Joululahjatoiveet 2016

15.11.16

On taas se aika vuodesta, kun on alkanut tulla kyselyitä, millaisia lahjoja meidän perheeseen toivottaisiin. Lahjatoiveiden keksiminen ei tosiaan ole ollut kovinkaan helppoa, koska lapsilta löytyy jo paljon kaikenlaista. Meidän pitäisi vuoden alusta ostaa lastenhuoneeseen kerrossänky, jotta saadaan pinnasänky kolmannen vauvan käyttöön, mutta eihän sitä oikein voi lapsia paketteitta jättää ja sanoa, että saavat kerrossängyn myöhemmin. Niinpä yritin pähkäillä sellaisia lahjatoivomuksia, jotka olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä tai vastaisivat hyvin lasten mielenkiintoja/tarpeita. Muuten kuitenkin toivon esimerkiksi omilta vanhemmiltani pääosin avustusta tuohon kerrossängyn hankintaan.

Lapsilla yhteinen juttu on ollut nuo ruokailuleikit ja Anton on viimeisen puolen vuoden ajan leikkinyt paljon vauvanhoitoleikkejä. Meiltä ei edelleenkään nukkea löydy ja vauvan virkaa on toimittanut aina jokin pehmolelu. Me meinattiinkin ostaa lapsille yhteiseksi heidän ensimmäinen nukke ja pähkäilyssä on, panostetaanko klassikoksi muodostuneeseen Baby Borniin vai ostetaanko jokin muu. Omasta lapsuudesta tuo Baby Born on jäänyt mieleen sellaisena leluna, mitä toivoin aikoinaan eniten ja leikinkin omallani kuusi vuotta. Onkohan se edelleen yhtä kestävää laatua?

Nukenrattaat voisivat olla oivallinen lisä nuken kaveriksi ja Anton tuossa aikaisemmin toivoikin "vauvoille ruokaa ja millä voi tehdä ruokaa". 

Kolmevuotiaamme on saamassa ainakin tuon Mauri Kunnaksen autokirjan ja suurelle Hämähäkkimies-fanille ostin teemaan sopivan Duplopaketin. Meiltä lapset saavat siis sen nuken ja molemmat yksittäisen pienemmän lahjan, Antonin lahja on siis tuo lego. 

Anton toivoi jokin aika myös kitaraa, mies kun sai sellaisen 30vuotislahjaksi. Mies tosin oli sitä mieltä, että sitten olisi parempi hankkia suoraan lapsille suunnattu "oikea" kitara eikä sellaista leikkiversiota. Hintaerokaan kun ei aivan hirmuinen ole, mikäli katsoo vaikka tätä Thomannin lasten kitaraa.  Tuon voisi säilyttää mielessä Antonin synttärilahjaksi, mikäli se ei joulupaketeista löydy.

Antonille on alettu viime aikoina opettaa hiukan rahan käsitettä ja siitä tuli tuo kassakone mieleen. Kuvassa on Ikean kassakone, mutta sellainen perinteisempi malli, mihin laitetaan kolikoita olisi varmaan miellyttävämpi tekemisen osalta. 

Autofanimme tykkäisi varmasti myös radio-ohjattavasta autosta, ja nähdessäni nuo Lindexin aamutossut hymähdin, koska voin kuvitella pojan innostuneen ilmeen nuo nähdessään - sellainen mörköfani kun hän myös on. En tiedä, olisiko tossuille varsinaisesti käyttöä mutta onhan nuo ihan hauskat.

Sofia on autofani samaan tapaan kuin kolmevuotiaamme. Hänen yksittäiseksi lahjaksi ostinkin tuollaisen pinkin Green Toys -merkin auton. Green Toys siis valmistaa leluja 100% kierrätetystä muovista. Auto myös vaikutti riittävän kestävältä tuollaisen puolitoistavuotiaan käsittelyyn. 

Sofia on kova tyttö laulamaan ja kantaa usein erästä äänikirjaa mukanaan. Tuosta tuli mieleeni tuollainen Soiva Laulukirja ja varmasti Antonkin siitä tykkäisi. Tästä vinkkasinkin lapsien kummitädille, joka on töissä kirjakaupassa...

Toiselta kummilta on tulossa Sofialle Finlaysonin keltaiset norsulakanat. Meiltä löytyy samaiset Antonilta ja vauvakoossa, niin tuntui sopivalta, että Sofiakin saa kerrossänkyyn itselleen samanlaiset. Tilasin muuten spontaanisti Sofialle Finlaysonilta lastenpeitteen ja tyynyn kerrossänkyyn valmiiksi, koska Finlaysonilla oli viime viikolla kaikki normaalihintaiset tuotteet -40%. Noita en kuitenkaan ehkä rupea laittamaan pakettiin, vaan siirrän suoraan kaappiin odottamaan sitä kerrossänkyä.

