Round 3. // Ensimmäinen äitiysneuvola ja syytä hymyyn

8.9.16

Vähän mietin, kuvitanko tätä postausta omalla pärställä vai neuvolakortilla mutta oma hymy lienee osuvampi. Tänään on nimittäin hymyilyttänyt paljon.

Kävin tänään tästä kolmannesta raskaudesta ensimmäistä kertaa äitiysneuvolassa. En ollut odottanut tätä mitenkään erityisemmin, koska ajattelin sen kattavan ne perusasiat. Vaikka edelleen ihan mielelläni käyn neuvolassa rupattelemassa. No kerrottakoon ihan ensimmäisenä, että se syy, miksi minua on paljon hymyilyttänyt oli yllätysultrassa, mikä tehtiin neuvolassa. Pääsin siis ensimmäistä kertaa näkemään, mitä tuolla alavatsassani tapahtuu. Ja siellähän se oli: yksi pienen pieni möhkäle oikeassa paikassa kauniin sykkeen kera <3 Totta kai edelleen voi käydä vaikka mitä, mutta se ultra konkretisoi raskauden sillä tavalla, että ehkä ensimmäistä kertaa näiden viikkojen aikana huomasin olevani todella onnellinen.

Muuten tuo neuvolakerta oli kyllä sitä odotettua peruskauraa: terveystietojen ja aikaisempien raskauksien läpikäymistä. Hiukan myös puhuttiin fiiliksistä ja ajatuksista tulevaan. Verenpaineet olivat 112/85 ja hemoglobiini 138. 

Neuvola laski tuon lasketun ajan hiukan eri tavalla kuin muut nettilaskurit. Nyt äitiyskortissani lukee laskettu aika 21.4, mutta ennen laskettuahan tämä vauva kuitenkin suunnitellulla sektiolla syntyisi. Neuvolahoitaja sanoikin, että Sofian leikkaus meni yllättävän myöhäiseksi ja että minun kannattanee varautua siihen, että kolmas leikattaisiin mahdollisesti kaksi viikkoa ennen laskettua. Siihen on kuitenkin vielä matkaa ja nyt seuraavana tehtävälistassa on käydä antamassa vaaditut veri- ja pissanäytteet, minkä jälkeen koittaa nt-ultra. Sokerirasituksessa joudun tälläkin kertaa käymään jo raskausviikon 12. jälkeen.

Mutta juuri nyt ajattelin jatkaa hymyilemistä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Varmasti helpottavaa huomata, että kaikki on tällä tietoa hyvin. :) Olipa kiva, että neuvolassa oli tuollainen yllätysultra. Mekin ollaan käyty monsti varhaisultrassa, mutta joko ihan omakustanteisesti tai siksi lähetteellä kunnallisella puolella, että epäsäännöllisen kiertoni takia raskauden alkuajankohta on ollut epäselvä.

  Oliko teillä muuten se sama terkkari, joka joskus keväällä suhtautui vähän ehkä epäilevästi pohdintaanne kolmannesta lapsesta? Jos oli, niin ei kai hän möläytellyt mitään omista ajatuksistaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mulle ensimmäinen varhaisultra, tosin Sofiasta pääsin käymään silloin viikolla 10., kun oli sitä verenvuotoa. Ei siitä vauvasta tosin neuvolan ultralla vielä hirmuisesti erottanut. Lähinnä vain sen, että siellä on jokin pallo, jossa sykkii sydän :D Mutta ne tärkeimmät kuitenkin :)

   Oli joo, mukava hän oli nyt kuitenkin. Ehkä tuolloin aikaisemmin oli kyse lähinnä vain yllättymisestä, mitä hän ei siinä tilanteessa osannut peitellä.

   Poista