Round 3. // Raskausviikko 35.

9.3.17

Raskausviikko 35., 34+0:


Paino: 62,7kg (+500g viime viikkoon)

Raskausoireet: Nukkuminen levotonta eikä kovin sikeää. Tästä ja ylipäänsä muustakin raskauden painosta ym. johtuen väsyttää ja aika paljon. Joitain kipeitä tuntemuksia on ollut supistusten yhteydessä, mutta ne on tuntunut johtuvan enemmän siitä, jos vauva on jossain hankalassa asennossa/paikassa, että se painaa sitten ikävästi esim. nivuseen. Kolotuksiakin alkaa olemaan siinä määrin, että hiljalleen alkaa olemaan kypsä tähän hommaan. 

Taimi Taikuri: Aktiivinen edelleen, onneksi. Sofiasta olin näillä viikoilla kirjoittanut, että välillä pitää pysähtyä kuulostelemaan, liikkuuko vauva mutta tämän tyypin kanssa ei pahemmin ole tarvinnut noin tehdä. Vatsassa rymytään sen verran tiheästi ja voimakkaasti, että ei jää huomaamatta.

Maha: Ehkä se nyt on sitten kasvanut sellaisiin mittoihin, että sen kanssa elo tuntuu jo raskaalta. Sohvalta nouseminen, kenkien sitominen, rappuset... Puuh. Kauppatavaroiden kantaminen repulla alkaa olemaan jo aika hankalaa, usein mahassa tuntuu hitusen ikävältä se ylimääräinen painolasti.

Fiilikset: Tästä on varmaan jo aistinut, että mitenkään hurjan hyvin ei mene. Jatkuva väsymys jonkun verran lannistaa, kun olisihan se kiva tuntea itsensä energiseksi. Perusarkea onnistun kyllä pyörittämään, mutta jos käyn vaikka Sofian kanssa kaupassa ja sitten hakemassa Antonin, niin olen sen jälkeen jo melko puhki. Varmaan oman kuormituksensa tuo tämä muuttohässäkkä, vaikka olen ottanut sen osalta hyvin rauhalliseen tahtiin ja pakannut tyyliin yhden laatikon päivässä. Mutta kaikki se ajatustyö ja prosessointi, mikä menee tästä asunnosta irtaantumiseen ja uuden omaksumiseen ajatuksen tasolla, kuluttaa myös. Sitten siinä ohessa huolehtii parhaansa mukaan, että lapsilla on hyvä olla ja saavat riittävästi aktiviteetteja ja myös käsittelee niitä ajatuksia, että tulee vauva ja... Monet on kovin kivoja asioita, mutta tässä tilassa voimavarat tuntuu hyvin rajallisilta.

Muuta mainittavaa: Noiden ylhäällä mainittujen asioiden lisäksi olen joutunut nyt murehtimaan nenästäni, sillä jokunen aika sitten huomasin nenäruston kohdalla patin ja ilmeisesti tuo patti on se, joka on sitä verta vuotanut lähes päivittäin. Kävin tänään terveyskeskuksen lääkärillä ja sitä katsoi ihan kaksi lääkäriä, mutta kokivat parhaaksi, että menen nenä-korvalääkärille ja sinne on sitten maanantaina aika. Vakuuttelivat kyllä, että vauvalle siitä ei ole mitään haittaa.

Nämä väsyneet olotilat ovat vaikuttaneet myös tähän bloggaamiseen. Onhan tuo välillä käynyt mielessä, että en ole tullut päivittämään mitään, mutta "oman ajan" käyttäminen vaikkapa pelkkään kattoon tuijottamiseen on tuntunut paljon tarpeellisemmalta.

You Might Also Like

0 kommenttia