Round 3. // Tyttö vai poika?

2.12.16

Olen jokaisen lapsen kohdalla tehnyt leikkimielisiä testejä, joiden tarkoituksena on selvittää, lymyileekö mahassa poika vai tyttö. Hiukan hassusti noiden "testien" tulokset ovat melkein poikkeuksetta ennustaneet väärin ja koska minun veikkaukseni on usein vastannut samaa kuin testien tulokset, niin olen itsekin ollut fiiliksieni suhteen väärässä. Tästä voisi siis päätellä, mitä nyt nämä ennustaakin ja mikä oma fiilikseni on, niin vauva on juurikin vastakkaista sukupuolta. Katsotaan, mikä on tulos:

ennustaa meille poikavauvaa.

Soodatesti
Pissaa kuppiin, laita soodaa pissaan: Jos pissa poreilee, niin odotat poikaa. Jos ei tapahdu mitään, odotat tyttöä. Tämän mukaan meille tulisi poikavauva.

ennustaa meille poikavauvaa.

Oiretesti:

TYTTÖ
* Vatsasi on levinnyt sivulle. 
* Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
* Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
* Viiva vatsassasi päättyy napaan.
* Vauva potkii hillitysti. (Istukka kylläkin edessä, joten se vaimentaa.)
* Edellinenkin lapsesi on tyttö.
* Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. 
* Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. 
* Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
* Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
* Vauvasi sydämen syke on yli 140.
* Olet normaalia kiukkuisempi. 
* Vauvasi hikottelee usein.
* Ikenet verestävät odotusaikanasi.

7/14

POIKA
* Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin.
* Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa.
* Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan.
* Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle. (Ei noin ylös jatku, mutta menee yli navan.)
* Vauvan potkut ovat voimakkaita. 
* Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
* Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
* Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
* Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
* Kätesi kuivuvat helposti.
* Vauvasi sydämen syke on alle 140.
* Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. (Kaikista raskauksista tämä on ollut kuitenkin tyynein.)
* Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
* Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

8/14

Tämän testin mukaan meille olisi tulossa poikavauva. (Näköjään kahdessa edellisessä oli ennustettu molemmilla kertaa tyttöä.)

Minulla ei ole juurikaan missään raskaudessa ollut kovin varmaa fiilistä siitä, kumpaa odotan. Olen silti kallistunut jompaan kumpaan - ja aina sinne väärään siis. Tällä kertaa fiilis on ehkä kaikista varmin. Tuo johtuu pitkälti siitä, että on odottanut sekä poikaa että tyttöä ja noiden raskauksien kulumisen perusteella voisi arvuutella, kumpi mahassa nyt on. Tämän menetelmän myötä ennustan, että meille tulee tyttövauva.

Nyt on sinänsä hauska tilanne, että testien ennusteet ja oma veikkaus menevät ristiin. Aikaisemmin kun ne ovat pääosin osuneet yksiin ja tulos on ollut päinvastainen. Kumpiko nyt siis on väärässä: testit vai minun fiilikseni?

Ostin jokunen aika sitten Lindexiltä tuon newborn bodyn, jossa on kivasti sekä sinisen että punaisen sävyjä. "Koti"-teemasta minulle tuli mieleen, että se olisi sopiva asu kotiuttaa pienokainen sairaalasta. Minusta on myös hauska nähdä, saako body alaosakseen - näin kliseisesti ajateltuna - vaaleanpunaiset vai -siniset pöksyt. 

Pidän itseäni onnekkaana, että olen sekä pojan että tytön äiti. Onnekkaana siis siksi, koska minun toiveissa on ollut, että saisin kokea molemmat sukupuolet. Vaikka ei niillä ainakaan tähän mennessä ole ollut kasvatuksessa juurikaan mitään väliä. Nyt minulla ei juurikaan ole toiveita sukupuolesta; poika olisi ehkä piristävää vaihtelua näin tytön jälkeen mutta toisaalta Sofia tulevaisuudessa todennäköisesti jakaa huoneensa kolmosen kanssa, niin ehkä kaksi tyttöä menisi tuossa mielessä paremmin. Ainahan se on kuitenkin enemmän persoona kuin sukupuolikysymys. Ja tosiaan nykyaikana tuntuu olevan vähän kinkkistä ylipäänsä puhua edes sukupuolesta, kun teemana se alkaa olemaan jo aika monimutkainen. Meillä kuitenkin lapset ovat tyttöjä tai poikia, elleivät he sitten itse jossain vaiheessa koe tarvetta tunnistaa itsensä toisenlaisiksi.

