Round 3. // Raskausviikko 17.

3.11.16


Raskausviikko 17. 16+0:

Paino: 55,6kg. Kiloja tullut 2,1kg. Tänään sanoin neuvolassa, että tuntuu hurjalta tuo painonnousu mutta on kuulema täysin normaalin rajoissa. Nyt kiloja on tullut samaan vauhtiin kuin Antonia odottaessa, liekkö siitä voisi päätellä jotain? Ehkä sen, että voisi vieläkin vähentää herkkujen määrää... Heh.

Raskausoireet: Takalantion kipu alkaa olemaan jo todella inhottava niinä päivinä, kun olen tehnyt enemmän vaikkapa kotitöitä. Iltaa kohden tietyt liikeradat saa kiljahtamaan, kun se kipu viiltää. Samoin, jos on illalla levännyt tuon takia ja sitten pitää lähteä vessaan, niin menee jokunen aika että paikat ns. aukeaa ja pystyy kävelemään. Mutta tosiaan tämä kipu ilmenee pahasti vain sitten, jos rasitan itseäni liikaa eli sinänsä osaan hallita sitä - mikäli vaan maltan olla tekemättä.

Joskus aika yllättäenkin saattaa tulla tilanteita, kun minusta tuntuu, että pitää tietoisesti pysähtyä hengittämään. Jos ollaan vaikkapa ruokakaupassa ja puhun miehelleni, niin satunnaisesti tulee sellainen tunne, että happi ei riittäisi eikä oikein voi puhua ja hengittää samalla aikaa. Nämä ei onneksi kuitenkaan kestä kauan.

Tällä kuluneella viikolla tuli sitten rinnasta nestettä, olisiko ollut ihan maitoa. Paljon sitä ei tullut, mutta kiinnitinpä siihen kuitenkin huomion. Ei tuosta imetyksen lopettamisesta kyllä hirmu kauan olekaan ja tisseistä on tullut selvästi raskaammat.

Harjoitussupistuksista on tullut selvästi tujukampia ja kuluneena viikkona niitä on alkanut tulla miltei päivittäin. Ei ne kipeitä siis ole, mutta selvästi sen vatsan jännittymisen tuntee.

Taimi Taikuri: Tänään neuvolassa hän olikin vauhdissa ja sykkeet huiteli 150-160. Liikkeitä en vielä säännöllisesti tunne, en edes päivittäin. Mutta joitain tuntemuksia on silloin tällöin, etuvatsassa niitä ei kylläkään tunnu. Keskimääräinen vauva on näillä viikoilla koko pituudeltaan 16cm eli aika pitkä hän jo on.

Maha: Kun katsoin nämä kuvat, mitkä nappasin niin maha näyttää taas jotenkin kauhean isolta viikkoihin nähden. Nyt se ei tosin ehkä ole enää niin alapainotteinen vaan vatsa alkaa pyöristyä myös ylhäältä päin. Neuvolan hoitaja sanoi, että kohtu on nyt noin sentin-kaksi navan alapuolella. Selvästi sykkeetkin löytyy jo ylempää kuin parisen viikkoa sitten.

Fiilikset: Hyvät. Olisi sellainen innostus, että haluaisi fiilistellä enemmänkin vaikkapa vauvahankintojen kautta, mutta tosiaan kun ei kauheasti ole hankittavaa. Hyvä sinänsä, mutta nyt tämä elo on lähinnä sellaista mahan silittelyä. Vielä viisi viikkoa rakenneultraan, tuntuupa se kaukaiselta.

Muuta mainittavaa: No kun tuosta fiilistelyn halusta juuri mainitsin, niin raivasin tosiaan vauvalle yhden laatikon Malm-lipastosta tyhjäksi. Sinne olisi sitten tarkoitus laittaa talteen vauvalle kuuluvia vaatteita. Tulee kieltämättä nostalginen olo, kun jokaisen lapsen kohdalla on käynyt samoin eli Malm-lipastoon alkaa kertymään tulevan vauvan tavaroita ja sitten niitä käy välillä hypistelemässä. Nyt en tosin enää yhtään järkyty siitä, että olisi jotenkin todella pieniä vaatteita...

You Might Also Like

0 kommenttia