Muksumuoti: Gugguun alelöydöt ja hintojen kipurajat

13.1.17Aika moni taitaa tunnistaa kenties kotimaisista lastenvaatemerkeistä suosituimman Gugguun. Aika moni taitaa myös sanoa "kukkuu" nähdessään vaatteiden lähtöhinnan. Muistan itsekin, kun aikoinaan merkin vaatteet alkoivat näkyä ensimmäistä kertaa somessa ja ensireaktioni oli ihaileva. Mukavan yksinkertaisia vaatteita kivoilla leikkauksilla. Sitten näin tuotteiden hinnat ja jätin ostamisen suosiolla muille.

Vajaa kolme vuotta myöhemmin, viime keväällä meille tuli ensimmäiset Gugguun vaatteet: kevätpipot. Tykkäsin ja lapset tykkäsivät. Harkitsin sisävaatteiden ostamista kesäalennuksista, mutta päädyin ostamaan uikkarit -70% alella ja nuo ovat odottaneet kaapissa tämän vuoden kesää. Kevätpipoihin tykästyneenä ostin lapsille tälle kuluneelle talvelle myös talvipipot. Nekin ovat miellyttäneet, vaikkakin näin jälkikäteen mietittynä Antonille olisi varmaan sopinut paremmin vielä kokoa isompi.

Blogiani pitkään seuranneet ovat varmasti huomanneet tietynlaista kehityskaarta siinä, millaisia lastenvaatteita ostan. Kuluneena vuonna olen tietoisesti pyrkinyt ostamaan kotimaista ja vähentämään ketjuliikkeistä ostamista. Toisaalla olen myös ollut valmis panostamaan enemmän laatuun ja ihan yksinkertaisesti silmääni miellyttäviin vaatteisiin. Itselleni en kovin vaatteita ostele, mutta kieltämättä lapsille on välillä turhankin mukava ja helppo ostaa vaatteita. Sen olen huomannut, että vaikka joskus olen kiemurrellut ja tuskastellut, raaskinko oikeasti käyttää noin paljon euroja johonkin vaatekappaleeseen, niin jälkikäteen olen ollut päätöksiini tyytyväinen. Tähän mennessä useimmat kotimaiset vaatemerkit ovat olleet laadultaan hyviä ja koen tietynlaista arvostusta näitä merkkejä kohtaan, vaikka samassa merkkivaatteet mielletään myös noloiksi. Näihin niin kutsuttuihin merkkivaatteisiin nimittäin tunnutaan yhdistävän välillä hyvinkin voimakkaita mielikuvia niin äidistä kuin hänen lapsistaankin. Se minua siis paikoin häiritsee näissä vaatteissa, jos ne kiinnittävät turhan paljon huomiota. Sitä en nimittäin lapsineni kaipaa.

Vaikka joku nyt saattaisikin hiekkalaatikolla leimata minut tai lapseni, niin olen ostanut sitä mitä itse haluan ja mistä kärsin maksaa mitäkin. Ensimmäiset Gugguun sisävaatteet ostin Black Friday -alennuksista ja tähän mennessä vaatteet ovat vaikuttaneet hyviltä, vaikkakin ovat tosiaan kapeaa mitoitusta ja siten parempi varata reilua kokoa. 

Tästä päästään siihen varsinaiseen asiaan: Gugguun suosituimpia tuotteita lienee tämä yllä näkyvä frillamekko. Mitä olen sivusilmällä huomannut, niin usein ne tunnutaan myyvän loppuun varsin nopeasti ja jonkin sortin ihme on, jos mekon onnistuu saamaan alennuksella. Minustakin tuo frillamekko on aivan hurmaava, mutta ei nyt ainakaan toistaiseksi vielä niin hurmaava, että olisin ollut valmis maksamaan siitä täyttä alkuperäishintaa 47 euroa. Tavallisesti kun ostan näitä kotimaisia tuotteita alennuksista, niin arvelin että mekko jää meiltä saamatta. Tummansininen oli vielä syksyn väreistä ilmeisesti suosituin ja sen minäkin olisin Sofialle halunnut. Ja sitten se ihme tapahtui: laitoin Sofiaa päiväunille ja siinä odotellessani hänen nukahtamista surffasin netissä ja katsoin huvikseni Gugguun alet. Siellä tuo tummansininen mekko oli -35% alennuksella ja juuri siinä koossa (98), minkä olisin Sofialle ottanutkin. Aleprosentit eivät toki ole vielä mitkään päätähuimaavat, mutta nyt mekko meni vielä siihen summaan, minkä koin mukavaksi maksaa ja kun tosiaan kyseessä on jonkin sortin aleharvinaisuus, niin olin iloisesti yllättynyt.

Mekko oli varmaan niin ihastuttava, että päädyin myöhemmin tekemään toisen aleostoksen Gugguulta ja jouduin kiertämään sanani siitä, että minä en sisähaalarista viittäkymppiä maksa. Aikaisemmin olen nimittäin halunnut ostaa Gugguulta jumpsuitin, mutta vielä -40% alennuksella olen kokenut sen liian kalliiksi. Kun  eräs päivä Sofia oli riisunut taas vaatteensa ties monettako kertaa ja yritin etsiä hänelle vaatekaapista jotain sellaista, mitä pukisin hänelle mahdollisimman nopeasti päälle, niin silloin päässä napsahti: hemmetti nyt minä ostan sen jumpsuitin. Reilu tuo vielä on kerta onkin kokoa 104, mutta hyvin hän pystyy siinä liikkumaan ja meneepähän pitkään. Ehkä ostopäätökseen vaikutti sekin, että meille on luvattu toista tyttöä ja siten haalarille tulisi vielä toinen käyttäjä hyvän jälleenmyyntiarvon lisäksi. Anton ei haalaria halunnut sovittaa, mutta arvelisin että koonsa puolesta haalari menisi hänellekin.


Miellyttääkö teitä Gugguu ulkonäöltään? Mites, onko teilläkin tiettyjä "kipurajoja" sen suhteen, mistä olette valmiita maksamaan mitäkin?

You Might Also Like

0 kommenttia