Kevätvauva kotiin!

30.12.16

Siinäpä on kokonaisuus, jossa ajateltiin tuoda meidän todennäköisesti huhtikuun puolivälissä syntyvä vauva kotiin sairaalasta. Meidän aikaisemmat lapset ovat syntyneet toukokuun ja heinäkuun lopuissa ja huhtikuu on pukeutumisen osalta selvästi ongelmallisempi: sitä saattaa olla kaikkea pakkasen, sateen ja auringonpaisteen väliltä. Niinpä oli jokseenkin miettiminen, miten se huhtikuun vauva oikein puettaisiin.

Mietin ensimmäisenä vaihtoehtona sellaista windfleecehaalaria, mutta siihen sijoittaminen tuntui jokseenkin ikävältä, koska sen käyttöikä jäisi todennäköisesti hyvin lyhyeksi. Ellei sitten olisi ostanut niin isoa, että menisi syksylläkin mutta vastasyntynyt olisi taas hukkunut siihen. Sitten jotain kautta muistui mieleen tämä ihanan kaunis ja erityisesti autoihmisille käytännöllinen Baby's Only lämpöpussi.

Koska meillä ei omaa autoa ole, niin ei ole koskaan tullut hankittua turvakaukaloon sopivaa lämpöpussia. Mutta sitten tajusin, että voihan sitä tosiaan käyttää muuallakin ja se on vieläpä meidän käyttöön todella osuva! Meillä on Mountain Buggy Duet -tuplarattaat nykyisillä lapsilla ja edellisen vauvan osalta on säilössä vielä rattaisiin kuuluva kova koppa. Tuo koppa on tilavuudeltaan tosi kapea mutta kuten arvelinkin, niin tämä lämpöpussi sinne mahtuu ja toimii siis todella näppärästi keväällä pienen vauvan kanssa. Ei tarvitse vauvaa niin paljon pukea ja toisaalta hänelle ei tule niin kuumakaan siinä välissä, kun autan vanhempia lapsia pukemaan, kerta pussin voi aukaista ja sulkea tarpeen mukaan. Lisäksi koska koppa on kapea, niin sinne ei tosiaan kovin vanhaa vauvaa mahdu. Muistaakseni Sofia siirrettiin ratasosaan toppalämpöpussin kanssa marraskuussa, jolloin Sofia oli puolivuotias. Vauva kolmonen saavuttaa puolenvuoden iän lokakuussa, jolloin Baby's Only -lämpöpussi sujahtaa hyvin myös ratasosaan ja on sopivampi syksyn säähän kuin tuo talven toppapussi. Muutenkin olen kokenut nuo Mountain Buggy Duetit huomattavasti miellyttävimmiksi käyttää pelkillä istuinosilla, niin siinä suhteessa ihan mieluusti siirryn siitä kopasta suht ajoissa pois. Mutta silti koen kopan mielekkääksi käyttää alle puolivuotiaalla. Näin siis tästä, aikoinaan turhalta tuntuneesta tuotteesta, tulikin todella käytännöllisen oloinen. 

Baby's Only -lämpöpussit ovat käsittääkseni todella suosittuja ja myyvät nopeasti loppuun. Omani tilasin jokunen aika sitten alennuksesta Ozbabyn sivuilta ja alunperin toimitusarvio oli vasta 3.3. mutta se yllättikin ja pussi saapui tänään. Mitä siis ymmärsin, niin useampi kauppa on näitä juuri vuodenvaihteessa saanut lisää varastoon. Eli kovin pitkälle tämän hankintaa ei kannata harkita, jos haluaa varmistaa saapumisen ennen vauvaa.Luulen, että lämpöpussi on tosiaan niin lämpöinen, että sisävaatteiden päälle on riittävä lisä tämä KappAhl Newbien puuvillahaalari. Haalari on kokoa 62 eli vastasyntyneelle varmasti reiluhko, mutta meneepä sitten kesällä niillä ei niin kuumina päivinä. Fleecenallepipon ostin H&M:ltä ja Newbien fleecelapaset ovat ihan Antonin vanhat.

Sisävaatteiksi valikoitui tosiaan jo täällä nähty Lindexin newborn-body, missä on osuvasti kotiteema. Housuina on itseasiassa samat pökät, missä Sofia aikoinaan tuli sairaalasta kotiin.

Näillä siis mennään, tai paremminkin tullaan (kotiin). 

Millaisissa varustuksissa teillä on kevätvauvoja kotiutettu?

You Might Also Like

0 kommenttia