Round 3. // Raskausviikko 16.

27.10.16


Raskausviikko 16., 15+0:

Paino: 55,2kg. Heh, niin vain on paino nyt noussut 1,7kg. Viime raskaudessahan paino oli vielä näillä viikoilla hitusen miinuksella lähtöpainosta. En mitään stressiä ota, mutta painoa on nyt kyllä varmasti kerätty kaikilla herkuilla. Vihdoin kun alkoi ruoka ja herkut maistumaan pitkän tauon jälkeen, niin sitä saattoi herkutella vähän liian tiheästi...

Raskausoireet: Takalantion kipua on ilmennyt tällä viikolla, aivan kuten viime raskaudessakin. Mutta kyllä nuo liitoskivut ovat olleet edelleen vähäisempiä kuin siinä ensimmäisessä raskaudessa.

Tällä viikolla kun on pitänyt istua pidempiä aikoja paikoillaan, niin se käy selvästi raskaammaksi lantiolle ja mahalle. Välillä tuntuu siltä kuin alavatsan sivukset olisivat paikoin kipeinä istumisesta.

Joku ihme finnikausi taas tullut. Muutamaksi viikoksi se rauhottui jokin aika sitten, mutta tuli entistä pahempana takaisin. Ei nyt puhuta mistään pahasta aknesta, mutta minulle ne muutamatkin naamassa on aika paljon.

Taimi Taikuri: Nyt uskallan sanoa, että ensimmäiset liikkeet ovat tuntuneet. Ne tuntuu kuitenkin hyvin harvakseltaan ja parhaiten istuessa. Ihan kuin tuntisin lähinnä ne iskut, mitkä osuu haaruksiin päin. Veikkaanpa, että se istukka on noussut eteen ja siksi ne ei siinä kohdin vielä tunnu.

Sykkeet on todella helppo löytää. Ne kun löytyy aina sieltä samasta kohtaa, aavistuksen vasemmalta päin vatsaa.

Maha: Ei mitään merkittävää kasvua nähtävissä, ainakaan minusta. Maha kuitenkin tuntuu täyttyvän koko ajan sisältä päin. Entiset raskausarvet nousee selkeämmin esiin.

Fiilikset: Tällä viikolla ei ole ehtinyt kauheasti tätä raskautta edes ajattelemaan. Mutta kyllä hymyilytti, kun siellä kurssilla istuessani tunsin ne liikkeet, mistä en ollut enää epävarma. Kieltämättä alkoi kovemmin odottamaan, että niitä liikkeitä tuntisi päivittäin ja jotenkin se vauvan läsnäolo konkretisoituisi.

You Might Also Like

0 kommenttia