Round 3. // Raskausviikko 20.

24.11.16


Ensi viikolla paukkuu täydet kympit, tai paukkuuhan se nytkin - miten tuon viikkomäärän haluaakaan ajatella.

Raskausviikko 20., 19+0:

Paino: 55,9kg (+700g viimeviikkoiseen). On kyllä tuhdimpaa tuo painonnousu tässä raskaudessa kuin edellisessä. No jaa, ei vielä paniikkia.

Raskausoireet: Närästys on nyt vaivannut lähes joka päivä. Ei mitenkään kovin pahana, mutta vähän inhottava se on kuitenkin, kun ilman raskauksia minua ei närästä koskaan.

Yövalvominen on tullut takaisin. Helposti, jos joudun heräämään lapsen/lapsien tai sitten pissahädän takia, niin on vaikea nukahtaa uudelleen. Selviän kyllä ilman päiväunia, vaikkakin tuo lumen sulaminen ja takaisin tullut harmaapimeys aiheuttaa taas laskua vireystasoissa.

Taimi Taikuri: Nyt liikkeitä alkaa tuntua päivittäin. Joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Melko vaimeita ne kuitenkin vielä on ja tuntuu lähinnä sivuilla tai alhaalla.

Maha: Paljon kuulen, miten se on niin iso. Kaippa se sitten on, vaikkakin minulle se tuntuu sinänsä aika normilta ja kun tietää, että myöhempään verrattuna tuo on vielä suht pieni. Nyt maha on minulle oikeastaan juuri parhaimman kokoinen, sellainen soma selkeä raskausmaha.

Fiilikset: Hyvät, vaikkakin joskus jos pääsee huonoihin fiiliksiin niin ne tuntuu sitten suuremmin. Sinänsä olen kokenut olevani mielialoilta aika tasapainoinen raskaudesta huolimatta, mutta hormonien vaikutuksen näkyy siinä tunteiden vahvistumisessa. Tällä viikolla on myös ollut joitain hetkiä, milloin meinaa itkettää jostain ei-niin-tavallisesta syystä johtuen. Niin ja kun rakenneultraan on nyt vajaa kaksi viikkoa, niin enemmissä määrin on käynyt ne ajatukset päässä, onkohan mahassa kaikki hyvin.

Muuta mainittavaa: Lauantaina näen pitkästä aikaa läheisiä ystäviäni, kun meillä on täällä meillä pikkujoulut. Nopeasti aika kyllä hurahtaa, kun yhtä näin viimeksi Antonin synttäreillä ja toista Sofian synttäreillä. Ja silti tavallaan tuntuu aina, kun heitä näkee, että ei siitä olisi edes kovin kauan. Mutta mukava saada siis erilaista ohjelmaa, nyt kun viime aika on tuntunut niin vahvasti pelkältä rakenneultran odottamiselta.

Mitenkäs muuten teillä muilla raskaana olevilla; mitkä viikot ja mitkä olot?

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mulla vaihtui tänään rv 23 (eli 22+0) yöheräämiset on palannut tännekin. Liikkeet on jo oikein mojovia ja varsinainen yökyöpeli vauva. Ruokahalu on valtava, mutta paino on nyt vähän alkanut tasaantua, kun alussa tuntui että kiloja ropisee urakalla. Kumartelut on alkanut tuntua ja harjoitussupistuksia tulee satunnaisesti, vauhti on selvästi hidastunut :)

  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään kirjoitettuani tämän tunsinkin vauvan iskut mahan päältä käteen, se olikin ensimmäinen kerta :) Nopeastihan ne liikkeet tosiaan lähtee nyt voimistumaan ja noilla sinun viikoilla varmasti tuntuukin selkeästi.

   Musta tuntuu, että mä oon kanssa vaappunut jo jonkin aikaa :D Mutta ruokahalu mulla ei ole kyllä kasvanut, vaikka hyvin tuota painoa näyttää kertyvänkin...

   Poista