Round 3. // Raskausviikko 19.

17.11.16


Raskausviikko 19., 18+0:

Paino: 55,2kg (+600g viimeviikkoiseen). 

Raskausoireet: Rauhalliset viikot meneillään oireiden suhteen. Lähinnä tulee mieleen vain se, että aika pitkään hiukset tahtoivat rasvottua todella nopeaa ja nyt hormonitoiminta on tasoittunut niin, että hiukset pysyvät tavanomaista pidempään puhtaan tuntuisina. 

Erityisesti suihkussa olen huomannut, että selkä tahtoo taas kutista. Kun tuossa lukaisin viime raskauden kuulumiset samalta viikolta, niin näköjään samaa on ollut silloinkin. Taitaa liittyä tuo kutina ihon venymiseen.

Taimi Taikuri: Viime päivinä liikkeiden määrä on lisääntynyt ja muutenkin tuntemuksista tullut entistä selvempiä. Alkaahan tuolla vauvallakin olla kokoa, joten en ihmettele. 

Maha: Siinähän tuo on aika saman näköisenä edelleen. On jonkin verran tullut kyselyitä, milloin on laskettu aika ja ihmiset eivät millään osaa tai edes yritä peittää hämmästystään: "Miten se voi olla vasta silloin, kun maha on jo noin iso?" Sitten vielä jatkoon se perinteinen kysymys: "Onko siellä varmasti yksi?" Jotkut eivät edes kysy laskettua, vaan toteavat suoraan: "Talvivauva." Ei se sinänsä minua ärsytä, mutta vähän ihmettelen sitä, miten paljon oletetaan raskausmahan olevan aina tietyn kokoinen tiettyinä aikoina. Koska jos yhtään enemmän raskaana olevia näkee, niin huomaa että vatsakokojen vaihtelu on hyvinkin suurta. 

Fiilikset: Odottavat. Rakenneultraan on päivän vajaa kolme viikkoa ja se tuntuu pieneltä ikuisuudelta. Sinänsä yksittäiset viikot kuluvat suht nopeasti, mutta aina kun pysähdyn miettimään, kuinka kauan rakenneultraan on vielä aikaa, niin se aika tuntuu pitkältä. Muuten vointi ja energiatasot ovat hyvät, aika usein joulun odotus tekeekin minut hyvälle tuulelle.

Muuta mainittavaa: Anton on säännöllisesti ollut sitä mieltä, että mahavauva on tyttö. Tässä yksi päivä kysyin häneltä, olisiko xx hyvä nimi tytölle. Anton vastasi myöntävästi. Sitten kysyin, olisiko xx hyvä nimi pojalle ja Anton totesi hyvin tietävästi: "Ei mahassa ole poikavauvaa!" Mietin, johtuukohan hänen vahva tyttökäsityksensä siitä, kun Sofia on tyttö ja siten on helpompi käsittää, että sieltä tulisi "samanlainen". Niin ja meillä on tosiaan jo melko varmat nimet päätettynä Taimille, ehkä sen takia haluaisinkin niin kovasti kuulla, kuka siellä mahassa nyt sitten on.

You Might Also Like

0 kommenttia