Hetki arjesta: Vauvanhoitoleikkejä

21.9.16


Nyt se on sitten alkanut kunnolla, kun Anton leikkii vauvanhoitoleikkejä. Meiltä ei tosin löydy yhtään vauvanukkea, joten Antonin vauvat ovat aina pehmoleluja. Aika usein hän pitää vauvana tätä minun vanhaa Nalle Puhia. 

"Minun vauva osaa jo kävellä!", Anton huudahti ja kävelytti vauvaansa.
"Minun vauva ei revi ketään", Anton ilmoitti ylpeänä ja laittoi äidin miettimään, kuinkakohan paljon Antonia on inhottanut se, kun Sofia välillä tarraa - Antonin sanoin "repii" - kädellään.
"Minä hyppyytän tätä vauvaa", Anton kertoo ja tekee samanlaista liikettä nallelle kuin Antonin isä tekee usein lapsille.
"Nyt vauva syö ja menee sitten nukkumaan", Anton selittää.

Mehän olemme kertoneet jo Antonille, että äidin mahassa on vauva. Voi olla, että tuo on vaikuttanut hänen leikkeihinsä tai sitten vauvaleikit voi hyvinkin tulla päiväkodista omaksuttuna leikkinä. Anton käy välillä minulta kysymässä, onko vauva jo iso ja katsoi hyvin kiinnostuneena youtubesta vauvan kehityksestä kertovia videoita. Näytin hänelle kuvaa parisen viikkoa sitten, miltä alkio noilla raskausviikoillani näytti ja Anton naurahti: "Se vauva taitaa olla hiiviö!" Hirviövauva siis. 

Ajattelinkin, että lapsien joululahjoista voisi tänä vuonna löytyä heidän ensimmäinen vauvanukke.

You Might Also Like

0 kommenttia