Round 3. // Raskausviikko 18.

10.11.16


Raskausviikko 18., 17+0:

Paino: 54,6kg (-1kg viikon takaiseen). Mä en kyllä nyt ymmärrä tätä mun painon kehitystä tässä raskaudessa. Tuntuu, että se vaan koko ajan sahaa ja heitot on vielä kiloissa. Ja mä käyn siis samalla vaa'alla aina aamuisin samassa vaatetuksessa ensimmäisen pissan jälkeen, että erityisemmin sattumia ei ulkoisista tekijöistä löydy. Kummallista tämä vaihtelu myös, koska yleensä mun paino ei heittele vaan pysyy suht vakaasti samassa. 

Raskausoireet: Kulunut viikko on tainnut olla aika seesteistä aikaa, koska mieleen ei tule juurikaan mitään mainittavia oireita. Toki joitain samoja vanhoja esiintyy edelleen: takalantion kipu rasituksen jälkeen, tissit vähän arat ja sellaista. 

Virkeystasot on kuitenkin aikalailla samat kuin ennen raskautta; siitäkin huolimatta, että öisin tulee heräiltyä ja välillä valvottuakin. 

Taimi Taikuri: Tällä viikolla olen saanut yllättäen sellaisia ajatuksia, että nyt ei varmaan kaikki ole kunnossa mutta sitten onneksi aavistus on ollut ainakin sen suhteen väärässä, että sykkeet ovat kyllä löytyneet. Luulen tämän fiiliksen johtuvan siitä, että Sofiasta tunsin näillä viikoilla jo päivittäin liikkeitä ja Taimista en. Enhän minä Antonistakaan tuntenut varmaksi kuin vasta rv 20. tienoilla, mutta helpommin tulee verrattua tuohon edelliseen raskauteen.

Eilen kävi sitten kuitenkin ihan yllättäen niin, että istuin sohvalla ja juttelin kaverin kanssa. Yhtäkkiä sekunnin tuntui kuin jokin puskisi navasta ulos ja huudahdinkin ääneen, kun säikähdin niin kovasti. En keksi sille mitään muuta järkevämpää selitystä kuin, että se oli vauva. Ehkä hän oikaisi kunnolla jotain raajaa ja tuo tapahtui sen verran ylhäälle, että istukka ei ollut tiellä vaimentamassa iskua. Sofiasta nimittäin liikkeet näkyivät hirmu selkeästi mahan päältä, silloin se istukka oli selässä päin. 

Myös yksi ilta makoillessani sängyssä tunsin käteeni ihan selkeän möykyn vatsan oikealla puolella. Vauva oli parkkeerannut itsensä sinne kulmaan ja tuo olikin ensimmäinen "kosketus", jonka koin tehneeni häneen.

Maha: En koe sen kasvaneen enkä sinänsä uskokaan, että se nyt kasvaa huomattavasti tässä lähiviikkoina. Mietin tässä yksi päivä sitä, että mahani taitaa alkuun aina puskeutua ulos mutta hiljalleen kun se kohtu alkaa selvästi nousta niin se kasvu on sitten sinne ylöspäin ja kun kohtu on saavuttanut ylhäällä pisteensä, niin maha alkaa taas selkeämmin työntyä eteenpäin. Katsoinkin joku päivä kuvia, missä olin viimeisimmilläni ja sitä vähän aina järkyttyy, että noinko iso olinkin. Ja vähän kauhulla odottaa, miten se nykyinen maha vielä oikein kasvaakaan...

Fiilikset: Sinällään hyvät, tosin pari päivää on ollut kurkku vähän kipeähkö. Lapsillakin on taas nenät alkaneet vuotaa ja ovat aamuisin sen oloisia, että pientä pöpöä pukkaa. Jospa lapset selviäisi tälläkin kertaa vain näillä oireilla eikä ne pahenisi. Kiireinen viikko on kyllä ollut, joka päivä on ollut jotain tehtävää listalla eikä loppuviikko näytä yhtään sen tyhjemmältä. Mukavaa vaihtelua kylläkin ja aika kuluu paljon nopeammin.

Muuta mainittavaa: Meille saapui maanantaina Bumprider sit -istuma/seisomalauta. Ostos oli spontaani, kun sattumalta näin sen alennuksessa ja vähintään seisomalautaa olin meille kaavaillut. Se istuin tuntui sitten hyvältä lisältä, koska me kuitenkin joskus saatamme olla liikenteessä rattailla pitkänkin aikaa, niin on periaatteessa jokaiselle kolmelle lapselle sitten jonkinlainen istumapaikka. Lauta sovitettiin tupliin, lapset kävivät siinä koekäytössä ja kun se todettiin hyväksi, niin laitettiin kevättä varten talteen. Tuo olikin yksittäinen isoin ostos, mikä meidän oli tämän kolmosen myötä tehtävä.

You Might Also Like

0 kommenttia