Kevätvaloa ja kasvavia lapsia

29.1.17

Neule Zara

Neuletakki Lindex, aluspaita KappAhl

Neuletakki ja mekko KappAhl

Collegepaita Lindex

Paita Gugguu, housut Zara

Neuletakki Lindex, housut Papu

Farkkupaita H&M, housut Lindex
Aina sitä kevään kynnyksellä ihmettelee, miten piristävä voima lisääntyvällä valolla onkaan. Tuo paikoin jopa silmiä häikäisevä valo on tehnyt myös sen, että kameraan tulee tartuttua entistä useammin. Nyt olen päälle viikon ajan käyttänyt kameraa ihan päivittäin. Usein kuvat ovat olleet jotain nopeita otoksia ja näköjään useimmiten niihin on päätynyt tämä ympärilläni hyörivä tyttönen. Sofialla on muuten vähän huvittava tapa mennä noiden valkoisten lipastojen eteen, kun hän näkee minulla kameran...

Kun kerta näitä kuvia löytyi, niin ajattelin vilauttaa, millaisia vaateuutuuksia hänen kaappiinsa on päätynyt. Kaikki ei suinkaan ole uusia, lähinnä yläosia olen vasta ehtinyt päivittämään, koska niissä tilanne alkoi olemaan kriittisempi kuin alaosissa. Nuo valkoiset neuletakit ovat vanhoja ja juurikin niitä, jotka ovat seuraavaksi menossa pieneksi. Samaan aikaan, kun Sofia siirtyy 92 paitoihin, on Anton tehnyt siirtymää kokoon 98/104. Uutuuksia löytyy siis sieltäkin, ehkä voisin joskus vilauttaa Antonille hankittuja vaatteita.

Jotenkin nämä murtokaudet ovat paikoin vaikeita. Vaatekaapit kun ovat tavallaan melko täyden näköisiä, mutta kuitenkin niitä pitää olla tyyliin kuukauden välin raivaamassa, kun vaatteita menee lyhyessä ajassa paljon pieneksi. Samaa vauhtia tai paremminkin vähän ennakoiden pitäisi yrittää myös päivittää uusiin. Ja sitten tietty yritän myös pysyä kartalla siitä, mitä Antonin vanhoja voin siirtää Sofialle. Esimerkiksi tuo farkkupaita on Antonin vanha. Tosin yllättävän vähän sitä sopivaa vaatetta lopulta Antonilta Sofialle jää; osa on makuuni aivan liian poikamaisia, osa vääränlaisia vuodenaikaan nähden ja osa taas Sofialle jo liian pieniä, kun ne lähtevät Antonilta käytöstä. Jännä muutenkin, miten nuo useimmat 92 yläosat tuntuvat ihmeen sopivilta Sofialle, vaikka ei hänellä kai pitäisi olla vielä edes sitä 86cm pituutta. Näillä näkymin veikkaan, että Sofialle tulee tarve siirtyä 98/104 kokoon ennen kuin Anton on valmis siirtymään siitä pois...

Niin ja Sofiasta on ilmeisesti kuoriutumassa jonkin sortin mekkotyttö, vaikka toistaiseksi häneltä ei kovin montaa mekkoa löydy ainakaan arkikäyttöön. Ne kyllä tuntuu toimivan yllättävän hyvin ainakin siinä suhteessa, että niitä Sofia ei ole läheskään niin tiuhaan riisumassa pois. Toinen muutos Sofian vaaterintamalla on siirtyminen pois lopuistakin bodyista. Talven ajan olen pitänyt Sofialla vielä hihattomia bodyja, mutta nyt kun ne viimeisetkin alkavat mennä pieneksi, niin tarvittaisiin päivitystä t-paitoihin ja toppeihin. Sofian sukkiakin päivitin jo samaan kokoluokkaan kuin Antonilla.

Sentään se on lohduttavaa, että molemmilta lapsilta löytyy tulevaan kevääseen haalarit, takit ja hanskat. Puuttuvien listalla on siis muut asusteet ja kengät. 

