Valmiina talveen!

7.10.16


Kaivoin tänään lasten toppahaalarit yläkaapista ja sovitettiin, onko ne nyt varmasti sopivan oloisia talvea varten. Antonille olin ostanut jo ajat sitten Reiman mustan toppahaalarin koossa 98. Ei sinänsä pelottanut, onko se liian suuri, koska sitten hän voisi vain mennä siinä edellistalven Reiman 92 haalarissa. Onhan tuossa 98:ssa kasvuvaraa erityisesti jaloissa, mutta niin sulavasti Anton kuitenkin tuossa liikkui, että ihan käyttökelpoinen tuokin.

Sofialla taasen on yllään Antonin vanha Ticket to Heavenin snowbaggie koossa 80. Onneksi nuo Ticketit ovat reilun kokoisia, että ainakin nyrkkini verran jäi tyhjää tilaa tuohon haaruksiin, vaikka Sofia on jo jotakuinkin 80cm.Meillä oli viime keväänä ensimmäistä kertaa käytössä Gugguun pipot ja tykkäsin niiden laadusta niin, että päätin ostaa Antonille sieltä talvihatunkin. Lopulta kun sain pipon käsiini, olin niin ihmeissäni pipon pehmeydestä ja ohuudesta, että halusin Sofiallekin samanlaisen. Lapsilla on itseasiassa saman koon pipot, vaikkakin Sofian on sille hitusen iso. Ja kyllä, nämä pipot ovat kalliita mutta kun vertasin hintoja esim. Reiman villapipoihin, niin erotukseksi jää noin kymmenen euroa per pipo. Mikä taasen tuntuu aika pieneltä summalta siihen nähden, että nämä ovat myös tehty Suomessa ja jälleenmyyntiarvo on huomattavasti suurempi. Hyvässä lykyssä näistä saa jopa omansa takaisin. Miinuksena mainittakoon kuitenkin se, että hatuissa ei ole korvien kohdalla niitä sisäisiä tuulisuojia mutta kovin tuulisilla ilmoilla meillä yleensä vedetäänkin huput päähän.

Oli jonkin verran miettiminen, otanko Antonille tämän "vauvamallin" vai ns. isomman lapsen pipon mutta halusin sitten kuitenkin mennä käytännöllisyyden kautta ja tämä kaksitupsuinen sidottava pysyy varmemmin päässä ja suojaa enemmän.Meillä on nyt ensimmäistä kertaa kengätkin Reimalta. Täksi talveksi tuli myyntiin suosituista Wetter-välikengistä talviversiot. Rehellisesti sanoen minusta nuo Wetterit ovat käteen tuntuneet yllättävän jäykiltä, mutta kun kuitenkin niin monet ovat noita kenkiä kehuneet, niin uskalsin ottaa meillekin sitten kokeiluun. Antonille mahtui vielä taaperokenkien malli, koossa 26. Siinä on melko reilusti kasvuvaraa, mutta talvikenkiin tykkään jättää reilummin villasukkien varalta ja kerta saapasmainen kenkä ei kuitenkaan hölsky jalassa samaan tapaan kuin esim. välikausikengät.

Tässä yksi päivä havahduin jokseenkin järkyttävään seikkaan: Sofialla on taas kerran kasvanut jalka melkoisesti ja niinpä vain kaikki välikausikengät ja lenkkarit ovat hänelle jo liian pieniä. Antonilla oli Sofian iässä käytössä Superfitin 20 koon talvikengät eikä mitään mahdollisuutta, että noita olisi voinut kierrättää Sofialle. Itseasiassa katsoin Antonin viimevuotisia Superfitin talvigoreja koossa 24 ja niissä oli Sofialle hitusen liikaa kasvuvaraa. Niinpä sitten menin helpoimman kautta ja tilasin Sofialle täysin samat kengät kuin Antonilla viime talvena, mutta nyt tosiaan yhden koon pienempänä eli 23. Sofian jalka on nyt 13,5cm pitkä. Onnekseni Sportamorella oli vielä meneillään kengistä -30% ale, niin hinnaksi jäi hitusen päälle 50e. Mutta nyt kun tosiaan Sofialta on mennyt kaikki muut kengät pieneksi, niin voikohan nuo goret ottaa jo käyttöön vai tuleeko niissä liian kuuma? Toinen vaihtoehto olisi käyttää Antonin entisiä Kavatin nahkakenkiä koossa 24 villasukkien kera. Ei hirmuisesti houkuttelisi ostaa enää välikausikenkiä tähän väliin, kun niiden käyttö jäisi todella lyhyeen.

