Heissan ja hellurei!

8.8.16Aika pitkä blogitauko tuli, ainakin näin minun postaustahdillani. Käytiin taas lasten kanssa Kuopiossa ke-su, siksi hiljaiselo. Blogirintamalla tosin on nyt muutenkin menossa taas sellainen hiljaisempi kausi. Aika pitkään minulta tulikin postauksia luontaisesti nopealla tahdilla, nyt aiheita ei ole yhtään luonnoksissa odottamassa kirjoittamistaan.  Saa heittää kehiin postaustoiveita, jos sellaisia löytyy!

Yleisiä kuulumisia ja ajatuksia tällä kertaa:
- Antonin hoito on alkanut hyvin ja odotetulla tavalla. Hän juoksee aamuisin heti leikkimään ja sanoo heihei. Nähtäväksi jää, tuleeko hoitoon menemisestä ikävämpi asia ajan mittaan.
- Yhdet housut tänään siellä jo hävisi ja Antonin päältä löytyi ei-hänen-housunsa. Vaikka nuo vaatteet olisikin nimikoitu, niin tällaiseen pitänee varautua. Antonille pitäisi hankkia jotain ei-kovin-kalliita collegehousuja hoitopäiviä varten, entiset collarit kun on kohta menossa pieneksi.
- Sofia kävelee nykyään selvästi enemmän ja muutenkin alkaa menettää viimeisiä vauvamaisia piirteitä. Sniff.
- Kun kirjoitan tätä, niin oikeaan käsivarteen sattuu. Itseasiassa moneen paikkaan kehossa sattuu. Tämä johtuu siitä kuudesta tunnista, minkä kokosin tänään Ikean huonekaluja. Tsiisus. Lastenhuoneeseen saatiin siis vihdoin sitä säilytystilaa. Kirjoittelen siitä joku lähipäivä.
- Olen viime aikoina katsonut Netflixistä Gilmoren tyttöjä, kuten ilmeisesti kovin moni muukin näin somen perusteella. Olen sarjan joskus aikoinaan jo katsonut, mutta kyllä tuo edelleen toimii. Pakko myöntää, että kihertelen kun vihdoinkin päästiin siihen hetkeen, kun Lorelain ja Luken sutina kunnolla alkaa. Jännä nähdä, millaisia ne marraskuussa tulevat uudet jaksot ovat.
- Lapsilla on keskiviikkona hammaslääkäri.
- Olohuoneessa on ollut jonkin aikaa uusi kattolamppu, pitäisi siitäkin muistaa höpötellä joskus.
- Meillä on kuukauden päästä ensimmäinen hääpäivä; ei olla keksitty vielä mitään, liekkö keksitäänkään.
- Tavallaan kiva, että vuodenaika vaihtuu mutta toisaalta kesä jäi taas jotenkin tosi lyhyen tuntuiseksi. 
- Postauksen kuvat Kuopio-matkalta.
Mitäs teille kuuluu?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Tiedämpä mitä alan katsoa Netflixistä:) Ja sinnekö tulee Gilmoren tytöistä uusia jaksojakin?
  Meillä hävisi viime vuonna muutamia vaatteita päiväkodissa, ja kerran omalle pojalle oli annettu toisen pojan polvesta puhki olleet housut jalkaan! Se kyllä selvisi kun ihmettelin että miten uusiin housuihin oli reikä heti tullut! ...olen huomannut että vaatteita tarvitsee olla lähes tuplat aiempaan verrattuna. Usein juuri se vaatekappale mitä tarvitsisi, on jäänyt kotiin tai jäänyt päiväkotiin. Mutta ostappa kahdelle lapselle kaikkea kahdet?!
  Kirjoitat aina mielenkiintoisesti, joten postausaiheita on vaikea keksiä:)
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Netflix on tehnyt samojen näyttelijöiden kanssa sarjaan kuuluvat viisi 90min pituista jaksoa. Ne tulee julkaisuun sinne joskus marraskuussa eli hyvin ehtii katsoa koko sarjan läpi ennen noita :D

   Oli tuo sinänsä odotettavissa, että vaatteissa tulee erehdyksiä mutta kieltämättä nyt tajusin kovemmin sen, että en ehkä niitä omia lemppareita pue Antonille päiväkotiin päälle. Kävinkin tänään ostamassa sellaisia perushalpoja vaatteita, mitkä saa olla pääasiallisesti päiväkotikäytössä. Hassua myös, että ne housut mitkä eilen Antonilla oli päällään oli kaksi kokoa isommat kuin Antonin normikoko. Oli hiukka hassu näky :D

   Kiitos, saa toivomuksia heitellä myöhemminkin jos sellaisia tulee päähän :)

   Poista
 2. Olemme saaneet ja nyt edelliseltä reissulta ostin Ranskasta Du Pareil au meme-liikkeen vaatteita lapsille. En osaa sanoa hintatasosta täällä Suomessa, mutta vaatteiden laatu on ollut todella hyvä ja kestävät hyvin myös kuivurin nyppääntymättä. Olen siis vallan käyttänyt lapsilla yksivärisiä paitoja ja legginsejä, koska niitä saa noin 5e kpl (ja alle). Koot ovat suomalaisia kokoja pienempiä joten suosittelen ostamaan 1-2 kokoa normaalia suurempia vaatteita. Itse ostin 92/98cm käyttävälle tytölle 4 (104cm) vuotiaan kokoa ja 86cm käyttävälle pojalle 2 vuotiaan kokoa.. Paidat ovat lisäksi pitkää mallia eli ei ainakaan napa tai selkä jää paljaaksi syksyn tuulissa. t. mahavalas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tuttu merkki, mutta google onneksi kertoo kaikenlaista. Nuo eteläisemmät Euroopan lastenvaatteet on todella usein pientä kokoa, vastaakohan ne kuitenkin siellä lasten kokoa suhteessa ikäarvioon?

   Poista
 3. Eli, meillä noin 2,5 vuotias tyttö käyttää suomalaisia kokoja 92/98 ja ostin hänelle kokoa 4 vuotta (104cm). 13 kk vanha poika käyttää suomalaisia kokoja 80/86 ja hänelle ostin kokoa 2 vuotta (86cm). EN nyt muista vanhemman pituutta, olisiko ehkä 88-90cm ja nuorempi 77cm. T.mahavalas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvin samalta mitoitukselta kuin noissa Zaran vaatteissa. Sieltä ostin juuri Antonille kokoa 104, vaikka muuten hän käyttää 92/98. Sofialle taasen löytyy pienellä kasvuvaralla Zaralta kokoa 92, kun muuten hän on juuri siirtynyt kokoon 86.

   Teillä ollaan muuten hyvin lähellä meidän lapsien mittoja, vaikkakin esikoinen on meillä vanhempi :)

   Poista