Onnellisia ajatuksia kipeyden keskellä

20.11.16


Olen joitain kertoja miettinyt, miten voisi kirjoittaa siitä onnesta, mitä kokee kun lapset sairastelevat niin vähän. Sitä tulee nimittäin yleensä kirjoitettua vain niistä - vaikkakin harvoista - hetkistä, kun lapset ovat kipeänä. En sitten saanut aikaiseksi kirjoitettua noista onnen ajatuksista, mutta tässä taas ollaan kertomassa, että meillä ollaan nyt kipeänä. Tai tarkemmin kerrottuna Anton on.

Antonille nousi kuume torstai-iltana ja vielä tänään sunnuntaiaamullakin sitä oli. Muuten hän on kyllä ollut päivisin suht reipas ja jaksaa leikkiä, mutta iltaa kohti hänen voimansa selvästi vähenevät ja hän on sitten lähinnä makoillut sohvalla piirrettyjen parissa. Yöt ovat olleet tavanomaista katkonaisempia, vaikka hän muutaman yön nukkuikin isänsä sängyssä ja isä sohvalla. Jotenkin kipeänä tuntuu nousevan taas enemmän se äidin tarve pojan mieleen. 

Mutta kyllä sitä silti tästä kuumeesta huolimatta edelleen iloitsee, että lapset ovat pysyneet kaikkineensa niin terveinä. Silloinkin, kun on sairasteltu niin se on ollut vielä melko lievää. "Pahimmillaan" ollaan käyty kerran lääkärin vastaanotolla hakemassa orastavaan silmätulehdukseen resepti. Odotin, että Antonin hoidon aloituksen myötä tulisi jokin pahempi sairasteluputki, mutta kohta neljä kuukautta hoitoa takana ja nyt ensimmäinen kuume. Nokathan noilla on kyllä syksyn aikana välillä vuotaneet, mutta se kuulunee syksyyn.

En halua olla taikauskoinen ja ajatella, että nyt kun juuri kirjoitan näin, niin meillä sairastellaan seuraavat kuukaudet. Olen nimittäin iloinen, että olen osannut havahtua tähän onnellisuuteen ilman sitä sairastumistakin, koska usein terveyttä pidetään jonkinlaisena itsestäänselvyytenä. Vasta sen romahtaminen saa ajattelemaan, kuinka oleellinen osa se on elämän mielekkyyttä. Nyt se tosin vaati sen kipeänä olemisen, että sain kirjoitettua ajatukseni konkreettisesti ylös.

Onnellisista ajatuksista huolimatta on nyt kuitenkin hoidettava Anton kuntoon. Kipeänä on hyvä viettää vaikka koko päivän pyjamassa ja katsoa paljon piirrettyjä.

You Might Also Like

0 kommenttia