meillä ei oikein tuollaisia sinänsä ole, mutta mielestäni nämä lasten teknisillä ominaisuuksilla varustetut Reiman takit menee myös siistimmässä menossa:

Siitä on varmaan jo pieni ikuisuus, kun ostin Antonille tämän Reiman 98 takin -70% alennuksella. No tuleepahan nyt viimeistään käyttöön tämäkin. Ostin muuten ensimmäistä kertaa Antonille myös välikausihousut nimittäin muistan viime syksynä kaipailleeni sellaisia. Välikausihousut kun voi sinänsä pukea vaikka ilman takkia. Sen verran tiheästi kannoin viime syksynä hiekkaisia housuja päiväkodista kotiin, että nyt ehkä vältetään tuo. Sopivasti löytyi vielä Reiman alepuolelta nuo housut puolella hintaa, vaikka välikausi onkin alkamaisillaan. Ylimääräisenä herkkuna ostin Gugguulta vaalean basic-pipon kerta tuota pipomallia Anton tykkää kaikista eniten käyttää ja kevääseen halusin vaalean mustan sijasta. Jos käytössä vaan kestää, niin se menisi sitten tytöilläkin myöhemmin.

Sofialle siirtyi Antonin viimevuotinen Reiman 92 takki, jonka kanssa tulee käytettyä Papun rusettipipoa.

Molemmille lapsille löytyy kenkäpuolelta ne Adidaksen superstarit, mutta ne ei kuviin päässyt, koska ovat jo muuttolaatikoissa. Superstarit ovat hyvät vähän viileämmillä ja mahdollisesti hitusen kosteilla keleillä, mutta lämpimällä ne hiostaa. Meinasinkin hankkia lapsille vielä jotkut hengittävämmät tekstiililenkkarit.

Kurakelit

Molemmille lapsille löytyy täsmälleen sama setti, mutta Antonille 98 ja Sofialle 92 koko. Sofian kumpparit ovat myös koon pienemmät kuin Antonilla. Siinä missä Antonilta sain siirrettyä kurahaalarit Sofialle, niin kengissä Sofia jatkoi linjaansa ja tarvitsi juuri sen koon kumpparit, mitä meiltä ei löytynyt. Nyt meiltä löytyy noita Crocsin keltaisia kumppareita muistaakseni neljässä eri koossa. Keltainen piristää kummasti sateessakin, joten mitäpä sitä väriä vaihtamaan.

Riittävän tekniset haalarit voisi mielestäni ajaa kurahaalareiden roolin myös, jos lapset on vain kotihoidossa ja sinänsä on aikaa huoltaa märät ja hiekkaiset vaatteet ennen seuraavaa ulkoilua mutta päiväkotiin ne on kyllä tarpeelliset.

Ekstraa

En oikein tiedä, miksi tätä kategoriaa kutsuisi mutta näille takeille löytyy oma funktionsa - tosin sellainen, joka olisi varmaan korvattavissa haalarilla tai takilla+välikerroksella. Kyseessä on siis tuollainen aavistuksen paksu takki, joka tuntuu sopivan lämpimältä kun kevät on alkamaisillaan tai kesä menossa ohitse. Nämä taitaa itseasiassa tavallaan ajaa meillä sitä "kauppatakin"-roolia myös, koska näitä käytetään tilanteissa kun siirtymät ovat suht nopeita eikä ulkona ole tarkoitus leikkiä. Jos siis käydään Antonin kanssa vaikka jalan kaupassa tai matkataan viileällä ilmalla Kuopioon. On tätä takkia kuitenkin ehditty käyttää tämän vuoden puolella jo kolmesti, että sinänsä ei mikään totaalinen turhake. Ja tosiaan tämä 98 koon takki on mennyt viime keväästä asti ja on varmaan sopiva vielä tämän vuoden.

Koska Antonilla on tullut yllättävänkin paljon käyttöä tuolle yläkuvan takille, niin ostin Sofialle vastaavan paksuisen takin. Niin ja 13 euron hinta tosiaan vaikutti myös paljon. Takki on kieltämättä niin pehmeän tuntuinen, että tekisi mieli itse pukeutua tuohon.

Tähän välikauteen panostin rahallisesti enempi asusteisiin; ehkä siksikin, koska se oli mahdollista kerta kenkiä lukuunottamatta muut löytyivät miltei valmiina. Lapsille on tulossa vielä Gugguun puuvillaiset tuubihuivit, joiden ostamista pähkäilin aika kauan. Mutta jos suunnitelma pätee, niin ensi vuonna ei taas asusteiden osalta tarvitsisi tehdä lapsille kummoisia hankintoja. Sitä pitänee kyllä tässä miettiä, pyrinkö ostamaan tämän vuoden puolella alennuksista taas lapsille ensi vuoden välikausivaatteet vai miten toimitaan... Se "onni" useammassa lapsessa kyllä on, että vaikka tulisi hutiostos koonsa puolesta (miten vähän meinasi käydä tuon Sofian 92 softshellin kanssa), niin perästä kuitenkin tulee vielä kasvavia tyyppejä, joille vaate voi hyvinkin tulla pitkäaikaisempaan käyttöön.

Olen jokseenkin varma, että näillä selvitään tämä vuosi. Mahdollisesti kenkiä joutuu päivittämään isompiin, mutta ainakin viime vuonna Antonin goret menivät keväästä syksyn loppuun. Niin ja mitä sitten tulee vauvan välikauteen, niin hän menee tosiaan nyt kevään Baby's Onlyn lämpöpussissa ja samoin varmaan syksyllä. Meillä on yleensä alle yksivuotiaat lähinnä vain nukkuneet vaunuissa/rattaissa ulkoilujen ajan, mutta jos tämä kolmas tyyppi vaikuttaa aktiivisemmalta ulkoilijalta syksyllä, niin sitten pitänee kokeilla hukkuuko hän Sofian 74 Reiman välikausihaalariin vai onko tarve etsiä jostain pienempi. 

Hiukan on saatu jo keväisistä ilmoista nauttia, mutta minun puolestani niitä saisi olla jo enemmänkin. 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Onpa kivannäköiset välikausivaatteet :) Itsellä on vielä muutamat hankinnat tekemättä, mutta on täällä kelitkin vielä pääosin pakkasen puolella. Kolmannen kohdalla on kieltämättä kätevä, kun lähes kaikki löytyy jo valmiina :)

  Kivaa kevättä ja mahdollisimman vaivatonta loppuodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkään ei vielä pääsääntöisesti olla välikausivaatteisiin siirrytty, muutamia kertoja ollut tosiaan päällä kevyemmät vaatteet. Mutta varmaan aika piakkoin saa toppahaalarit siirtää pois. Vaikka sinänsä en hirmuisesti välitä sukupuolinormeista, niin kieltämättä on jokseenkin kivempaa ostaa Sofialle selkeämmin tyttömäisiä juttuja, kun näillä näkymin on toinen tyttö tulossa käyttämään samoja vaatteita :)

   Aurinkoista kevättä myös sinne!

   Poista
 2. Hei! Onko nuo Askare -rukkaset mitä kokoa? Ovatko ihan sopivat Sofialle? Arvon itse 2 ja 3 koon välillä, siksi kiinnostaa :)

  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Sofian Reiman hanskat eivät ole itseasiassa Askareet vaan se malli, missä on vetoketju sivussa - saa helpommin peukun sinne paikoilleen. Luulisin kuitenkin, että ovat samaa mitoitusta Askareiden kanssa. Sofialla on nyt koko 2 ja kokeilin äsken tuota Antonin 3 kokoa ja se tuntui kyllä liian isolta.

   Poista