Pojan kaapilla

10.2.17

Neule: Lindex, Housut: Papu

Toppi: Vimma, Housut: Zara

Paita: Lindex, Housut: Papu

Paita: Zara, Housut: Papu

Paita: Gugguu, Housut: Papu

Toppi: Vimma, Housut: ZaraPaita: KappAhl, Housut: Papu
Kuten näkyy, Antonilla on usein käytössä Papun leggarit koossa 98/104. Papun leggingsit ovat olleet jo päälle vuoden Antonille parhaat alaosina. Monet ketjuliikkeiden housuista ovat liian leveää mallia ja vyötäröltäkin isot. Zaran tietty housumalli sopii myös Antonille, mutta nuokin luokitellaan virallisesti leggingseiksi vaikka ei minusta kyllä sellaisilta juurikaan näytä. Näissä kuvissa näkyvät Zarat ovat kokoa 104. Näiden lisäksi Antonilta löytyy muutamat collarit/joggersit H&M:ltä koossa 98, jotka istuvat kyllä ihan mukavasti mutta tuntuvat sillä tavalla kertakäyttöisiltä, että laadullisesti ja ulkonäöllisesti niistä ei ole paljon kierrätettävää muille lapsille.

Nythän Sofialla alkaa mennä pieneksi nuo Antonin entiset 86/92 Paput ja hän voisi Papuissa aivan hyvin käyttää tuota samaa kokoa kuin Anton tällä hetkellä - sen verran kätevät on nuo resorit. Kiva homma sinänsä, mutta saattaapi olla, että tässä tapauksessa tarvitsemme täydennystä, jotta molemmille riittää alaosia. Itse tykkään käyttää varsinkin Antonilla noita Papuja juurikin niin, että ne on aavistuksen löysät eikä ihonmyötäiset, kuten yleensä leggarit ovat. Siksipä olen tässä yrittänytkin kovasti pähkäillä, mistä löydän Antonille seuraavat sopivat alaosat, kun tuo Papun seuraava koko 110/116 on taas selkeästi liian iso. Saa suositella, jos tulee mieleen, mitkä housut on todettu hyviksi hoikalle pojalle?

Yläosissa Antonilta löytyy eniten Lindexiä, Vimmaa ja Zaraa. H&M:n paitoja harvemmin uskallan ostaa, kun niissä on niin usein tullut vastaan liian tiukkoja pääaukkoja. Lindexin collegen olen tähän mennessä todennut laadukkaimmaksi, mitä tulee ketjuliikkeisiin, vaikkakin niillä on taipumus kutistua aika runsaasti pesussa. Esim. tuohon pilvipaitaan ei kauheasti kasvuvaraa jäänyt pesun jälkeen. Vähän hauska juttu muuten, kun itse ostin tuon kyseisen paidan lähestulkoon heti kun se ilmestyi (joulun alla oli monia alekampanjoita) ja pilvipaita on tosiaan tyttöjen puolelta, mutta somessa sitä näkee nimenomaan poikien päällä - ilmeisesti useampi pojan äiti/isä on nähnyt sen hyvänä paitana pojalleen. Gugguun mono collegen ostin black friday -tarjouksista koossa 98, Anton ainakin mielellään käyttää sitä, joten kaippa se tuntuu hyvältä.

Vimman topit ovat uusimmasta päästä näistä vaatteista. Tuon lettitopin ostin itseasiassa Antonille nimipäivälahjaksi supersankarialushousujen lisäksi. Oli jokseenkin yllättävää huomata, että ilmeisesti Vimma on muuttanut mitoitustaan isompaan, koska viime keväänä/kesällä ostetut 100 koon paidat ovat juuri nyt napakoita, kun taas nämä 110 koon topit reiluja. Topit ovat kyllä käyttökelpoisia, koska helmaa on helppo kääräistä ja pääosinhan ne menee vielä toistaiseksi muiden paitojen alla, mutta yksi ostamani pitkähihainen 110 koossa oli laitettava vielä syrjään odottamaan Antonin kasvamista. Poikkeuksena muuten H&M:n yläosiin, meillä on useimmiten Antonin aluspaitoina kyseisen ketjun basic-malliston alustoppeja. Nuo kuviolliset Vimmat halusin kuitenkin hankkia kesääkin ajatellen.

