Säilytystilaa lastenhuoneessa - vihdoin!

9.8.16

Nukuin viime yönä todella levottomasti, koska vasempaan käteen särki kaikesta ruuvaamisesta ja hakkaamisesta. Päätä en edelleenkään oikein kärsi kääntää oikealle, koska muuten vihloo hirmu kovaa. Mutta työ palkittiin ja lastenhuoneessa on nyt vihdoin sitä toivottua säilytystilaa. 

Valintamme kohdistui Ikean Nordli-sarjan lipastoon useasta syystä johtuen: Se on muotoilultaan suht ajaton ja voin helposti kuvitella tämän kulkevan vaikka Antonilla koko lapsuusiän, miksi ei pidempäänkin. Esimerkiksi kovin suosittu Stuva-mallisto on mielestäni selvästi lapsekkaamman näköinen pyöristetyine kulmineen. Nordli ei ole myöskään aivan niin syvä, 40cm oli meille juuri ideaali. Vaimentimien ansiosta laatikot sulkeutuvat hiljaa ja pehmeästi, tosin koska laatikko tahtoo tietyssä asteessa vetää itsensä kiinni, niin Sofialla saattaa helposti jäädä sormet väliin. Tosin kyllä ne sormet muissakin lipastoissa on jäänyt väliin, että se siitä. 

Pitkän aikaa kaavailin alkuun tuolle päätyseinälle seinälle laitettavia hyllystöjä. Vaikka lattiatila on arvokasta leikkejä ajatellen, niin olisi hankala, mikäli useimmat lasten tavaroista on ylhäällä. Nyt tietoisesti valikoinkin vähän korkeamman lipaston, jotta ei ihan heti säilytystila lopu kesken. Tällä korkeudella ei tarvitse myöskään huolehtia siitä, että jompikumpi lapsista kiipeäisi lipaston päälle. 

Lipasto on nyt omistettu kokonaan lasten tavaroille. Ylälaatikoista löytyy kirjat ja palapelit, kortit ym. Juuri sellaiset tavarat, mitä yleensä käytetään vanhempien kanssa. Toisiksi ylimmässä isossa laatikossa on niin kutsuttu "ammatillinen osasto" eli lääkäri- ja rakennuslelut, leikkikamera, musisointitarvikkeet, leikkitietokone jne. Pienessä laatikossa automatto ja liikennemerkkejä. Kahdessa alimmaisessa isossa laatikossa on Brion junajutut ja Duplot. Niiden vieressä olevista pikkulaatikoista löytyy pikkueläimet ja satunnaiset puulelut. Lipaston päällä olevasta puulaatikostosta löytyvät lapsien kynät ja pensselit.Lipaston vastapäätä on kaapistot, missä säilytetään lastenvaatteita ja lakanoita. Jotain aikuisten talvivaatteita siellä myös on. Ja kyllä sieltä edelleen muutama alahylly piti varata leluille... 

Koska lipasto nyt päätettiin sijoittaa tuohon kohtaa, niin pinnasänky täytyi siirtää toisaalle. Lastenhuoneeseen joutuukin nyt kulkemaan vähän ahtaammin, mutta hyvin siitä mahtuu leveämpikin ihminen sisään. Sinänsä lipasto oltaisiin voitu hyvin sijoittaa myös tuohon, missä Sofian pinnasänky näissä kuvissa on, mutta yritin ajatella eteenpäin. Näillä näkymin nimittäin hankitaan lapsille pieni kerrossänky siinä vaiheessa, kun Sofia lähtee pinnasängystä pois. Se kerrossänky tulisi sitten tuohon kulmaan, missä on Antonin sänky.

Lastenhuone tuntuu olevan jotenkin koko ajan muutoksen tilassa eikä se nyt edelleenkään näytä olevan täysin valmis. Tosin sitä se kai on: kun lapset kasvaa, niin huoneen tarpeetkin muuttuvat. Mutta jospa sitä tässä vuoden sisällä saisi lastenhuoneen sellaiseen tilaan, että sitä ei tarvitse hetkeen olla muuttamassa.  

Pitäisi ehkä joskus vilauttaa myös tuota meidän makuuhuonetta kerta sinne päätyi silloin parisen kuukautta ne lastenhuoneen Malm-lipastot. Mitkä siis siirtyivät sinne sen takia, koska lastenhuoneen kaapistoista täytyi siirtää miehen vaatteita vaatehuoneeseen ja vaatehuoneesta minun vaatteita niihin Malm-lipastoihin... Pienen asunnon ominaisuuksia tuo, että säilytyksen suhteen pitää aika paljon kikkailla. Nyt on kuitenkin hyvä... hetkeksi.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kivalta ja käytännölliselt näyttää! :) Tykkään myös tuosta muotoilusta ja ulkonäööstä tuossa säilytyskokonaisuudessa. Huoh, meilläkin pitäisi miettiä vastaavaa... meillä on iso lelulaatikko poikien huoneessa, mutta olen miettinyt sen myymistä, koska siinä jää ihan hukkatilaa siihen päälle. Siksi tuollaiset korkeat säilytyssysteemit ovat tosi käteviä, kunhan tosiaan huolehtii että ne on niitattu kiinni seinään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin on ollut aikoinaan lelut yhdessä isossa laatikossa. Helppo siivota, mutta kun leluja on tullut enempi niin tykkään, että lelut saa aiheittain järjestykseen. Tuntuu, että sillä tavalla tulee myös vähemmän sotkua, kun kaikkia leluja ei yhtäaikaa lapset sitten visko lattialle :D

      Poista