Nimi projektille Vauva 3.

17.8.16


Aika monilla maha-asukeilla tuppaa olemaan niin kutsuttuja työnimiä. Yleisimpiä lienee tuon edellä mainitun lisäksi Papu, Toukka, Ötökkä, Möykky, Tyyppi... 

Meidän Anton oli aikoinaan myös Möykky johtuen juurikin siitä, että hän oli sen näköinen ultrakuvassaan. Hänet tunnettiinkin kokonimeltä Möykky Mölleröinen. Kun aloin odottamaan toista lastani, Sofiaa, sai hän hyvin samankaltaisen työnimen: Nappi Nöpönen. Sofian tapauksessa tosin häntä nimitettiin pääosin jälkimmäisellä nimellä eli Nöpösellä.

Vauva ei minusta sinänsä tarvitse väkisin mitään työnimeä, mutta onhan siihen jotenkin luontevampaa viitata jollain tietyllä sanalla. Muullakin siis kuin yleisellä "vauva". Selkeä nimi helpottaa erityisesti tätä bloggaamista ja viittaamista mahassa kasvavaan Nyyttiin

Olen huomannut, että tähän mennessä olen päätynyt puhumaan tästä kolmannesta vauvan alusta juurikin sanalla Kolmonen. Selkeä ja kuvaava nimi tuo tietysti on, mutta jotenkin tosi kolkko. Voin jo kuvitella, kuinka tulevaisuudessa lapset lukisivat vauvakirjojaan ja siellä tuo kolmas lapsi on nimellä "Kolmonen", kun kahdella ensimmäisellä on tuollaiset söpöstelynimet. "Kolmonen" - ihan kuin hän olisi jokin liukuhihnalta tullut tapaus.

Niinpä sitten päätin, että hänelle pitää pian keksiä jokin nimi tai muuten tuo Kolmonen vakiintuu liiaksi. Yleensähän työnimet tulee aika luontevasti, mutta ne nimet mitä meillä tähän mennessä on ollut... noh, miltä teistä kuulostaisi:

Ceralan Tabasco - Syntyi juurikin elokuvamaisesti, kun henkilö joutuu keksimään nimen ja poimii kaksi lähintä sanaa.
Hupivauva - Täällä eräässä kommentissa käytiin keskustelua siitä, miten kolmas lapsi voidaan ajatella huvin vuoksi tehdyksi, jos takana on jo ne "kliseiset" tyttö ja poika. 
Ripuli - Tämä ehkä kaikista mairittelevin nimiehdotus viittaa tähän uuteen raskausoireeseen, mistä en kärsinyt kahdella edellisellä kerralla.

Ei siis ehkä noista mikään kuitenkaan... Sitten yksi ilta minulla kävi päässäni nimi Itu, mutta heti perään muistin mieheni. Kutsun häntä nimittäin aika usein Ituksi. Tämä jäi kuitenkin kai muhimaan päähäni, koska myöhemmin tajusin yhteyden: idusta taimeksi. Sieltä se sitten tuli, meidän vauva kolmosen työnimi:

TAIMI TAIKURI

Taikuri lisäosa tuli siitä, kun kaikilla lapsilla on ollut sointuvat nimet ja mietin hetken kirjainta T. Taikuri tuli ensimmäisenä mieleen ja heti se tuntui sopivalta, koska pidin tätä raskautumistani jonkin sortin yllätyksenä. Siinä mielessä siis, että minä, joka lähestulkoon aina osaan huomata ovulaationi, en sitä tässä kierrossa havainnut. Ehdin jo epäilemään, että minulla olisi ollut kierto, missä en yksinkertaisesti vaan ovuloi. Huomaamatta se oli kuitenkin tapahtunut ja niin sai alkunsa Taimi Taikuri. Onhan tuo nimi osuva siihenkin nähden, mitä vauvat aina ovat: pieniä ihmeitä.

Jatkossa kaikki tähän tyyppi kolmoseen liittyvät postaukset löytyvät siis aihealueen "Taimi Taikuri" takaa. Kunpa vain olisin aikaisemminkin ollut näin järjestelmällinen, tuolla kun on iso liuta postauksia ilman mitään aihesanoja...

Millaisia työnimiä teidän mahavauvoilla on ollut?

You Might Also Like

0 kommenttia