Tällä hetkellä Antonin vaatekaapin tilanne on kohtuuhyvä, olenhan minä sitä tässä jo parisen kuukautta hiljalleen uudistanut. Muutama ongelma/pähkäilyn kohde kuitenkin löytyy:

1. Sofia tekee kovasti tuloaan Antonin kokoluokkaan ja selvästi voi käyttää jo tiettyjä Antonin vaatteita. Kaksi lasta tarvitsee kuitenkin enemmän vaatteita kuin yksi eli täydennystä tarvitaan. Koska Anton on kuitenkin Sofiaa pidempi ja häneltä todennäköisesti menee ainakin alaosat nopeampaa pieneksi, niin jokin alaosa-ratkaisu pitäisi keksiä. Zara kai olisi potentiaalisin vaihtoehto, mutta siellä on välillä totaalista vaihtelua noissa mitoituksissa, että menee vähän arpaheitolla, minkä kokoiset housut sieltä loppupeleissä tulee vaikka tilaisikin jotain tiettyä kokoa. Lisäksi Zaran valikoima huononee aika merkittävästi, jos pitää siirtyä baby puolelta (missä nyt on siis 104 kokoon asti) isompien lasten puolelle. Muutenkin mieluusti ottaisin ainakin osan housuista unisex-tyylisenä ja laatunsa puolesta pitkäikäisenä, kun nuo Paputkin on voinut niin kätevästi siirtää Sofialle ja menee varmasti vielä tälle kolmannellekin lapselle. Mutta enpä tiedä, onnistunko löytämään laadukkaita unisex-housuja, joissa on sopiva istuvuus mutta ei myöskään liian korkea hinta. 
2. Kiinnitin tässä yksi päivä huomiota, että Antonin vaatevalikoima näyttää tosi tummalta. Näissä kuvissa se ei niinkään näy, mutta hirmuisesti värejä vaatekaapista ei tosiaan löydy. Jäin ihan miettimään, olenko minä jossain talven mielentilassa ostanut tummia yksilöitä mutta sitten kun mielenkiinnosta katsoin pienten poikien vaatetarjontaa, niin siellähän oli ihan samankaltainen värimaailma. Yllättävän vähän löytyy siis pojille kivan näköisiä VÄRIKKÄITÄ vaatteita, joissa ei olisi mitään tekstejä/yksittäisiä hahmoja. Jospa tuo värimaailma sitten kevään tullessa kirkastuisi.

Millaisia ja mistä hankittuja vaatteita teiltä löytyy tämän ikäiselle, erityisesti pojalle?

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Nuo Zaran "saniaishousut" ovat valtavan ihanat. Harmikseni vain 104 cm pöksyt ovat 98 cm kokoon hiljalleen siirtyvälle jo turhankin naftit - vastaavat kooltaan reiluimpia 92 cm housuja, mitä lapsella nyt käytössään on. Ihan tässä vasta olen Zaran lastenvaatteet ja nettikaupan löytänyt. Ihania vaatteita, mutta turkasen vaikea ellei jopa mahdoton tosiaan arvioida kokoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meidän pojalle ne on aika ideaalit kooltaan: hitunen kasvuvaraa ja silti helppo liikkua. Olenkin tässä pohtinut, tilaanko Zaralta vastaavanmallisia housuja muutamat lisää. Zaralla on kyllä ihan toimiva palautus, että sen puoleen ei ongelmaa mutta silti melkoinen arpominen aina, mitä kokoa kannattaisi ottaa. Erityisesti tytön kohdalla en oikein tiedä, olisiko sieltä sopivin se 98 vai jopa jo tuo 104.