Talvihanskat löytyy, yllätys yllätys, myös Reimalta. Harmaat on Antonin edellisen talven jäljiltä ja Antonille ostin uudet edelleen Reimalta, vaikkakin vähän mietityttää, onkohan nämä nyt riittävän lämpimät. Malli on tosin eri kuin noissa taaperoissa ja nettisivuilla kehutaan, kuinka tämä Ote-topparukkanen on "superlämmin" ja kuitenkin taipuisa ja hengittävä. Ne vaikuttavat ainakin todella samanlaisilta kuin meillä olleet Reiman välikausirukkaset ja ne ovat olleet loistavat. Antonilla oli aikoinaan kädet aina vähän viileän oloiset noissa taaperomallin hanskoissa, niin pitää nyt seurailla, mitä Sofian kädet tykkää näistä hanskoista. Jos tarve vaatii, niin sitten hankin uudet eri merkiltä tai mahdollisesti kokeilen villalapasien kanssa.

"Piiloon" meneviin kerroksiin meiltä löytyy molemmille villahaalari. Sofia menee jälleen Antonin vanhassa Pyryn merinovillahaalarissa ja Antonille ostettiin uusi Reimalta koossa 98. Sofialla meinasin käyttää merinovillaista kauluria ja Antonille on sama fleecekauluri kuin viime talvenakin. Reiman villakypärämyssy on kokoa 50-52 ja tuntuu menevän molemmille hyvin päähän. Meillä ei itseasiassa olla koskaan koettu tarpeelliseksi pitää välikypäriä päässä, mutta nyt halusin hankkia ainakin alkuun yhden sellaisen, koska Anton ulkoilee varmasti pidemmän kaavan kautta päiväkodissa. Name it:n villasukat kävin ostamassa molemmille lapsille jyväskyläläisestä lastenvaateliikkeestä Elsa & Eemil. Kussakin paketissa tuli kolme paria ohuita villasukkia, jotka on merinoa 50%. Hintaa yhdellä setillä oli 13 euroa. 

Huh. Siinäpä ne talvivarusteet 2016-2017 sitten on. Aika kalliiksihan tuo talvi tulee, vaikka valtaosa Sofian vaatteista on Antonin vanhoja ja kaikki Antonin uudet Reiman tuotteet sain -20% alella ja Sofian kengistä sen -30%. Sisävaatteita talveen en ole ehtinyt vielä edes miettimään, mutta jokunen lämpimämpi paita pitää ainakin ostaa molemmille. 

Joko teillä on talvikamppeet valmiina?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Kivat kamppeet :)! Minusta toi pojan haalari on liian reilu, kuluu nopeesti sit lahkeista :/

  Meillä ei oo vielä kasassa, mutta suunniteltu kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin eka mietin, onko liian reilu käytettäväksi mutta kun katsoin pojan leikkimistä parvekkeella, niin liikkuminen näytti olevan täysin sujuvaa. Ihan mielenkiinnosta, kuinka ne lahkeet kuluu nopeammin? Kun ei nuo lahkeet ainakaan kengät jalassa pääse maata koskemaan. Mutta ajattelin kuitenkin käydä hakemassa varastosta sen 92 haalarin ja jos se näyttää olevan sopivampi, niin sitten toki voidaan mennä sillä ainakin alkuun.

   Poista
  2. Ne kuluu tuosta sisäpuolelta kun hankautuu vastakkain. Nimimerkillä piti ite kokeilla ennen ku uskoin ja harmitti sitten kyllä :/ Siis kun jäävät rypylle.

   Poista
  3. Niin joo, kuulostaa "järkevältä". Pitää tosiaan sovittaa, riittääkö siinä 92 haalarissa tuo lahkeen pituus.

   Poista
 2. Hyvän näköiset haalarit, tuo musta etenkin! Meillä on muuten myös yhdessä haalarissa eniten tai oikeastaan ainoastaan lahkeiden sisäpuolien heijastimissa. Sitä haalaria on käytetty kahtena talvena, kun se on ollut vielä reiluhko ja sitten taas ihan passeli.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kulumaa vai mitä? Unohtuikohan tuolta lauseesta sana, kun olen sen moneen kertaan lukenut enkä osaa hahmottaa, mitä tarkoitat... :D

   Poista
  2. Oho, joo, kulumaa. 😂😂

   Poista
 3. Minkälaisissa mitoissa teidän lapset on? Tässä pohdin, onko mun haalarivalinnat menny mönkään :D meillä about saman ikäsille tyypeille on tulossa 110 & 92 talvivaatteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän esikoinen on ikäisekseen lyhyt, hitusen päälle 90cm. Kuopus taasen on jotain 80cm.

   Ja tosiaan noissa vaatteissa on aina merkkikohtaisia mitoituseroja, että ellei teillä ole samoja merkkejä kuin meillä tässä niin vertausta voi olla aika vaikea tehdä. Sekä Reima että Ticket on reiluhkoa mitoitusta ja tosiaan esikoiselle todennäköisesti sopii paremmin vielä tuo Reiman 92 :) Omaan korvaan tosin nuo teidän koot kuulostaa isoilta, jos kerta samanikäisiä (normi 3v koko on mittataulukoissa 98 ja 86 on 1,5-vuotiaan) ovat mutta ehkä teillä on tavanomaista pidempiä tyyppejä? :)

   Poista