Tämä oli nyt tällainen spontaani lärpätyspostaus ja tulinpa samalla miettineeksi, että pitäisi kai taas käydä lasten kaapeilla, kun sieltä takuulla löytyy jälleen läjä varastoon siirrettäviä vaatteita... Pian olen kyllä siinä tilanteessa, että varastostakaan ei löydy tilaa, että täytyy harkita minkä verran onnistuu kolmannelle vaatteita säilömään. 

Mites teillä, onko lapsilla menossa kasvupyrähdyksiä tai siirtymisiä uuteen kokoluokkaan? Tuntuuko muista välillä siltä, että lastenvaatteiden osalta on menossa jatkuva inventaario, jotta kaapeista löytyisi sopivan kokoista ja vuodenaikaan sopivaa vaatetta?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Vaatepostaukset on aina kivoja. :)
  Meillä Antonin ikäinen poika on nyt siirtymässä kokoon 110. Huomaan, että 104 koon housut ovat jääneet vähän pieniksi, mutta 110 koon housut tuntuvat reiluilta ja vähän liian isoilta. Hassua, tuntuu ettei juuri mitkään ole täysin sopivat. :D Varmaan osaltaan tuo rumpukuivatus vähän pienentää vaatteita, joten koska noita 110-senttisiä ei ole vielä ehditty kauheasti rummuttaa, niin tuntuvat alkuun tosi reiluilta. Meidän lapsilla (tyttö 1v4kk) jää aina ensin housut pieneksi, ovat pitkäjalkaisia. 104 koon paidat menee siis vielä oikein hyvin, mutta 98-104 kaksoiskoolla ovat jo nafteja. Kuinka pitkä Anton on? :)
  Meidän neiti käyttää kokoa 86, kevääksi ostin 92 haalarin Reimalta, saa nähdä onko ihan liian iso, toivottavasti ei. :)
  Mutta hyvinkin tuttua tuo vaatekaapin inventointi. Se on kyllä vähän hankalaa ja raastavaa puuhaa välillä, mutta toisaalta itse myös kovasti nautinkin siitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten juuri toisin päin, kun meillä housut tulee kokoluokassa tosiaan vähän jäljessä. Housut on muutenkin huomattavasti vaikeampi vaate, kun niissä ei ihan hirmuisesti kasvuvaraa saisi olla ja vyötäröltä pitäisi olla sopivat ellei halua/voi jollain nauhoilla sitoa. Anton on myös silleen hoikka, että en tykkää kovin leveitä housuja hänellä käyttää. Että se onkin ihan oma taitolajinsa löytää hyvänmallisia ja sopivia housuja :D Toistaiseksi parhaat ovat olleet Papun ja Zaran leggarit (jotka eivät kuitenkaan ole sellaiset makkarankuoret leggareiksi).

   Anton on nyt jotain 92-94cm pitkä, noin 10cm pidempi kuin Sofia. Pieni poika ikäisekseen aina ollut ja siksi onkin vähän oudolta tuntuvaa, kun Sofia taas menee niin eri vauhdissa noissa kokoluokissa. Sofiallekin löytyy nyt kevääksi Reiman 92 haalari, se on kylläkin softshell että on hitusen napakampi kooltaan kuin ne normikeväthaalarit. 86 olisi varmasti kooltaan sopivampi, mutta ei sitten menisi enää syksyllä.

   Minäkin kyllä tykkään paljon lastenvaatteista ja paljon mieluummin keskityn lasten kuin itseni vaatetukseen, mutta juuri näinä hetkinä kun kaikkea pitäisi uusia ja sitten siihen päälle vielä tämän vauvan vaatteet, niin paikoin tulee pieni ähky ja pää menee pyörälle, mitäs sitä nyt pitikään vielä huolehtia :D

   Poista
 2. Onpa Sofialla kauniita vaatteita! :) Meilläkin on Antonin ikäinen poika. Tuntuu että on oltu samassa koossa melko pitkään, mutta nyt alkaa olla siirtymä 110cm etenkin paidoissa. Meillä housut menee selvästi pidempään kuin yläosat. Housuissa on vielä 98 senttistäkin käytössä osittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä taitaa olla sitten keskimääräistä pidempi poika, kun muistaakseni tuo 104 on se "neljävuotiaan koko" :) Housut menee meilläkin pidempään ja niissä se sopivuus on selvästi vaihtelevampaa kokojen osalta kuin mitä yläosissa.

   Poista