Round 3. // Raskausviikko 30.

2.2.17

Ja kas niin alamme tehdä siirtoa kohti kolmekymppisiä viikkoja, ensi viikolla luvassa täydet kympit.

Raskausviikko 30., 29+0:

Paino: Mittasin painon tiistaiaamulla ennen neuvolalääkäriä ja silloin luvut näytti 60,6kg (+1kg viimeviikkoiseen). Olikin taas odotettavissa suurempaa nousua, kun tuntuu niin pomppivan tuo paino kokonaisuudessaan.

Raskausoireet: Viime yönä herätessäni niistin ulospäin, kun nenä tuntui kuivalta ja taas kerran vasen sierain alkoi valuttaa verta. Oli siinä hauska näky peilin ikkunassa, kun naama ja rinnus veressä ja muuten puoliunessa. Tähän mennessä oli kyllä kovin nenäverenvuoto, lakanatkaan ei säilynyt. Ilmeisen kovilla tuo vasen puoli nenästä ja poskesta, kun siinä samassa oli silloin vuoden loppupuolella poskiontelotulehdus. Eipä ole aikaisemmin tällaista vaivaa ollut.

Energiatasot vaihtelee aika paljon; joskus tulee muutama päivä, kun on totaalisen löysä olo ja kaikki tekeminen tuntuu jokseenkin sellaiselta, että pitää itsensä puristaa ne tekemään. Sitten taas on päiviä, kun jaksaa touhuta vaikka kuinka eikä päiväunet käy mielessäkään.

Kutina on muuten jokunen viikko sitten loppunut niin selästä kuin mahastakin. Siitäkin huolimatta, että en ole tässä raskaudessa noita juuri lainkaan voidellut.

Taimi Taikuri: Liikkuu ja paljon. Selvästi hänellä on paljon tilaa vielä pyöriskellä ja neuvolalääkärin ultrassakin tyyppi oli poikittain vatsassa... Erityisemmin en sinne ultranäyttöön itse nähnyt, mutta tarkemmin kuulen hänestä ja hänen voinnistaan tulevan viikon torstaina painokontrollissa, mikä on ihan sairaalan puolella. Niin ja neuvolalääkärikin huomasi Taimin virkeyden, potki häntä kuulema sormiin sisätutkimuksen aikana, hah. 

Maha: (Huomasin, että tämä osa on joistain viikoista unohtunut...) Jokseenkin jännä ja yllättävää, että Antonin raskaudessa menin tasaisesti yläkäyrällä SF-taulukossa. Sofiaa odottaessa käyrä kulki tasaisesti ylä- ja keskikäyrän välissä. No tässä raskaudessa mennään sitten tasan siinä keskikäyrällä. Maha ei tunnu mitenkään pienemmältä kuin aikaisemmin eikä se minusta siltä kuvissa myöskään näytä. Ihan kuin olisin jopa saanut tässä raskaudessa kuulla eniten "isosta mahastani". 

Fiilikset: Tällä hetkellä tuntuu, että eihän tässä nyt enää niin kovin pitkää aikaa ole jäljellä. Helmikuu menee usein nopeasti ja sitten on jäljellä päälle kuusi viikkoa... Ainakin siis sillä oletuksella, että sektio tehdään siinä 39+0 tienoilla. Mutta enpä ylläty, jos juuri kuitenkin niillä viimeisillä viikoilla aika tuntuu pitkältääää.

Muuta mainittavaa: Tiistaisessa neuvolalääkärissä kaikki oli muutenkin hyvin: verenpaineet on koko ajan samoissa matalissa lukemissa, hemoglobiini oli ensimmäistä kertaa raskauksissani riittävä eli ei tarvetta rautalisälle ja sisätutkimus paljasti, että paikat ovat visusti kiinni ja "epäkypsät". Niin ja Klexane-piikit on aika pyllystä.

You Might Also Like

0 kommenttia