Round 3. // Raskausviikko 34.

2.3.17


Raskausviikko 34., 33+0:

Paino: 62,2kg (+100g viime viikkoon).

Raskausoireet: Yöt alkaa olla aika tukalia. Sanoinkin tuossa miehelleni yksi päivä, että jos tämä kolmas vauva on samanlainen kuin sisaruksensa, niin pääsen öiden suhteen helpommalla sen vauvan kanssa kuin nyt raskaana. Nukkuminen on öisin enimmäkseen todella levotonta, ainakin kerran täytyy käydä pissalla, kääntyminen on kömpelöä mutta välillä kuitenkin pakollista, koska keho puutuu tietyin ajoin yhdessä asennossa. Jotenkin muutenkin olen väsynyt aina ihan vääriin aikoihin.

Vaikka maha ei sinänsä tunnu kasvaneelta, niin vauva on varmaan saanut lisää painoa, koska tuo kääntyminen tuntuu paikoin inhottavalta juuri sen takia, koska se massa siellä mahassa on raskaampaa ja tuntuu sitten mahan sivustoilla, jos vaikka vaihtaa kylkeä.

Taimi Taikuri: Hyvin kyllä vaihtelee ajatukset siitä, onkohan hän nyt liian pieni tai onkohan hän voinut kasvaa liian paljon. Minusta edelleen kyllä tuntuu, että mahassa on aika paljon tyhjää tunnusteltavissa mutta toisaalla kuten tuossa ylhäällä mainitsin, niin maha itsessään tuntuu liikkuessa raskaammalta. 

Ahkera hän on edelleen liikkumaan, että ei ole tarvinnut pahemmin miettiä, onkos hän liikkunut lähiaikoina. Hikoista päätellen mahassa oleillaan pää alaspäin. Suurin osa terävistä liikkeistä osuu oikealle puolelle mahaani, varsinkin navan yläpuolelle eli vauvan torso on enimmäkseen mahani vasemmalla puolella.

Maha: Koossa ei tunnu kasvaneen, mutta on varmaan sitä kuitenkin tehnyt. Viimeksi eilen puistossa sain kuulla, miten maha on jo niin iso mutta itse sitä tulee mietittyä, että ei tämä nyt ihan vielä loppuaikojen kokoinen ole. 

Fiilikset: Kulunut viikko on pyörinyt lähinnä noissa muuton käytännön asioissa ja sitä kautta on sitten vauvaan liittyen miettinyt lähinnä sitä, että löydänköhän aikaa sen ajatuksen prosessointiin, että meillä on kohta oikeasti se vauva. Tarvitsenko edes sellaista aikaa? Huomaan myös, että sektiota ja siitä toipumista en haluaisi oikeastaan edes kauheasti ajatella. Henkiset fiilikset on hyvät, suurin mietinnän aihe tuntuu olevan tuo, kuuluisiko minun olla jotenkin stressaantuneempi/jännittyneempi. Fyysiset fiilikset puolestaan on melko väsyneet.

Muuta mainittavaa: Soittelin tänään neuvolaan kysyäkseni siitä, onko muutosta huolimatta mahdollista jatkaa nykyisellä neuvolahoitajalla. Minä kun ajattelin, että se välimatka olisi edelleen siedettävä ja olisi kivempi pysyä tällä, jolla ollaan kolme vuotta käyty suht tiiviisti. Olisi kuulema mahdollista, mutta se vaatisi siirron kaikissa asioissa kyseiseen terveyskeskukseen ja siihen en taida olla valmis kuitenkaan, koska jos lapsista joku tulisi äkillisesti kipeäksi niin ei autottomana oikein halua lähteä asioimaan tarpeettoman kauas... Mutta harmittaa kyllä vaihtaa neuvolaa.

You Might Also Like

0 kommenttia