Laskenta alkaa: meidän joulukalenterit

30.11.16

Taisin jo viime vuonna kertoa, miten minulla on lasten joulukalentereihin ristiriitaisia ajatuksia. Perinteinen suklaakalenteri tuntuu tylsältä ja puhtaasti vain sokeripainotteiselta, mutta toisaalta tavarakalenterikin laittaa miettimään jo sitä valmiiksi olevaa tavaranmäärää kodissa. Aineeton "tekemisen" kalenteri on ajatuksena ihan mukava, mutta toisaalta meillä tehtäisiin ilman sitä kalenteriakin - itse lapsi takuulla innostuu siitä karkista tai lelusta konkreettisemmin. Niinpä tein tällaisen kompromissijoulusukkakalenterin, jossa on vähän kaikkea noita. On vähän karkkia, lelua ja tavaraa, joka liittyy päivän tekemiseen. En hankkinut lapsille mitään erillisiä juttuja, vaan he saavat jakaa sukan päiväsisällöt. 

Karkkipuolelta valikoin kääreellisiä suklaita, muutaman lakun, yhden joulukindermunan ja Kismetin. Löytyy myös pikkumehut, xylitolpastilleja ja hedelmäsosepusseja. Varsinaisia leluja on kaksi: pikkuauto ja puiset kakkupalat. Tekemiseen liittyviä tavaroita on Fiskarsin söpöt lastensakset (askarrellaan lumihiutaleita), pääkoristeet (joulukuvien ottoon), piparimuotit itsenäisyyspäivän perinteiseen piparileivontaan... Meinasin myös, että noilla leluilla voitaisiin laittaa sinä päivänä sen aiheiset leikit pystyyn.

Muutama päivä on vielä auki, mutta esimerkiksi lumiukon rakentaminen on kiinni myös sääolosuhteista ja lumen määrästä. Loput täytteet menee siis tilanteen mukaan.

Jouluaattona joulusukka huipentuu tähän söpöön haamuyövaloon, jonka ostin jo jokunen aika sitten Harjun paperistaJa vaikka mieheni ei erityisemmin jouluihmisiä ole, niin halusin muistaa häntä kuitenkin joulukalenterilla. Sokoksella myytiin hänelle sopivia teejoulukalentereita, joista siis löytyy yksi teepussi jokaiselle päivälle. Ihan 24 eri makua siitä ei löydy, mutta jouluisia makuja kuitenkin. Taidan itsekin ottaa kupillisista huikan.


Odotetaanko teillä jouluaattoa kalenterin kera; millaisen?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Vitsi miten soma toi teekalenteri. Itsehän ostin (minulle ja) miehelle tylsästi raaputusarpa kalenterin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo teekalenteri oli kyllä sen verran kiva, että halusin sen miehelle :D No mä oon niin tylsä, että mulla ei ole itselleni kalenteria lainkaan! Nautin sitten noiden muiden kalentereista sivukatsojana :D

      Poista