Pienille lapsille ideaali kerrossänky

21.1.17

Yhteistyössä: Veken Kaluste

Tällä hetkellä näkymä meidän lastenhuoneen ovesta sisään on tällainen. Yksi taaperosänky ja pinnasänky vaihtuivat näppärän kokoiseen kerrossänkyyn. Pyörittelin tovin jos toisen, millaiset nukkumisjärjestelyt olisivat parhaimpia meidän 3,5 ja 1,5 -vuotiaille nyt kun keväällä perheeseen tulee vielä se kolmas pieni. 

Lopulta kaikista parhain ratkaisu oli tämä Veken Kalusteelta tilattu pieni Liisa kerrossänky. Sänky on 137cm korkea, 79cm leveä ja 164cm pitkä. Eli erityisen ideaali, jos on tarve sijoittaa pienempiä lapsia kerrossänkyyn nukkumaan. Kieltämättä minua aavistuksen epäilytti kerrossänky juuri sen takia, kun vanhimmatkin lapsemme ovat vielä melko pieniä ja välillä liikkuvat öisin meidän makuuhuoneeseen. Mutta lopulta kun tämä sänky saapui, niin rentouduin asian suhteen entistä enemmän. Sen verran jämäkän oloinen tämä männystä valmistettu sänky on ja laidat todellakin riittävän korkeat. Sängystä ei pääse tippumaan ellei tosiaan asiakseen kiipeäisi laitojen yli. Alasänkyyn saa vielä halutessaan lisäosana tuon turvalaidan, mikä me otettiin kerta alle kaksivuotias nukkuu siinä.


Liisa-kerrossänky on meille juuri nyt hyvä ratkaisu, mutta on varmasti sitä jatkossakin. Kun aikanaan vaihdamme isompaan asuntoon ja vanhin lapsi siirtyy omaan huoneeseen, niin tulee kerrossänky jatkamaan tehtäväänsä toisen ja kolmannen lapsen kanssa. Liisa-kerrossängyn saa vielä halutessaan jaettua kahteen erilliseen sänkyyn eli tarjoaa se useampia sijoitusmahdollisuuksia. 

Patjakoko sängyissä on 70x155cm. Meidän lapsille tuli saman sarjan Liisa vaahtomuovipatja, mikä ainakin meidän 3,5-vuotiaan mukaan oli "kivan pehmeä". Hauska juttu muuten, että itsehän näin lyhyenä henkilönä mahdun juuri ja juuri sänkyyn suoraksi. Eli kyllä sänky menee hyvin isommillekin lapsille, vaikka erityisen ideaali se on näille pienemmille. Koko paketti - sängyt, patjat, turvalaita - saapuivat helposti samassa kuljetuksessa alaovelle. Miehelle jäi kokoaminen, johon kyllä myös lapset olivat innokkaasti osallistumassa.

Sängyissä on nyt vietetty pari yötä ja ainakin toistaiseksi yöt ovat sujuneet hyvin. Antonin kanssa ollaan päiväsaikaan harjoiteltu yläsänkyyn kiipeämistä ja sieltä pois, mutta muuten ihmeen hyvin ovat lapset ymmärtäneet, että varsinkin yläsänky on nukkumista - ei leikkimistä varten. Aavistuksen enemmän on nyt öisin heräilty, mutta muuten lapset ovat kyllä yllättävän nopeasti aina iltaisin simahtaneet. Totutteluahan se aina kaikilla vaatii, kun siirrytään uuteen sänkyyn nukkumaan. Palailen vielä näihin kokemuksiin sitten, kun sitä on karttunut pidemmältä ajalta.

Mutta onpa muuten kiva, että nyt lastenhuone alkaa olemaan sellaisessa vaiheessa, että huonekalut ovat pitkäikäisiä eikä jatkuvalle muutokselle ole enää tarve.


* Sängystä ja patjoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kivalta näyttää! Sopivan korkeat laidat tosiaan pieniä lapsia ajatellen.

  VastaaPoista
 2. Ihana kerrossänky! Tuota tuli itsekin katseltua, kun mietittiin isommille parempaa nukkumisjärjestelyä. Päädyttiin sitten kuitenkin hankkimaan vanha kerrossänky, jonka maalasimme valkoiseksi. Postaus projektista tässä:
  Kerrossängyn muodonmuutos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän näköiseksi olitte saanut sängyn maalattua! Ei tuosta kuvissa ainakaan ikä näy yhtään.

   Poista
 3. Niin söpö sänky! :)
  Meille on tulossa sama ja sen pitäisi olla kotona odottelemassa, kunhan kotiudun lasten kanssa reissusta. En malta odottaa, että pääsen laittamaan sänkyä ja lastenhuonetta muutenkin kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän sängyn tekin olette valikoineet ;) Meidän lastenhuone on nyt ainakin päällisin puolin valmis; vähän tuntuu tuo sänkyseinä tyhjältä mutta en rupea asiakseen siihen mitään ideoimaan.

   Poista