Sofia 1v4kk

27.9.16

Perustietoja:
- Mitat arviolta: 10kg, pituus 80cm.
- Käyttää vaatekokoa 86.
- Suu on melkein täynnä hampaita, kolme puhkeamatta.

Nukkumisesta:
Menee yöunille klo 20, herää usein klo 07. Ei heräile öisin. Päiväunet nukkuu klo 12 ja ne kestää 1,5-2h. Nukahtaa yksin pinnasänkyyn. Ihanan helppoa!

Syömisestä: 
Tykkää kovasti syömisestä. Haluaisi aina syödä, kun joku syö. Hakeekin ihan aina lusikan laatikosta, jos näkee, että jollain on ruokaa... Syö melko hyvin itse lusikalla ja välillä ihan sormin. Toistaiseksi lähes kaikki on maistunut, mutta toiset selvästi maistuu paremmin: esimerkiksi kaurapuurosta keskittyy aina poimimaan marjat ja jättää sen osan puurosta syömättä, mikä on jäänyt marjojen jälkeen...

Juo kaurajuomaa, vettä ja joskus mehua.

Luonteesta:
Sofia on tavallaan todella rento tyyppi, ei hermostu juuri koskaan. Ainoa asia, mikä hänet saa nykyisin kilahtamaan on, jos häneltä kieltää jotain ruokaa. Mutta S on rento silläkin tapaa, että hän ei ihan hirmuisesti välitä kielloista; jos tuota voisi kutsua sellaiseksi välinpitämättömän rentoudeksi. 

Lapsien välillä on myös vauvasta asti ilmentynyt se ero, että Sofia usein kurtistaa naamaansa vähän vihaisen näköisesti kun taas Anton ihmettelee haltioituneemmin. Näissä kurttunaamoissa ilmenee jotenkin sitä lasten eroa: Anton on olemukseltaan aurinkoinen ja Sofia vähän epäileväinen. Me välillä vähän vitsaillaankin miehen kanssa, että Sofia on sellainen gangsta, kun sillä on ollut pitkään taipumusta purra ja raapia. Tosin nyt tuo pureminen on loppunut. Muutenkin Sofia tulee välillä vastaan kädet ojossa sellaisen huvittuneen ilmeen kera, että hän aikoo leikkihyökätä. Joskus hän jopa hiljaa murisee siihen päälle. Luulenpa, että hän on ottanut tämän Antonilta ja mieheltä, kun he välillä leikkipainivat... Mutta toisaalla Sofia on myös ihan hirmuinen pusutyttö, aina suukottelemassa.

Minusta on myös tuntunut, että Sofia on itsenäisempi. Hän ei ole aivan niin läheisyydenkaipuinen kuin Anton on ollut, mutta tämä saattaa johtua siitä, että Anton oli hetken ainoa lapsi ja Sofia on aina ollut se toinen. Samasta syystä johtuen Sofia ehkä tekee enemmän itsenäisesti asioita, kun näkee Antonin tekevän niitä juttuja.

Taidoista:
Taisi oppia kävelemään juuri vähän päälle vuoden ja kaksi kuukautta. Nykyisin jo melkein juoksee. Muutenkin on fyysisesti tosi omatoiminen: siirtää tuolit auki ja kiipeää niille, menee potalle, hakee vaatteitaan ja yrittää pukeakin niitä päälle.

Puheessa on alkanut selvästi tapahtumaan tässä parina viikkona. Osaa sanoa ainakin "pää", "suu", "käti"=käsi, "pupu", "tätti"=tähti, "peipä"=leipä. Ymmärtää puhetta kuitenkin todella laajasti, vaikka ei vielä puhukaan yhtä paljon kuin isoveljensä aikoinaan. Osaa hyvin näyttää missä on pää, suu, silmät, kieli, hampaat, korva, peppu, maha, kädet, jalat, sormet jne.

Suosikit ja inhokit:
Ruoka tulikin jo mainittua suosikkeihin. Leluista leikkii eniten juuri niillä, millä Antonkin: autot, pallot ja dinot. Välillä Sofiakin kulkee pyssy kädessä ja tekee ampumisääntä, vaikka ei kyllä varmaan tajuakaan, mitä se tarkoittaa. Tykkää käydä ulkona; aika hyvin jo viestii, jos haluaisi mennä ulos. Ja nykyään haluaisi lähteä nimenomaan kävellen ulos eikä enää kiipeä omatoimisesti rattaisiin valmiiksi. Käy myös mielellään suihkussa ja haluaa pestä hampaat. Sofia tuntuu tykkäävän myös laulamisesta, hän usein osallistuu lauluun mukaan omilla äänteillään.

Jotenkin systemaattisesti tuntuu aina olevan hankalaa nimetä mitään Sofian inhokkeja. Tai no nykyisin hän ei anna laittaa itseään sohvalla selälleen, koska tuntuu panikoituvan, että tippuisi sieltä. 

Kaiken kaikkiaan Sofia alkaa näyttää jo isomman lapsen elkeitä, vaikka kyllä hän minulle edelleen on aika pieni. Tuollainen tomera nalletouhottaja, joka ei millään osaa päättää, pitääkö pipoa vai huppua päässä...

You Might Also Like

2 kommenttia