RV 10.

20.9.16


En toistaiseksi oikein ole varma, minkä kaavan mukaan laskisin tämän kolmannen vauvan lasketun ajan. Jos nimittäin laitan kuukautiskierron mukaan, niin nettilaskuri antaisi lasketuksi 19.4. Neuvolassa annettiin lasketuksi 21.4, koska vähän virheellisesti ottivat kuukautiskierrokseni 28 päivää vaikka tuolloin se olisi ollut 26 päivää. Mutta jos katson sen mukaan minä päivänä veikkaisin hedelmöityksen tapahtuneen, niin sekin olisi 21.4. Mutta se on lähestulkoon varmaa, että olen nyt raskausviikolla 9+jotain.

Kuluneella viikolla on ollut raskausoireiden kanssa helpompaa, mutta luulen sen johtuneen siitä, että flunssan ikävyydet vei huomion toisaalle. Nyt nimittäin kun flunssa on helpottanut, niin selvästi enemmän on taas kuvotusta ja sellaista äklöä oloa. 

Mitään uusia oireita ei ole oikein ilmennyt. Nukun edelleen paljon vuorokaudessa, hiukset rasvoittuu normaalia nopeammin, naamaan tulee totuttua enemmän näppyjä, harvinaisesti haistan itsessäni hien, suurin osa ruuista on ällöttäviä ja alavatsassa on välillä vihlaisuja. Öisin pitää nousta kerrasta kahteen pissalle. Painoa on tullut noin puoli kiloa lisää. Kaiken kaikkiaan oloni on kaikkea muuta kuin hehkeä.

Tällä viikolla vaihdoin myös housut äitiyshousuihin, koska maha alkaa olemaan pullollaan vuorokauden ympäri. Päälle viikko sitten jo naapurikin vilaisi hississä vatsaani ja kysyi, tuleeko meille vauva... Eihän se vauva itsessään ole vielä juuri minkään kokoinen, mutta jostain syystä turvotus puskee vatsan vauvamahaksi. En varsinaisesti sinänsä siis tunne oloani turvonneeksi, vatsa nyt vaan on sen näköinen. 

Mietin aika pitkään, hankinko tässä raskaudessa doppleria. Minä kun ehdin myymään sen entisen jo pois. Alkuun ajattelin, että jos sitä pärjäisi nyt ilman mutta sitten kuitenkin tiedän, että aikaisemmissa raskauksissa se toi mielenrauhaa niinä hetkinä, jos yhtään vahvemmin epäröi. Tilasin siis uuden, mutta tälläkin kertaa ulkomailta, joten saas nyt nähdä milloin se saapuu. Ehtiikö esimerkiksi ennen np-ultraa, joka on muuten meillä 10.10.

Nyt koittaa päiväuniaika.

You Might Also Like

0 kommenttia