Round 3. // Raskausviikko 27.

12.1.17

Raskausviikko 27., 26+0:

Paino: 60,8kg. (+700g viimeviikkoiseen). Ryminällä vaan jatkuu tuo painonnousu, mutta kokonaisuus on vielä normaalin mitoissa 7,3kg. Vastaa aikalailla samaa määrää, mitä oli Antonista tullut näille viikoille tultua.

Raskausoireet: Olen itseasiassa unohtanut mainita, että minulla ei juuri koskaan elämäni aikana ole vuotanut nenästä verta mutta nyt tässä raskaudessa tuo on tapahtunut jo useamman kerran. Yksikin aamu heräsin ihmettelemään, miksi käteni on veressä niin nokastahan se tuli. Ei se ihan vuotamalla vuoda, mutta kuitenkin.

Eilen alkoi koskemaan oikeaan lonkkaan ja tänäänkin se kävelyn jälkeen tuli takaisin. Onkohan tämä nyt joku pysyvä vaiva?

Edelleen on välillä aamuisin tissit vähän kipeät, en muista että ne olisi Sofiaa odottaessani kummoisesti reagoineet.

Taimi Taikuri: Hänellä alkaa olemaan jo aika hyvät selviytymismahdollisuudet, mikä osaltaan vahvistaa sitä uskoa, että meille tulee kolmas. Toisaalla minulle vauvan ennenaikainen syntyminen ei ole koskaan tuntunut merkittävältä riskiltä, päinvastoin taitaa olla niin että mikäli raskaudet pääsisi etenemään omaan tahtiin, niin mentäisiin yli lasketun.

Fiilikset: Sitä odottelee aika paljon erinäisiä merkkipäiviä, esimerkiksi ensi viikon tiistaina on neuvolalääkäri. Sitten 9.2. Gravidassa kasvukontrolli. En tiedä, ultraako neuvolalääkäri mutta olisi mukava kuulla tai nähdä vähän konkreettisemmin, miten mahassa voidaan.

Muuta mainittavaa: Kuten kuvasta näkyy, niin Sofialla on tosiaan tapana pussailla mahaa. Nytkin kun olin aikeissa ottaa mahakuvat ja otin mahan esiin, niin hän tuli heti ottamaan noin kiinni, muiskautti ja sanoi: "putu". Ja vaikka Sofia tosiaan tunnistaa nuken vauvaksi, niin joskus hän laittaa jotain tavaroita paitansa sisään ja sanoo siihen "auvva". Kuvitteleekohan siis myös, että vauvan idea on siinä, että se on mahassa... Anton puolestaan on kuulema kertonut hoidossa aika paljon siitä, että meille tulee vauva. Ja se on nimenomaan "meille", ei vain äidille.

You Might Also Like

0 kommenttia