   Poista
 2. Zaran housujen malli oli kyllä hoikalle hurjan hyvä. Pakko myöntää, että kutkuttaa minuakin parien lisäpöksyjen tilaaminen. Ja T-paitoja kesäksi!

  VastaaPoista
 3. Ei aina näitä lastenvaatepostauksia... Välillä voisi aiheena olla jotain muutakin kuin mitä taas on tullut ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, palautetta toki saa mieluusti antaa mutta tämä sinun tapasi ei ole kovin kehittävä. Haluaisitko kenties kertoa, millaisia postauksia mieluiten lukisit? Minä puolestani voin sitten harkita, haluanko/kiinnostunko/jaksanko kirjoittaa niistä. Toisekseen, näitä vaatepostauksia tai minun blogiani ei ole ylipäänsä pakko lukea. Itse ainakin valikoin lukemani jutut erinäisistä blogeista enempi oman mielenkiintoni mukaan ja ne vähemmän kiinnostavat vain skippaan. Kolmanneksi, kirjoitan lähinnä siitä mistä minulla on aihetta ja energiaa kirjoittaa - jos arjessa ei kummoisia tapahdu, niin harvoin sitä kokee mielekkääksi tulla kertomaan, että eipä täällä kovin kummoisia tapahdu (kun raskauttakin käydään viikottain omissa postauksissa läpi).

   Poista
 4. Ensinnäkin, julkista blogia kirjoittaessa tulisi ymmärtää, että palaute ei aina ole pelkkää suitsutusta. Palaute kehittää, antaa blogille suuntaa, edistää vuorovaikutusta ja saa pohtimaan. Et myöskään voi vaatia kaiken palautteen olevan aina omasta mielestäsi "kehittävää". Lukija voi ilmaista tekstisi herättämän tunnelman ihan vain muutamalla lauseellakin. Kaikki eivät lue blogeja myöskään samalla tavalla kuin sinä. Jotkut seuraavat vain muutamaa blogia, joista lukevatkin sitten kaikki tekstit.

  Toisekseen, oletko viimeaikoina kysynyt lukijoiltasi, mitkä aiheet heitä kiinnostaisi? Ehkäpä siten löytäisit uudenlaista linjaa, mielenkiintoisia näkökulmia ja inspiraatiota kirjoituksiisi. Itse pidän mm. postauksistasi, jotka käsittelevät lasten kasvua ja henkistä kehitystä. Pitäisin myös teksteistä, jotka käsittelisivät esim. millaisia kirjoja lapsenne lukevat tai miten he toimivat muiden lasten kanssa. Olisi mukava kuulla myös, millaisia tulevaisuuden toiveita/tavoitteita perheellänne on.

  Kolmanneksi, kyllä lapsiperhearjessa tapahtuu jokaikinen päivä mielenkiintoisia asioita. Lapset oppivat uutta ja saatte perheenä varmasti erilaisia elämyksiä pienistäkin asioista. Kyse onkin siitä, miten niihin itse suhtautuu ja osaako tuoda ne sanalliseen muotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin lähinnä "kehittävällä" sitä, kun sinulla tuntui tässä olevan ongelma ja käsittääkseni halusit juuri jotain muuta blogiltani, niin olisi mielestäni parempiakin tapoja ilmaista asia. Esimerkiksi: "Minua ei niin nämä lastenvaatejutut kiinnosta, olisi kiva kuulla enemmän juttua asioista x ja x." Totta kai siis saa antaa palautteen muodossa missä haluaa, mutta jos tarkoituksesi on vaikuttaa bloggaamistyyliini/sisältöön, niin vaativalla kommentointisävyllä se ei niin todennäköisesti onnistu. Jos taasen sävy on ystävällisempi, niin tällaisessa tilanteessa, missä kirjoitan blogiani huvikseni ja pääosin omaksi ilokseni, niin ottaisin palautteen positiivisemmin vastaan. Kuvittele tilanne, että joku on kirjoittanut esimerkiksi kirjan ja lukija antaa kärjistetysti kommentin: "Olipa paska", niin siitä on vielä vaikea päätellä, miten lukija olisi kokenut sen olevan parempi ja vastaavasti se voi hyvinkin lannistaa kirjoittaa niin, että hänen ei tee mieli palata kirjansa ääreen.