Rakenneultra on viikon päästä ja ennen kaikkea toivon, että kaikki on vatsassa hyvin. Tuo toive on minulle siinä määrin itsestäänselvyys, että en jaksa sitä joka välissä ääneen mainita. Toivon myös kovasti, että vauva on halukas paljastamaan, mitä siellä haarojen välissä on. Jotenkin se sukupuolen tietäminen auttaa ainakin minulla käsittelemään paremmin niitä mielikuvia, kuka sieltä on tulossa.

Mitäpä te veikkaatte: Tuleeko meille tyttö vai poika? Kummastako sukupuolesta tulee perheen enemmistö?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Hei,
  Pitkäaikainen lukija täältä vihdoin ja viimein sai aikaiseksi laittaa kommenttia, kun kännykälläni se ei onnistu vaikka päivittäin blogiasi sitä kautta luen. Halusin vain kirjoittaa ja kiittää mahtavasta blogista, tekstejäsi on ilo lukea! Olen lueskellut blogiasi ihan Antonin odotusajasta alkaen. Ja nyt lueskelen samoja juttuja uudelleen kun odotan itse esikoistani, niin on mukava lukea samojen viikkojen kirjoituksia missä itse tällä hetkellä on. Vielä onnittelut tämän uuden raskauden johdosta, kun en siitäkään saanut aikaiseksi onnitella silloin kun asian julkaisit. Olen itse raskaudessani kuukautta pidemmällä kuin sinä. Jotenkin raskausuutisestasi lukiessani minua huvitti ja ihmetytti miten iloiseksi sitä tuli kuullessaan tuntemattoman ihmisen odotuksesta :)
  Kiitos vielä kun jaksat kirjoitella ahkerasti vaikka sinullakin varmasti kahden lapsen takia riittää kiirettä elämässäsi.


  Ja muuten itselläni on tämän uuden raskautesi kohdalla jotenkin poika olo :)

  T: blogisi pitkäaikaiskäyttäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   On aina tosi mukava ja jokseenkin jännittävä kuulla, että teitä hyvinkin pitkäaikaisia lukijoita sieltä löytyy :) Kiitos mieltä ilahduttavasta palautteesta sekä onnitteluista! Onnittelut sinnekin raskaudesta, tuo esikoisen odottaminen on erityisen muistiinpainuvaa aikaa. Ja tosiaan ymmärrän, mitä tarkoitat; minäkin olen joskus melkein itkenyt, kun olen ollut jonkun tavallaan tuntemattoman puolesta onnellinen.

   Heh, näitä poika-arvauksia tuntuu tulevan lähipiiristäkin. Sinänsä jännä kerta itselläni taas on tuo tyttöolo.

   Poista
 2. Ja piti vielä ehdottaa postausideaa, kun kiinnostaisi kuulla miten teidän lapsiarki sujuu ilman autoa. Meilläkään ei autoa ole ja nyt lasta odottaessa kaikki tutut ja puolitutut sitä toitottavat että meidän on auto pakkoa hankkia kun tulee lapsi tai muuten elämästä ei tule mitään... Mikä on mielipiteesi ja miten teillä on sujunut elämä ilman autoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiva ehdotus - voisinkin sen aika piakkoin tehdä. Ei ole tuo aihe tullut tosiaan itselleni mieleen, kun sitä autottomuutta pitää niin tavallisena juttuna :)

   Poista
 3. Minä veikkaan pientä poikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jännää! Mieshän on joka kerralla sanonut oikein, mitä on kuulema laittanut sinne ja nyt sanoo, että poika on :D

   Poista
 4. Poika, jonka nimeksi tulee Joakim :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli jo astetta tarkempi ennustus :) Voinen kuitenkin jo paljastaa, että pojan nimeksi ei tulisi Joakim, vaikka kauniisti se sointuukin Laine-sukunimen kanssa.

   Poista