Round 3. // Raskausviikko 38.

30.3.17

Raskausviikko 38., 37+0:

Paino: 65,2kg (+1kg viime viikkoon. Tiistaina neuvolan yhteydessä vaaka näytti tosin 64,5kg eli aika paljon heittelee paino.)

Raskausoireet: Närästys on ollut kuluneena viikkona aika kova. Tosin vauvakin tuntuu tosi ylhäällä, että en ihmettele.

Hikoiluttaa varsinkin öisin. Yksi yö jopa heräsin siihen tunteeseen, kun hikipisara valui kylkeä pitkin.

Öisin on myös vaikea nukkua, kun nyt keho tuntuu puutuvan tavallista nopeammin jo ihan kylkiasennossakin. Siinä sitten tulee vähän väliä heräiltyä ja yrittää ähkien siirtää itseään nukkumaan toiselle kyljelle.

Taimi Taikuri: Vilkas tapaus edelleen. Nostaa mahanahkaa ihan järkyttävässä määrin omilla liikkeillään, tulee sellaisia 5cm kumpuja paikoin ylös. Liikkeet eivät kylläkään ole juuri koskaan minuun sattuneet, vaikka mahan liikkuminen näyttääkin aika hurjalta.

Maha: Navan alta on alkanut kiristämään ja kutittamaan juuri sillä tavalla, mikä kertoo ihon olevan paikoin kovilla. Raskausarpien lisääntymistä en kuitenkaan ole havainnut. 

Tässä raskaudessa Klexanen piikitys on ollut kaikista kivuliainta, en tiedä miksi. Tuossa juuri kuluneena viikkona vatsassa oli toisella puolella yli puoli viikkoa tosi kipeä kohta, johon jomotti seistessä ja sattui, jos siihen edes hipaisi. Jonkin verran se huolestutti, mutta kerta se ei punoittanut eikä kuumottanut, niin luotin että aika hoitaa ja niin hoitikin.

Fiilikset: Hyvät, vaikkakin jotenkin vähän epäuskoiset. Tuntuu todella kummalliselta ajatella sitä, että kahden viikon päästä meillä on vauva ja asumme eri kodissa. Se on vähän kuin ajattelisi jotain hyppyä erilaiseen todellisuuteen, joka on samassa kuitenkin todella tuttu.

Muuta mainittavaa: Vauvavaatteet ja aikalailla kaikki on nyt muuttolaatikoissa. En ole ostanut vielä vauvalle kotiin vaippoja enkä itselleni liivisuojia, nännivoidetta - mitä näitä nyt ensipäivinä mahdollisesti tarvitsee. Olen yrittänyt kovasti luottaa siihen, että vauva ei tule omia aikojaan ja ehdin ensi viikolla näitä hoitaa. Sairaalaankin pitäisi sähköisesti täyttää esitietokaavake sektioon liittyen.

You Might Also Like

0 kommenttia