Round 3. // Raskausviikko 37. + synnytystapa-arviointi

23.3.17


Jospa mennään ihan aluksi synnytystapa-arviointiin, koska se lienee kiinnostavampi juttu kuin nuo perusviikkokuulumiset. Tänään siis oli tuo käynti ja se meni oikeastaan paremmin kuin odotin. Lääkäri kysyi alkuun kuulumiset ja jo siinä yhteydessä sanoin, että on mietityttänyt tämä käynti ja mitä mieltä täällä ollaan. Lääkäri kertoi sitten heti perään käyneensä läpi erikoislääkärin kanssa minun taustat ja he olivat tulleet siihen tulokseen, että sektio on perusteltu ja ihan hyvä valinta näillä lähtökohdilla. Koska tuo oli minunkin pääasiallinen toive, niin sektiopäivä lyötiin lukkoon ja näillä näkymin meidän toinen tyttömme syntyy 12.4. ellei päätä omatoimisesti aikaistaa syntymäpäiväänsä.

Mitään sisätutkimuksia ja lantion mittauksia ei nyt siis tehty, koska ne on suoritettu aikaisemmin. Varsinaista estettä ei ole, jos haluaisinkin kokeilla alatiesynnytystä kerta se mahtumisen seikka on epävarma juttu. Viitteitä ahtaudesta on, mutta ei varmaa tietoa. En kuitenkaan yhtään jaksa uskoa, että tämäkään vauva syntyisi täysin omatoimisesti ja ilman keinotekoisesti tuotettuja supistuksia, niin ihan hyvillä mielin menen siihen suunniteltuun sektioonkin. Muita käynnin juttuja voisin laittaa tuohon kuulumisosioon eli:

Raskausviikko 37., 36+0:

Paino: 64,2kg (+400g viime viikkoon)

Raskausoireet: Ei mitään uusia, vanhat vaivat edelleen ehkä paikoin voimistuu. Hitusen virkeämpi olo on ollut nyt kuluneella viikolla.

Taimi Taikuri: Lääkäri ultrasi selvittääkseen painoarvion vauvasta, mutta se oli aikamoisen haasteellista. Mahassa oli taas täysi tohina päällä jatkuvasti, mikä teki mittaamisesta todella hankalaa. Painoarvioksi kuitenkin saatiin lopulta 2742g, mikä vastasi viikkoja 35+5 eli aikalailla keskikäyrällä ollaan tuon osalta. 

Tämä tyyppi on tosiaan todella vilkas ja venyttää mahanahkaa ihan urakalla. Tuntuu, että jokaisella käyntikerralla vauva huvittaa tutkijaa, kun sillä on niin meno päällä. Lääkäri sanoikin, että jos hyvinvointia mitataan vaan liikkeillä, niin tämä vauva voi kyllä aivan erinomaisesti. 

Niin ja ultrassa näkyi sen verran selkeästi sukupuoli, että en minä kyllä enää mistään tyttöennusteesta viitsi edes puhua. Lääkärinkään mukaan ei ole mitään epäselkeyttä asiassa: tyttö siellä on.

Maha: Kerää aika paljon katseita ja yhä useampi tuntuu kyselevän, milloin minulla on laskettu. Alan kasvavassa määrin kyllä haluta päästä tästä ulokkeesta eroon.

Fiilikset: Juuri nyt hyvät. Tämän päivän vielä varmaan tulee keskityttyä enempi näihin teemoihin, mutta huomisesta lähtien pitäisi laittaa kovempi muuttovaihe päälle ja yrittää hoitaa se alta pois. Toivottavasti voimat ja energiat riittää ja sitten ehtisin laittamaan kodin jotakuinkin niin, että jäisi vaikka viikko aikaa siihen sektioon valmistautumiseen. Toivon myös, että omat vanhempani saisivat asiat järjestettyä niin, että pääsevät meille kylään siksi aikaa kun olen sairaalassa, niin mies voisi vapaammin oleilla minun ja vauvan kanssa, kun isovanhemmat ovat isompien lapsien kanssa meillä kotona. 

Muuta mainittavaa: Se on tasan 20 päivää, että koittaa 12.4. Aika vaikea kyllä käsittää sitä, miten pian tuo jo on.

Onko siellä muita, joilla on suunniteltu sektio lähiaikoina edessä?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Eipä ole enää pitkään odotusta teillä, onnea loppumetreille ♥ Saanko kysyä, miltä tuntuu, kun tietää vauvan syntymäpäivän etukäteen? Vaikka minulla on 2/3 synnytyksistä käynnistetty, ajankohta on joka kerta tullut yllätyksenä enkä siis osaa kuvitella tuota tilannetta. Anteeksi uteliaisuuteni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki saa kysyä enkä koe mitenkään vaikeaksi vastatakaan. Ei se ehkä poikkea niin paljon tuosta sinun tilanteesta, siis siinä mielessä että saattaahan se vauva tosiaan syntyä aina aikaisemminkin. En kylläkään siihen usko, mutta edelleen se mahdollisuus on auki ja tulee miettineeksi esim. ehditäänkö muuttaa, pitäisikö laittaa sairaalakassi valmiiksi aikaisemmin jne. :) Mutta jossain määrin on ehkä myös helpottavaa, kun tietää mikä on se viimeistään päivä. Ei ole niin kärsimätön asian suhteen, kun tietää että jokin selvä eräpäivä on ja ajatuksen tasolla valmistautuu tuohon päivään.

      Poista