Mitä teille kuuluu?

2.11.16


En tiedä, näkyykö se sinne blogin toiselle puolelle, mutta täällä päin on taas menossa blogin suhteen alavire. Ehkä se johtuu valon puutteesta, mikä väsyttää ja jättää kameran pölyttymään hyllyyn. Ehkä se johtuu jostain ajoittain mieleen nousevista kysymyksistä, joissa pähkäilee kaiken järkevyyttä. 

Lukijatkin ovat olleet kommentteineen tavanomaista hiljaisempia ja mietin, johtuuko se nimenomaan tästä alavireestäni. En ole oikein jaksanut kirjoitella mitään pohtivampia tekstejä, vaikka aiheita on kyllä mielessä ollut useampikin, mistä kirjoittaa. Esimerkiksi perhevapaiden uudistus ja kodinhoitotuen mahdollinen lakkautus on ollut aika kuuma peruna. Huomaan myös usein miettiväni tieteen ja jonkinlaisen intuition suhdetta lasten kasvatuksessa. Mutta nämä ovat olleet jostain syistä aiheita, mitä en saa purettua ulos sanoiksi. Kevyemmän aihepiirin postaukset taas kärsivät enimmäkseen kuvien puutteesta ja jäävät siten tekemättä.

Toisaalla, kun tässä on ollut tällainen alakausi, niin huomaan ainakin ajatuksen tasolla innostuvani taas enemmän bloggaamisesta. Mutta innostus ei ole johtanut vielä varsinaiseen inspiraatioon. Siihen, että istuisin alas kunnolla kirjoittamaan tai että luonnoksiin tulisi kirjoitusaiheita nopeampaa tahtia kuin mitä löydän aikaa niitä toteuttaa. Mikä teitä kiinnostaisi? Minkä aihepiirin postaukset ovat olleet eniten mieleen? Onko teistä tuntunut siltä, että blogi ei ole kovin elinvoimainen?

Aika usein on ollut myös niin, että jos puran vain ylös kaiken sen jumituksen ja harmauden, mikä bloggaamiseen on liittynyt, niin se purkautuu. Ehkä nyt käy samoin.

Mutta niin: Mitä teille kuuluu? Aiheuttaako teille tuleva kaamos samankaltaisia passiivisuuden fiiliksiä?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Moi! Sun blogia on kiva ollut seurata vaikka postaustahti onkin ollut nyt vähän verkkainen - ymmärrettävää! Itse pidän eniten juuri sellaisista vähän arkoihin ja vaikeisiinkin asioihin pureutuvista aiheista, olen tykännyt esimerkiksi kun sinä olet aiemmin hyvinkin avoimesti pohtinut mm. raha-asioita, perheen ja työn yhdistämistä, parisuhdetta, lapsilukua jne. Arvostan sitä avoimuutta ja sinulla on hyvää pohdintaa ja perusteluja. Myös lapsien kuulumiset ja raskauspäivitykset ovat mielestäni mukavaa luettavaa. Itse en niinkään välitä kuvapostauksista tai lastenvaatekatsauksista, mutta niillekin varmasti on oma lukijakuntansa ja hyvä niin. Toivottavasti inspiraatio löytyy taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Yleisellä blogitasolla se 2-3 postausta per viikko taitaa olla aika normi, mutta toki kun pitkään blogini eteni ihan päivävauhtia niin tämä nykyinen tahti saattaa hyvinkin tuntua hitaalta. Tuntuu se itsestänikin siltä.

   Nuo arempien aiheiden postaukset syntyvät silloin, kun niistä tuntuu olevan aiheellista kirjoittaa. Mutta ne kyllä on usein myös niitä, jotka antavat itselleni eniten. Kuvapostaukset ja lastenvaatteet ovat sitä kevyttä kivaa, mutta tosiaan ne nojaavat niin vahvasti siihen kuvamateriaan, että ne ainakin kärsivät näistä pimeistä ajoista.

   Kiva kuitenkin kuulla, mistä kukin tykkää vaikka sinänsä toki näen, mitä postauksia on minkäkin verran klikattu. Mutta suora palaute antaa aina eri tavalla kosketusta siihen, millaisia lukijoita on taustalla ja mikä blogissani miellyttää :)

   Poista
 2. Juurikin tuollaista alavireisyyttä täälläkin on, kaiken kiireen ja hössötyksen keskellä. Tuntuu että joulukiireet tai loppuvuoden kiireet ovat alkaneet ja rauhallinen syksy on ohi. Blogeja selaan iltaisin , mutta pitkään aikaan en ole jaksanut kommentoida. Ehkä tämä tästä valostuu kun saadaan lunta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas ehkä alan saamaan energiaa nimenomaan tuosta jouluhössötyksestä :D Ja tosiaan se lumi usein piristää! Minäkin olen ollut entistä laiskempi kommentoimaan tai ylipäänsä lukemaan muiden blogeja.

   Poista
 3. Moikka taas pitkästä aikaa!
  Meille kuuluu perusarkea vaan, ei sen kummempaa. Mies käy töissä, esikoinen kerhossa sen pari kertaa viikkoon ja minä olen lasten kanssa kotona. Minua tämä loppusyksy/alkutalvi ja siihen liittyvä pimeys myös jonkinverran masentaa.. jotenkin ei huvita mikään ja joutuu aina tsemppaamaan, että saa itsensä ulos tuonne hämärään. Kuitenkin odotan jo kovasti joulua ja onneksi on tiedossa mukavia tapahtumia myös ennen sitä :).

  Minä siis ymmärrän hyvin, jos sinullakin on ollut hieman alavireyttä ilmassa. Itsekin olen kiinnittänyt huomiota siihen, että blogisi on nyt päivittynyt hitaammin, kuin aiemmin. Tai sitten tosiaan vain ehdin tottua siihen, että uusia postauksia tuli melkein päivittäin :D. Minä tykkään lukea ihan kaikenlaisia postauksia, välillä kevyempiä vaatejuttuja tms ja välillä sitten enemmän "asiapostauksia". Se tuli mieleen, että sellainen "päivä kuvina" tai "meidän päivä" -tyyppinen postaus olisi taas pitkästä aikaa kiva :). Ja jouluihmisenä joulupostaukset kiinnostavat myös jo näin hyvissä ajoin! ;)

  Jaksamista arkeen sinulle! Toivottavasti pian sataisi jo niin paljon lunta, että maa pysyisi valkeana ja pimeys vähän väistyisi :).

  Ps. On jo pitkään pitänyt kysyä, että käytätkö SnapChattia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moii! Meillä kanssa perusarkea enimmäkseen, hyvinkin "seesteistä" elämää. Sellaista, mistä ei oikein tunnu saavan juttua aikaiseksi :D Mutta voisin yrittää kehitellä jotain noita "meidän päivä" -tyylisiä juttuja.

   Ja joo, joulu on ehdottomasti kiva juttu! Siitä voisinkin kirjoitella. Meillä on erityisesti mietitty, missä sitä joulua nyt tänä vuonna vietettäisiin ja kenen seurassa.

   Kiitos! Perusjaksaminen sinänsä riittää, mutta kaipaan sellaista innostusta ja ideointia, mitä yleensä blogin kautta saan irti :)

   Nyt täytyy myöntää, että Snapchat löytyy muistaakseni nimellä "laineillablogi" mutta se ohjelma on jotenkin hirveän vaikea käsittää! :D Olen sitä joitain kertoja katsonut ja kun en tajua nopeasti, niin en ole jaksanut perehtyä. Olisiko se sitten ihan perehtymisen arvoinen?

   Poista