   Jos olet lukenut blogiani säännöllisesti, niin olet huomannut, että minä aina silloin tällöin kysyn, mitkä aiheet kiinnostaisi ja useamman kerran olen maininnut, että postaustoiveet ovat aina tervetulleita. Ja huom, toiveet - ei vaatimukset. Yleensä tuota tulee uudelleen kysyttyä, mikäli aktiivisesti kaipaan ideoita. Nyt noin ei ole ollut, koska energia/aika on riittänyt juuri ja juuri näihin, mitä olen tehnyt.

   Muista blogini liittyviin linjauksista ja tyyleistä voisin kirjoittaa erillisen postauksen, jos vaikka joku muu on sattumoisin miettinyt samoja asioita niin niihin liittyvät ajatukseni tulevat sitä kautta todennäköisemmin kaikille tietoon.

   Poista
  2. Sitä piti vielä kommentoida, että tuo kirjoitusidea liittyen lapsieni lukemiin ja heille luettaviin kirjoihin, on kiva. Siitä voisin yrittää tehdä joku päivä postauksen. Lapsieni käyttäytyminen muiden lasten kanssa on taas vähän siinä rajoilla, koenko sen liian henkilökohtaiseksi mutta laitan harkintaan.

   Poista
 5. Tuskin kannattaa tuollaisella asenteella ainakaan asiakaspalvelualalle suunnata työelämässä jos palautteen vastaanottaminen sujuu noinkin hienosti #tunteisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle esitettiin kritiikkiä ja minä puolestaan esitin siitä palautteen antotavasta kritiikkiä. Olin tosiaan havaitsevani, että tällä kritiikin antajalla oli jonkinlaisia pyrkimyksiä minua ja blogiani kohtaan ja mielestäni hän olisi päässyt pyrkimyksiinsä paremmillakin keinoilla. Tämä kommentti taas vaikuttaa siltä, että siellä päin meni vastapalaute vähintään yhtälailla #tunteisiin.

   Ja erityisesti juuri tähän kommenttiin liittyen: tämä on hyvin erilainen suhde kuin mitä on palvelutarjoajan ja asiakkaan välillä. Minä en ole yhtikäs millään tavalla velvollinen lukijoilleni tai millekään blogiportaalin tuottajalle ja siksi se kieltämättä vähän ärsyttää, jos joku tulee ainoastaan huutelemaan tyyliin "ei tällaista jaksa lukea", kun sitä voi tosiaan jättää lukematta eikä siltikään blogini olemassaolo ole keneltäkään pois mistään. Myös kommentit siitä, kuinka blogini ehkä voisi löytää uudenlaista linjaa ovat tässä suhteessa kummallisia - miksi minun pitäisi ylipäänsä muuttaa linjaa, jos itse en ole tyytymätön?

   Kaikesta huolimatta otin tänään kuitenkin päivästäni aika paljon aikaa selittääkseni sitä, miksi blogini on sellainen kuin se on, siinä toivossa, että jos jollain lukijoilla on vastaavia ajatuksia kuin tällä palautteen antajalla, niin ehkä tuo postaukseni selittää nykyisen blogityylin. Jos tuo kirjoitus tulkittiin tunteisiin menemiseksi niin aika jännä, mielestäni se oli enemmänkin juuri sitä vuorovaikuttamista, millä pyrin huomioimaan lukijoitani vähintään sen verran, että voisi syntyä ymmärrystä siitä, miksi blogini on sellainen kuin se on.

   Poista
 6. Hei, mä tykkään lastenvaatepostauksista!! :) Vastapainona noille ylemmille kommenteille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yhdet tykkää yhdenlaisista ja toiset toisenlaisista. Ja jotkut tykkää vähän kaikenlaisista :D

   Poista