Autojen lisäksi Sofia tykkää pupuista. Häneltä kaksi pupupehmolelua löytyy ja aika usein hän niitä siirtelee hokien samalla "pupu". Mutta muuten pehmoleluilla eivät kyllä lapset kovinkaan paljon leiki.

Meidän puolitoistavuotiaamme on melkoinen takkutukka ja hänen takahiuksiaan on ollut helpoin selvittää minun Tangle Teezer kammalla. Tästä johtuen ehdotinkin eräälle kummitädille, että Sofialle voisi olla hyödyllinen tuollainen oma kampa. Tuo kukkaversio sisältää kupin, mihin saa halutessaan vaikka ponnareita ja pinnejä säilöön.

Aika moni lahja listalta on siis näillä näkymin lapsille jo tulossa enkä kyllä oikein millään meinannut keksiä enempää. Tuossakin kun tuntuu olevan jo paljon.

Omat lahjatoiveeni näyttävät jotakuinkin samalta kuin viime vuonna. Tykkään kauniista esineistä, jotka ovat myös käytännöllisiä. Pidän myös ajattomuudesta ja helppoudesta ja siksi kai viehätyn nykyään usein mustavalkoisista esineistä. 

Marimekon Oiva/Siirtolapuutarha -astiat ovat kauniita ja niitä syviä kulhoja minulta löytyy toistaiseksi kolme. Mukeja en kovinkaan käytä eli siinä mielessä lautaset ovat parempia. Astiat ovat myös sen suhteen helppoja toiveita, että se ei juurikaan haittaa vaikka tulisi samanlaisia... Lisäksi pidän siitä, että usein astiaa käyttäessäni minulle tulee mieleen se henkilö, keneltä olen sen saanut.

Perusarkiastioista meiltä löytyy Iittalan valkoista Teemaa, joten laitoin sen myös tähän ylös. Iittalan puolelta olen varmaan jo vuoden haikaillut noita Iittalan valkoisia Nappuloita, mutta tuumaillut juurikin, että ehkä voin pitää ne lahjatoiveena. 

Ikeasta pongasin tuon kauniin mustan Sockerärt-maljakon, ehkä sitä voisin toivoa vaikka veljeltäni.

Millaisia lahjatoiveita teiltä löytyy? Tuliko tässä mitään uusia hyviä ehdotuksia?

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. En ole aikoihin antanut tai saanut paljoa lahjoja, joulukortteja on kyllä mukava lähetellä. Mietityt lahjat lapsille ovat toki ihania - hartaasti toivottu vauvanukke takuulla ilahduttaa! Aikuisten kesken aineettomat lahjat ovat mielestäni askel oikeaan suuntaan, siis joko lahjoitus hyväntekeväisyyteen tai lupaus vaikkapa leffaan viemisestä tai hartiahieronnasta.
  Juhlia ei ole suomalaisessa kulttuurissa liikaa, että sikäli ihan nolottaa kun ei todellakaan tule laitettua edes pahemmin koristeita. En ymmärrä sitä jos väkisillä pitää listata tavaratoiveita vaikka ei millään keksi- sittenhän ei tarvitse mitään! Toisaalta vähän kadehdin kyllä niitä jotka jaksavat laittaa ihania ruokia,häärätä joulujuttuja ja innostua lahjoista ^:) Jos töistä olisi lomaa, viettäisin joulun ajan mieluiten matkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei taas joulukortteja lähetellä, vaikka lapsista otankin joulukuvat. Ne joulutoivotukset menee sitten netin kautta.

   Olen hiukan eri mieltä tuosta aikuisten lahjomisesta, siis toki esim. hyväntekeväisyyteen menevä lahja on hieno mikäli se tuntuu oikealta sitä yhtä ihmistä ajatellen. Elämyslahjatkin voivat olla hyviä, mutta itse koen sen niin, että aikuisia muistetaan kuitenkin todella harvoin (harva antaa aikuisille esim. synttärilahjoja) ja siksi joulu on mukava juhla. Ja ne lahjat voivat tosiaan olla sellaisia, mitkä tulevat järkikäyttöön. Vähän niin kuin nuo omat toivomukseni ovat sellaisia, että tietenkään en välttämättä niitä tarvitse, mutta ei ne kuitenkaan turhaksi myöskään tulisi. Samalla periaatteella itse pyrin antamaan aikuisille sellaisia lahjoja, jotka voivat korvata esim. huonoksi menneitä asioita; pyyhkeet, veitset, petivaatteet jne. Lisämainintana myös, että lahjatoiveiden listaaminen tuntui vaikealta nimenomaan lapsien kohdalla: heiltä kun leluja ja vastaavia löytyy, mutta harvempi ihminen sitä haluaa antaa nyt vaikkapa pelkkää rahaa tuota kerrossänkyä ajatellen vaan lapsille halutaan antaa jokin konkreettinen lahja, joka ilahduttaa itse lasta. Siksi yritin miettiä mahdollisimman käytännöllisiä ja pitkäikäisiä lahjatoiveita lapsille.

   Poista