Round 3. // Raskausviikko 14.

13.10.16Nyt voisi olla sopiva aika aloittaa taas perinteiset raskausviikko-postaukset. Tiedän, että nämä ei kaikkia kiinnosta mutta kuitenkin joitain kiinnostaa ja itselleni haluan laittaa asiat ylös. Teen nämä jokseenkin samalla kaavalla kuin aikoinaan Sofiaa odottaessani.

Raskausviikko 14., 13+0:

Paino: Tänään aamulla vaaka näytti 53,8kg. Lähtöpainoni oli 53,5kg ja tässä alkuraskauden aikana se on pomppimut 52,3-54,7kg välillä. Aikamoista vaihtelua siis, mutta nyt se näyttäisi tasaantuvan ja ehkäpä lähtee tästä tasaiseen nousuun.

Raskausoireet: Väsymys on hellittänyt merkittävästi. Olen jo jonkin aikaa selvinnyt ilman päiväunia ja iltaisin saatan olla jopa klo 20 jälkeen vielä virkeä. Se tuntuu aikamoiselta sen hirmuisen alkuraskauden väsymyksen jälkeen. Yleensä nukahdan 22-23 välillä ja herään klo 07. 

Tosin yöheräilyt on tullut taas tutuksi vaivaksi, kuten kaikissa raskauksissani. Usein, kun joutuu ainakin sen kerran heräämään yöllä pissalle niin sitten onkin vaikea jatkaa unia.

Entiseen tapaan myös vasemman jalan polven vieressä olevat suonistot oireilee siten, että kun vaikka nousen sängystä niin siihen kohtaan tulee paine. Olenkin useissa raskauksissa miettinyt, tuleekohan siihen kohtaan suonikohju mutta toistaiseksi niiltä olen säilynyt. Tiedä sitten, kuinka nyt käy.

Ruokahalu on sinänsä vielä hiukan kateissa, että tuntuu olevan hirmuisen vaikeaa keksiä, mitä sitä oikein haluaisi syödä. Saan kyllä siis ruuan alas, mutta ei tule mitään sellaista "jee, ihanaa päästä syömään" -oloa.

Taimi Taikuri: Liikkeitä en ole vielä tuntenut enkä odotakaan tuntevani vielä viikkoihin. Vaikkakin välillä olen ihmetellyt, jos makaan puolimakuulla mahallani, niin joskus tuntuu kuin vatsassa olisi sellainen iso elohiiri, joka sätkähtää kerran tai kaksi. Kaippa nuo voivat olla ihan sitäkin, kun sisäelimet ja muut joutuvat siirtymään kohdun tieltä.

Maha: No aikamoinen kumpuhan tuo jo on, että tavallaan vähän nolottaa näihin viikkoihin nähden. Mutta toisaalta koska olen tosi lyhyt ja muutenkin tämä on jo kolmas raskauteni, niin ehkä se selittää. Vaikka minulla ei ainakaan omasta mielestäni ole hirmuisia vatsamakkaroita, niin toki vatsalihakset ovat raskauksien aikana löystyneet niin, että se sitten puskee mahan ulos, jos siellä sisällä jotain on. Jospa se kuitenkin menisi nyt niin, että maha näyttää taas alkuun tosi isoilta viikkoihin nähden, mutta rauhoittuu viikkojen edetessä.

Fiilikset: Ihan jees ja tuntuu kyllä siltä, että koko ajan ollaan menossa helpompaan päin. Nyt on tosin sitä vaihetta, kun välillä maha ahdistaa ja nukkuminen tuntuu paikoin levottomalta, koska maha on tiellä ja sitä rataa. Siitä huomaan myös, että kyse ei ole sinänsä turvotuksesta koska kenkien laittaminen ja kumartelu ahdistaa juurikin sillä tavalla, kun on sitä raskausmahaa.

Muuta mainittavaa: On aika vahvat fiilikset siitä, että mahassa on tyttö. Tosin minä olen aina ollut väärässä, joten sillä logiikalla nyt on taas poika. Oireet sanoo enemmän tyttöä, mutta kyllä sieltä poikaraskaudenkin oireita löytyy, että ristiriitaista.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mukava lukea näitä raskauspäivityksiä, mutta... minulla vauvakuume vaan kasvaa näiden myötä! Meillä pohditaan talven yli, onko kolmas vielä tervetullut. Kovasti kolmannen haluaisin jos joku lupaisi ja vannoisi, että vauva nukkuu. Meillä valvottiin kakkosen kanssa ensimmäiset 11kk. En koko aikana nukkunut kuin ehkä 5 krt 6 tuntia putkeen. Nyt olen taas työelämässä ja pienempi 15kk nukkuu 9tuntia putkeen, joten kynnys aloittaa taas kaikki alusta on aika suuri. T. Mahavalas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Itsekin useammin miettinyt tuota, kuinkakohan erilaista meidän elämä voisi olla mikäli olisi sattunut erilaisia vauvoja kohdalleen. En yhtään ihmettele, jos rankemman vauva-ajan jälkeen enemmän epäröi, millaista se uusi vauva-aika taas olisi.

   Meillä oli Sofia itseasiassa niin helppo, että olen miettinyt että ei voi toista samanlaista osua kohdilleen ja tuntuukohan nyt kolmas sitten Sofian jälkeen rankemmalta. Mutta olin valmis ottamaan vastaan sen, mitä nyt on tullakseen.

   Poista