Helpot & nopeat juustosarvet

25.9.16


Minun on pitänyt vinkata tästä reseptistä jo pieni ikuisuus, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Kyseessä on nimittäin todella helpot, nopeat ja edulliset juustosarvet. Näitä tulee leivottua itse kaikista useimmiten. Ehkäpä siksi, koska nämä maistuu jopa meidän nirsolle kolmevuotiaalle ja sitä kautta saan hänet syömään juustoa. 

Pellillinen juustosarvia

Taikinaan:
4,5dl vehnäjauhoja
3dl juustoraastetta
ripaus suolaa (n. 1tl)
3tl leivinjauhetta
100g voita/margariinia
1,5dl vettä

Täytteeksi: 
Juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään eli vehnäjauhot, 3dl juustoraastetta, suola ja leivinjauhe. Lisää voi ja nypi se taikinaan. Tämän jälkeen kaada seokseen 1,5dl vettä, sekoita ja painele taikina sellaiseksi palloksi, joka irtoaa hyvin vuoan reunuksista. Laita hetkeksi jääkaappiin.


Puolita taikina ja kaulitse yksi puolikas ympyräksi. Leikkaa ympyrä kolmioiksi. Lisää juustoraastetta haluamasi määrä ja pyöritä leveästä kulmasta kohti kapeaa piikkiä. Toista sama toiselle taikinapuolikkaalle. 

Voitele sarvet kananmunalla, mikäli haluat sarviin ruskeamman pinnan.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-17 minuuttia.



Taikinasta tulee siis yksi pellillinen ja minulla on mennyt noin 250g juustoraastetta yhteen peltiin. Usein ostan kerralla 500g juustoraastetta ja teen kahtena lähipäivänä näitä. Tyypillisesti kun tuo pellillinen tulee meillä syötyä päivän aikana. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tätä testataan tänään :) vähän vaihtelua välipaloihin ja vaikuttaa niin simppelille ohjeelle!

    -Johanna

    VastaaPoista